Progress, eh?

NUDE

Vihoviimeiseen lopputenttiin lukiessa tulee välillä niitä ihan hirveitä epätoivon hetkiä. Lopputenttienhän pitäisi olla ihan läpihuutojuttuja ja oikeastaan vain kevyttä kertausta, mutta mieli polkee välillä ihan pohjamudissa: "En muista mitään! Olenko joskus muka opetellut nämä asiat?" "En voi valmistua, jos en näinkään yksinkertaisia juttuja jo tiedä!"

Sitten psyykkaan itseni uudelleen sillä kikalla, joilla eräs opettajan joskus psyykkasi minua ja opiskelukaveriani. Meidän piti yrittää muistaa, kuinka vähän tiesimme biologiasta ennen yliopistoon tulemista. Eli mitä nykyiset fuksit tietävät soluista ennen ensimmäistä kurssiaan? Lähtöruutuun palaaminen laittaa asiat perspektiiviin ja tuo kummasti lisäpontta opiskeluun ja pystyn taas uskomaan itseeni. Olinhan oikeasti ihan n00b ekana opiskeluvuonna ;) Tietoa ja taitoa on karttunut ihan julmettu määrä ihan huomaamatta!

Sama epätoivo iskee joskus blogiinkin liittyen. Välillä tuntuu, että homma junnaa paikallaan, eikä kehitystä tunnu tapahtuvan suuntaan eikä toiseen. Lukijamäärät voivat pysytellä hetken aikaa paikallaan, mikään postaus ei lähde lentoon sosiaalisessa mediassa, eikä se meikkisivellinkään tunnu pysyvän oikeinpäin kädessä. Naamakin näyttää oudolta kaikista mahdollisista kuvakulmista.

Siksi päätin kokeilla toimiiko tämän opettajamme antama neuvo myös blogin kanssa. Päätin katsastaa pari vuotta taaksepäin ja yrittää nähdä edistystä meikki-, poseeraus- ja kuvaustaidoissa. Mitäs sanotte, löytyykö sitä?

Hei, mun kulmakarvoissa ei ollut mitään vikaa! Ja hei vinkkinä: suoraan ylhäältäpäin tuleva valo on ihan omiaan tuomaan kasvojen parhaita puolia esiin! Esimerkiksi tummille silmänalusille saa kivasti huomiota ja nenästä saa kätsysti normaalia leveämmän. Myös keltainen pöytälamppu toimii täydellisesti kuvausvalona. Plussana yksi lisäextrakuvausvinkki: Kameraa kannattaa ehdottomasti pitää kädessä, jotta joudut kurkottamaan naamalla taaksepäin ja saa ihanasti kaulan jänteet esiin!

Ja siis ai mitä, eikö sininen eyeliner ja kirkaanpunainen kiiltopuna muka sovi yhteen? Kuka niin sanoo?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/you-are-perfect.html

Aivan ihana postaus, paljon pieniä kivoja juttuja! Kiitos hei tuosta valaistusvinkistä!

Erika Naakka
NUDE

Hei joo kannattaa ehdottomasti laittaa kokeiluun! ;)

Maiskj (Ei varmistettu)

Eikä, eihän sua edes tunnista noista! Oon selaillu sun blogia aina sillontällön ja aina ihailen sitä, miten osaat niin kauniisti korostaa sun kasvojen parhaita puolia. Sun kirjotukset ja kuvat on tasokkaita ja ihania! Tosin tää kommentin saaminen tänne sun sivulle ei tapahdu niin helposti, hah.

Salla / MPP (Ei varmistettu) http://misspiggyspearls.purkkimafia.fi

Mä niin tiedän tuon junnausfiiliksen! Niin töissä kuin blogissakin. Ihan tosi hyvä idea tällainen vertailu, mistä näkee kehittymisesi sekä kuvaajana että meikkaajana! Munkin pitää tehdä tällainen :)

Kommentoi