Ristiriitaisia tunteita bloggaamisesta

NUDE

Minulle on noin viimeisen vuoden aikana noussut melko ristiriitaisia fiiliksiä bloggaamiseen liittyen. Olen purkanut sydäntäni lähes kaikille tielleni osuville ja montakin kertaa läheisilleni. Nyt päätin avata ajatuksiani myös teille. Ehkäpä saan teiltä uusia näkökulmia ajatuskulkuuni.

Ajatukseni liittyvät siis kuluttamiseen ja erinäisin tavoin myös ympäristön kuormittamiseen. Yritän itse elää ekologisesti esimerkiksi syömällä kasvisruokaa, käyttämällä julkisia kulkuvälineitä tai pyöräilemällä ja tietysti tarkasti kierrättämällä. Olen myös pyrkinyt vähentämään kulutusta ja ostamaan aina vain vähemmän esimerkiksi vaatteita.

Mutta sitten tullaan kosmetiikkaan, mikä tuntuu välillä sotivan kaikkia viimeisen kymmenen vuoden aikana syntyneitä aatteitani vastaan. Ei sillä, että ostaisin juuri yhtään kosmetiikkaa, sillä sitä tulee ovista ja ikkunoista tarpeeksi ihan muutenkin. Ahdistukseni lähtee käyntiin, kun mietin, mikä minun tarkoitukseni bloggaajana on ja ihan käytännön tasolla se, mihin minä tämän kaiken saamani kosmetiikan oikein laitan.

Ensiksi siihen, mikä minun työni yksi osa-alueista on: suositella teille hyviksi todettuja tuotteita, jotka te voitte sitten mennä kauppaan itse ostamaan. Ahdistus. Tekisi mieli kirjoittaa jokaisen postauksen perään näin: Jotta välttyisimme maapallomme tuhoamiselta ja ylikuluttamiselta, ethän osta tätä tuotetta, ellet sitä ihan oikeasti tarvitse. Niin ja eihän kukaan oikeasti tarvitse yhtäkään meikkituotetta, jos nyt ihan niin pitkälle halutaan mennä.

Kulutushysteria ja uusien tuotelanseerauksien ympärillä vellova hypetys saavat minut joskus surulliseksi. Joskus tuntuu, etteivät ihmiset mieti kulutustottumuksiaan ruuan, vaatteiden tai vaikka tämän kosmetiikan suhteen yhtään. Toistaalta taas ajattelen, että kosmetiikka voi parhaimmillaan melko pienellä hiilijalanjäljellä tehdä ostajansa onnelliseksi. Tai ehkäpä se voi vaikka parantaa huonon ihon kuntoa ja nostaa huomattavasti omistajansa itsetuntoa. Siinä sitä ollaankin sitten ihan ristiriidassa.

Ja minä tässä sitten avaudun ja moralisoin, vaikka minulla on yksi kymmenen neliömetrin huone lattiasta kattoon täynnä kosmetiikkaa. Tässä kohtaa taas saatan ajatella, että työni bloggaajana on testata tuotteita, jotta teidän ei tarvitsisi ja välttyisitte hutiostoksilta. Mutta se, että testaan aivan jäätävän määrän purkkeja johtaa siihen, että käyttämättömiä tuotteita löytyy kodistani kasoittain. Josta päästäänkin siihen, että mitä hemmettiä minun pitäisi tehdä, etten tuottaisi tähän maailmaan hirveitä määriä lisää jätettä.

Pyrin aina siihen, etten heitä yhtäkään purkkia, jossa on vielä käyttökelpoista tavaraa, roskikseen. Mutta tämä tehtävä ei olekaan niin helppo, kun voisi kuvitella. Muutaman kerran käytettyjä tuotteita kun ei kukaan muu kuin äitini ja pari kaveria ota vastaan. Avaamattomia tuotteita voin aina onneksi antaa esimerkiksi Tyttöjen talolle tai arpoa teille, mutta tällöin minun pitää tietää, että en halua edes testata tuotetta ennen kuin avaan sitä. Joten suurin osa purkeistani on ehkä kuukauden verran käytettyjä ja sen jälkeen uuden testattavan tuotteen tieltä väistyneitä sekundoja, joita välillä ei kukaan tunnu haluavan. Pahimpia ovat ripsarit, joita ei edes yhden käyttökerran jälkeen uskalla antaa eteenpäin pink eyen pelossa.

Joten mihin tässä päästiin? Siihen, etten halua kannustaa ylikuluttamiseen, mutta toisaalta ymmärrän kosmetiikan kuluttamisen harrastuspohjalta ja tietyissä määrissä tietysti ihan muutenkin ja toisaalta voin aina antaa omat purkkini eteenpäin.. paitsi että enpäs voi, jos ne ovat avattuja. No sitten tyrkytän äidille, joka hänkin on jo korviaan myöten huulipunissa ja meikkivoiteissa ja sitten hänkin ahdistuu, koska ei halua heittää roskiin.. Mutta toisaalta rakastan tätä toista työtäni ihan hulluna ja ehkä vain tungen nämä ajatukseni sinne samaan paikkaan, missä jo lymyää ahdistukseni lentomatkustamisesta, joka sekin mukavasti nostelee päätään hyvissä ajoin ennen häämatkaa <3

Help.

Kommentit

Maria Hakkarainen
Villiviini

Toi on kyllä hankala ongelma, ja ymmärrän molemmat näkökulmat. Mä itse luen sun blogia ensisijaisesti kampaustutoriaalien takia, enkä ole niin kiinnostunut uusien tuotteiden testauksesta. Voisitkohan tehdä hiuspostauksia useammin? Tai enemmän postauksia luonnonkosmetiikasta? Mä ostan nykyään kosmetiikkaa tosi harvoin, joten se että löydän sun blogista vaikka kymmenen erilaisen ripsarin testauksen, voi auttaa mua ostamaan juuri oikeanlaisen ripsarin itselleni ja vähentää hutiostoksia. Musta on myös tosi hyvä, että kerrot välillä tuotteista, jotka ovat olleet pettymyksiä, niin sitten lukijasi eivät varmaan ainakaan osta niitä.

Mimimii (Ei varmistettu)

Voit lähettää avatut tuotteet mulle! No joo, ymmärrän ehdottomasti fiiliksesi!
Marian kommentti siitä, että sinun avullasi voi välttää hutiostoja on kyllä totta. Paljon näitä meikkiblogeja ja -vlogeja seuranneena tullut samat aiheet välillä mieleen. Eli tosi hyvää pohdintaa, kiitos.
Yksi iso ahdistus mulle tuli siitä jonkin aikaa sitten pyörineestä haasteesta, jossa erityisesti vloggajat laittoivat itselleen esimerkiksi 100 kerrosta ripsiväriä, meikkivoidetta tai kynsilakkaa. Mitä tuhlausta! Vain hassunhauskan videon vuoksi...

Nettanen

Tosi hyvä postaus ja todella tärkeä näkökulma - kiitos tästä! <3 Olisiko tosiaan mahdollista, että toisit yhä enemmän esiin luonnonkosmetiikkaa blogissasi? :) Ja toki ekologista näkökulmaa voi monella muullakin tavalla ottaa esiin blogipostausten lomassa. Esim luomupuuvillasta valmistetut vanupuikot ja -laput, kestomeikinpoistolaput, pakkaukset joiden hiilijalanjälki on hyvitetty (esim Maria Nila), vegaaniset tuotteet, erilaisten sertifikaattien merkitykset jne. :) Nämä olisivat tosi tärkeää tietoa jakaa eteenpäin, koska moni ei näistä varmaan tiedä. 

Itse olen joskus miettinyt, että tarvitseeko minun ITSE testata kaikkia tuotteita, vaan voisinko joskus antaa avaamattomat pakkaukset jollekin kaverille testiin ja kirjoittaa sitten HÄNEN kokemuksistaan. Sellainenkin voisi kiinnostaa lukijoita, esim jonkun eri hiuslaadun omaavan tyypin kokemukset voisi olla kivaa vaihtelua. Ja silloin pakkauksia ei tarvitsisi antaa avattuna kenellekään toiselle vaan tämä henkilö saisi ne itse avata ja toki pitää omassa käytössään sitten. :)

heinähattu (Ei varmistettu)

Tämä oli hyvä idea, että antaa toisinaan myös jollekin muulle testattavaksi, joka sitten saa myös pitää tuotteen itsellään ! :)

Miamau (Ei varmistettu)

Kannatan myös tätä ajatusta, jo senkin vuoksi että harvalla seuraamallani bloggaajalla jonka kirjoitustyylistä ja asenteesta pidän, on esim. samaa ihotyyppiä kuin itselläni, joten olisi kiva lukea miten joku tuote toimii esim rasvoittuvalla atooppisella iholla tai luomivärin levitys raskasluomisella tms.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tosi hyvä idea tuo että kaveri testaa!

Ellivelli (Ei varmistettu)

On kyllä kinkkinen juttu. Itsellänikin on tuotteita joita olen ostanut enkä syystä tai toisesta pysty käyttämään. Mitä ihmettä teen niillä? Haluaako kukaan avattua? Miten pääsee sellaiseen zen-tilaan missä ei kuluta enempää kuin tarvitsee? Onko nuo kestokassit ja työmatkapyöräilyt vaan vakuuttelua omalle tunnolle, että saa ostaa muovipakattua einestä ja lennellä ulkomaille? Yltäkylläisyyden paskaan hukutaan kaikki ;(

henriiikka
VEKURI

Joillain teoilla on oikeasti merkitystä! Ympäristön kannalta top 3 pahista ovat asuminen, elintarvikkeet ja autoilu. Kaikenlaisten kassien ympäristövaikutukset on tosi pieniä eli kestokassin käyttäminen on vähän sitä omantunnon hiljentämistä. Työmatkapyöräilyllä sen sijaan on merkitystä, varsinkin jos vertaa yksityisautoiluun. Ruoka on isossa roolissa, koska kaikki joutuvat syömään jotain joka päivä ja monesti päivässä. Eläinperäisten tuotteiden välttäminen on tärkein yksittäinen keino vähentää omaa ympäristökuormaansa.

Iids (Ei varmistettu)

Tosi hyvä avautuminen mun mielestä! En ollut ikinä kyllä ajatellut, että mikä määrä kosmetiikkaa bloggaajille kertyy. Itsekin luukun koulukuntaan, joka ahdistuu purkkien määrästä (ekologisuus ja Konmari), enkä osta koskaan uutta tuotetta ennen kuin vanha on loppu. Enkä ole ehkä niin tarkka siitä, onko tuote hyvä vai ei, mutta loppuun se pitää käyttää. Ehkä blogi voisi siirtyä enemmän luonnonkosmetiikan suuntaan, ja tuoda sitä kautta ekologisuutta tuotteisiin? Kiitos laadukkaasta blogista ja ihanaa häähuumaa :)

Niin totta! (Ei varmistettu)

Erittäin hyvä postaus, jaan nimittäin fiiliksesi! Olen usein pohtinut monen bloggaajan ja somepersoonan kohdalla, että eivätkö he koskaan pohdi, millaista esimerkkiä näyttävät muulle maailmalle toiminnallaan. Jatkuvasti uusissa vaatteissa ja kengissä poseeraavat henkilöt luovat meille kaikille paineet kuluttaa ja olen joskus yllättänyt itseni pohtimasta, kehtaanko käyttää samaa vaatetta kaksilla eri festareilla. Miten typerää! Luin juuri SK:sta, että vaateteollisuuden hiilijalanjälki on suurempi kuin kaiken meri- ja ilmaliikenteen (matkustajalennot) yhteensä. Sen jos minkä pitäisi herätellä ihmiset lopettamaan shoppailun.

Ihanaa, että nostit esiin myös meikkeihin liittyvän ristiriidan, muoviahan tässäkin tuhlataan ja hiilijalanjälkeä kasvatetaan, pullo kerrallaan. Olen vähentänyt vaatteiden hankintaa, mutta meikeistä ja kosmetiikasta en ole vielä osannut vähentää, joskin käytän yleensä kaikki purkit loppuun ja olen melko harkitseva ostaja. Huteja tulee kuitenkin silloin tällöin väkisinkin.

Voisit ehkä jo aiempia kommentteja kompatakseni keskittyä enemmän jo omistamiesi tuotteiden avulla tehtyihin tutorialeihin ja lisätä tietoisuutta ekologisemmista vaihtoehdoista. :) Mua ainakin kiinnostaisi. juuri hiustutorialit ja videomatsku!

La Dolce Musica (Ei varmistettu) http://www.nouw.com/ladolcemusica

Ymmärrän mistä ahdistus tulee! Autat kuitenkin lukijoitasi kertomalla rehellisen mielipiteesi! :)
Niistä avatuista purkeista. Niitä voi hyvin antaa pois jollekulle. Aika monilla ei ole varaa ostaa ollenkaan tai täyshinnalla, joten jos sinulla on sellainen tolkuton määrä kosmetiikkaa voit laittaa esimerkiksi Facebook ryhmään (kirppisryhmä tai "annetaan pois"/"roskalava" tai jotain). Olen itse antanut pois sellaista mitä en tarvitse enää niin heillä joilla ei ole varaa voi niitä käyttää :)
Tee vaikka Facebook tapahtuma missä annat niitä pois tai myyt halvalla :) (jos on aikaa)

Sannitar (Ei varmistettu)

Hygieeniset tuotteet kuten meikkivoideputkilot ja esimerkiksi luomiväripaletit pyyhittyinä menevät hyvin kaupaksi! Lahjoittaa voi kaikki pumppupullot ja tuubit sun muut tuotteet, joihin ei tarvitse käsill' tonkia! Mulla kaverit mielellään ottavat mun ylimääräisiä kosmetiikkoja ja sainkin myytyä 8 pari kertaa käytettyä luomiväripalettia parin euron kappale hintaan, jolla rahalla taas ostin uuden paletin. Näin minulle ei ketty ylimääräistä ja joku saa halvalla omiin tarpeisiinsa meikkejä!

Ee (Ei varmistettu)

Itse muistan muutaman tuotteen jonka olen ostanut sun suosituksesta, ja ovat hyviä ja käytetään loppuun. Mutta ostohysteriaa en ole saanut yhdestäkään kosmeblogista vaikka luen niitä paljon, mun kaikki tuotteet mahtuis toilettilaukkuun. :) Pikemminkin se säästää itseltä turhat kaupassa haahuilut ja ostelut.

Musta voisit blogillasi alkaa ohjaamaan muitakin kulutuskriittisyyteen ja postailla aiheeseen liittyvää sisältöä. Ja joissain blogeissa arvotaan lukijoille noita kokeiltuja promotuotteita, ja musta se on tosi ok, monelle kelpaa avatut kosteusvoiteet jne, ja aina voi testaajana huolehtia että käyttää spaatelia tms että tuote kontaminoituu mahd vähän. Toki ripsarit ja meikkikynät on asia erikseen.

Jenny La (Ei varmistettu)

Todella tärkeä aihe, kiitos kun kirjoitat myös tästä puolesta! Yksi näkökulma, jota kosmetiikkabloggaajana voisi nostaa esiin on luonnonkosmetiikka. Tavallisen kemiallisen kosmetiikan vaikutus ilmanlaatuun kaupunkiympäristössä voi olla jopa suurempi kuin autoilun!

https://www.mtv.fi/lifestyle/tyyli/artikkeli/tutkijoiden-loyto-kosmetiik...

Johanna78 (Ei varmistettu)

Ymmärrän maailmantuskasi hyvin tässä kulutusyhteiskunnassa! Mutta muistuttaisin myös, että me monet lukijasi tehdään vähemmän hutiostoksia, kun saadaan tietoa tuotteista ja minkälaisiin tarpeisiin joku tuote käy ja mihin ei :) Itse yritän koko ajan vähentää tavaran määrää kotona, jolloin oikeat ja minulle sopivat ostopäätökset ovat todella tärkeitä, jotta hyllyt ei täyty ei-sopivista purnukoista ja vältytään liikahankinnoilta.

henriiikka
VEKURI

Ihanaa, näiden juttujen miettiminen ja niistä puhuminen tulee kokoajan normaalimmaksi. Oletko yrittänyt antaa testattuja tuotteita muille kuin äidillesi ja parille kaverillesi? Halukkaita vastaanottajia löytyy ihan varmasti blogisi lukijoista, facebookista, muun somen kautta jne. Meidän taloyhtiössä jätetään rappuun esim. kirjoja ja joskus jotain muutakin itselle tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa. Vein sinne pari avattua hiustuotetta ja ne katosivat saman tien.

Suurin osa ihmisistä haluaisi tehdä ekologisia ja eettisiä valintoja mutta relevantin tiedon löytäminen voi tuntua vaikealta. Voisit jakaa tätä tietoa koskien kosmetiikkaa.

Jennin Arkijärki (Ei varmistettu) http://arkijarki.net

Minä mietin asiaa siitä näkökulmasta, voiko kosmetiikkatulvaa tyrehdyttää alkupäästä. Seuraan monia suomalaisia kosmetiikkablogeja, ja olen saanut sen vaikutelman, että ilmaista kosmetiikkaa tulee sisään ovista ja ikkunoista. Moni tuntuu pähkivän saman ongelman kanssa kuin sinä. Mutta voisiko yrityksille ystävällisesti ilmoittaa, että älkää lähettäkö minulle enää pyytämättä mitään? Etenkin sellaiset firmat ja brändit, jotka eivät erityisesti sinua kiinnosta, tai joiden tuotteet jäävät yleensä käyttämättä. Koska nämä blogit ovat yritysten markkinoinnille niin elintärkeitä nykyisin, olen varma, että jatkossakin saisit testattavaksi kaiken mitä haluat, vaikka kieltäytyisitkin näistä kaikista pyytämättä ja yllätyksenä tulleista lähetyksistä. Ongelman ydinhän tässä on se, että kosmetiikkaa tulee jatkuvasti lisää. Siksi minusta tätä kannattaisi lähteä purkamaan siitä päästä, miten sitä voisi estää.

Tässä on sekin näkökulma, että lukijat eivät voi tietää, mitä tuotteita sinulla on, ja mistä jätät kirjoittamatta. Me olemme siis aivan tyytyväisiä kaikkiin postauksiin, emmekä voi tietää, onko jonossa 2 tai 20 tuotetta. :) Mielestäni sinulla ei oikeastaan ole mitään erityisiä velvollisuuksia meitä lukijoita kohtaan tämän suhteen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä luulen, että avatuillekin tuotteille löytyisi varmasti iloisia ottajia, kunhan löytyisi oikea väylä heidän löytämisekseen (roskalavaryhmät, nuorisojärjestöt, työttömien toimintapaikat tms?). Olisi ihana ajatus, että esim. vanhainkoti saisi vaikka kynsilakkoja, joilla tehdä mummoille manikyyrejä. &lt;3 Eivätkä esim. vartalotuotteet mene miksikään, jos niitä ei säilö vuositolkulla avaamisesta. Ajatuksena "käytetyn" kosmetiikan saamisesta bloggaajalta ei tunnu muutenkaan yhtään samalta, kuin vaikkapa epämääräisen purkin ostaminen kirppikseltä... Bloggaajahan yleensä ymmärtää hygienian päälle, eikä säilö kosmetiikkaa jossain saunatilassa vuosia avattuna...

Mutta en ottaisi suurta stressiä sinuna asiasta, sillä onhan tämä sinun työtäsi. Varmasti jokaisessa työssä jotain, joka tuntuu epäekologiselta. Eihän marketin myyjäkään voi sille mitään, että kaupalta menee hirveästi elintarvikkeita roskiin.

BIPODADA
DEPISDADA

Mietin, että voisitko antaa esimerkiksi antaa osan shampoista, suihkutuotteista tai kynsilakoista hyväntekeväisyyteen? Itselleni tuli mieleen, että Heikki Hurstilla on kerran kuussa vähävaraisille ilmaiseksi hiustenleikkuuta, niin asiakkaat olisivat varmasti iloisia myös jostain sinulle turhista tuotteista? :)

BIPODADA
DEPISDADA

Rupesin nyt ihan kunnolla miettimään näitä hyväntekeväisyyspaikkoja - ja pisteitä: Mielenterveysseuralta löytyy varmasti jotain toimipisteitä minne voi lahjoittaa ja jos on aikaa, niin pitää nuorille tai aikuisille hetki, jossa keskustellaan itsetunnosta, ulkonäöstä ja meikistä? Lisäksi vähävaraisille suunnattu Hope ry voisi myös olla kiinnostunut, koska ainakin nettisivuilla lukee: "Hopen kautta jaetut vaate- ja tavaralahjoitukset tuovat helpotusta perheen päivittäiseen arkeen. Lahjoitukset toimitetaan vähävaraisille lapsiperheille, äkillisiä kriisejä kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille."

Erika Naakka
NUDE

Joo tuohon kirjoitinkin että olen antanut tuotteita mm. Tyttöjen talolle ja kerran myös Ensikoti ry:lle. Eli paikoista ei ole pulaa, käyttämättömistä tuotteista (joita ainoastaan esim Tyttöjen talo on ilmoittanut ottavansa vastaan) on. Sörkittyjä purkkeja (paitsi tietysti shampoita ja pumpattavia voiteita) ei voi antaa eteenpäin :/

BIPODADA
DEPISDADA

Toi on jotenkin aivan ihmeellinen systeemi! :( Aivan kuin paskasilla näpeillä nähräis tuotteita... Onkohan sana "lahjoitus" tässä se ongelma, joten pystyyköhän sen kiertämään meikkikirppis-sanalla esim. Mielenterveysseuralla? Hinnat minimissä tai vaihdetaan mielenterveys- tai meikkivinkkeihin?  Ärsyttää tollanen hygieeniahysteria, kun kyseessä on kumminkin ammattilainen ja ammattilaisen tuotteet.

BIPODADA
DEPISDADA

"Meikkikirppiksen" tulevat tuotot lahjoitetaan sitten kyseiselle hyväntekeväisyysjärjestölle? Ainut huono homma, että joudut näkemään aika paljon vaivaa saatujen tuotteiden eteen... 

Ninjah (Ei varmistettu)

Minäminä otan kyllä vastaan käytettyjäkin tuotteita!!!:) Ja voin maksaa postikulutkin. voin toimia myös testaajana. Olen ainakin rehellinen :) Ostelen kirppikseltäkin kosmetiikkaa, hyviä löytöjä tehnyt!

Kristalli_ (Ei varmistettu)

Ymmärrän että tuotemäärä ahdistaa. Mä toivoisin enemmän meikkitutoja! Muistelen että Saara Sarvas ainakin piti "penkojaisia" jossa lukijat sai tulla kaivelemaan laatikoista ylimääräisiä tuotteita ilmaiseksi. Jos jotain tuotetta on käytetty hygieenisesti, niin kyllähän sen voi laittaa eteenpäin, ripsivärejä lukuunottamatta. Kyllähän Facen kirppiksilläkin myydään avattuja ja kokeiltuja kosmetiikkatuotteita, esim joku puuterimainen tuote säilyy vaikka kuinka kauan. Diary of a Shopaholic-Mari ainakin myy ylimääräisiä kokeiltujakin tuotteita tällaisella fb-kirpulla, mut en oo koskaan ehtinyt saamaan yhtään tuotetta, kun ovat menneet niin nopeasti kaupaksi. Tai lahjoita hyväntekeväisyyteen?

Leenis (Ei varmistettu)

Edellisillä on tosi hyviä ideoita! Voisitko järjestää joskus sellaisille, joilla ei ole varaa itse ostaa tuotteita tai jotka kaipaavat elämäänsä iloa ja hemmottelua (omaishoitajat, yksinhuoltajat tms.), kampaus- tai meikkiopastuksia ja lahjoittaa sitten kampauksessa tai meikissä käytetyt tuotteet sille, jota olet opastanut?

Everyday minerals (Ei varmistettu)

Hei! Tästä aiheesta puheenollen voisitko tehdä kokeilupostausta everyday mineral meikeistä. Olen itse käyttänyt niitä vuoden ja kiinnostaisi mitä enemmän meikeistä tietävä niistä pitää ja olisiko sinulla lisää vinkkejä niiden käyttöön? :)

Saritäti (Ei varmistettu)

Samoja ajatuksia olen pyöritellyt blogeja lukiessa. Yhä useammin olen ajatellut, että koko tämä blogimaailma kannustaa ihan vääränlaiseen käyttäytymiseen ja siihen kaivattaisi ihan uudenlaisia näkemyksiä, juuri näitä, mistä kirjoitat. Hyvä kirjoitus!

Monarairai (Ei varmistettu)

Mun mielestä tässä kirjoituksessa oli hieman liikaa selittelyn makua. Testatuista tuotteista vaikea päästä eroon? Mitä ihmettä??

Fb ryhmissäkin on useampi todella suosittu kosmetiikkakirppis joissa saisi olla kokoajan katsomassa uusia ilmoituksia kun tuotteet myydään samantien. Ja nimenomaan myös testatut tuotteet.

Jos ei jaksa jokaista tuotetta myydä ja lähetellä erikseen, kokoaa paketin ja myy sellaisenaan.

Tässäkin ekologisuus toteutuu omalla tavallaan. Se mikä ei toimi toisella, voi toiselle olla aarre. Tuotteita ei loputtomasti osteta kaupasta uutena vaan omia pistemään myös eteenpäin.

Reitti (Ei varmistettu)

Olen huono kosmetiikan kuluttaja. Meikkaan joka päivä samalla tavalla,samoilla tuotteilla ja laitan hiuksiani todella harvoin. Ostan pakolliset puhdistustuotteet ja hoitotuotteet enkä koe tarvetta kokeilla mitään uutuuksia tms. joten miksi siis luen blogiasi?

Luen blogiasi koska katselen mielelläni taitavasti tehtyjä meikkauksia ja kampauksia ja varsinkin jos ne on tehty jollekin toiselle eli tämmöset "ennen ja jälkeen" -jutut sekä silloin tällöin kiinnostaa aidosti, minkälaisia mitä ihmeellisempiä juttuja meille kuluttajille keksitään kosmetiikan saralla. Monet kauneudenhoidon vempaimet ja siihen liittyvät termit ovat itselleni utopistisia juttuja mutta niistä on hauska lueskella mutta vaan välillä.

Jos ongelma tuntuu olevan liiallinen purnukoiden jne määrä niin ainakaan mun kiinnostuksen ylläpitämiseen riittää vähempikin; saat aivan varmasti aikaiseksi kauniita meikkejä ihan muutamilla, jo olemassaolevilla tuotteilla ja hiuksiinkin pystyy tekemään ihmeitä melkein ilman tuotteita. Tuote-esittelyjä ja testauksia on todella moni blogi täynnä joten niitä en sinänsä kaipaa yhtään enempää sinun blogiisi mutta esimerkiksi blogin ulkopuolisessa elämässä käyttämäsi kosmetiikka jne kiinnostaisi. Ammattilaisen normaalin työpäivän reportaasi miten kosmetiikka näyttäytyy työssäsi ja mitkä ovat (olemassaolevista tuotteista) luottotuotteitasi siellä.

Tuolla jo joku ehdottikin että jakaisit saamaasi avaamatonta kosmetiikkaa lukijoidesi testattavaksi; erinomainen idea! Samantien ronskilla ködellä purnukat kiertoon ilman sellaista "mitäs jos kuitenkin haluaisin testata tuotetta" -ajatusta. Sama juttu kuin vaatteidenkin kanssa; jos et edes muista vaatetta tai se on siellä vuodesta toiseen käyttämättä niin et tule sitä ikinä käyttämäänkään.

Avattuja purnukoita (joita et koe omaksesi) voi myös laittaa kiertoon esimerkiksi keräämällä tietyn ihotyypin tuotteita isomman läjän samaan laatikkoon ja antamalla eteenpäin "omalla vastuulla"- tarralla eli vastaanottaja tietää että purkit on avattu ja testattu. Parhaiten tietenkin kasvotusten annettu paketti toimii parhaiten joten muutaman kuukauden välein kavereiden kaverit kylään ja paketit kainaloon! Kynsilakkojen kanssa homma toiminee paremmin koska niitä ei koeta samalla tavalla hygieenisyyttä vaativiksi kuin esimerkiksi kasvovoiteet. Niitä täällä blogissa jakoon vaikka joka viikko!

Mitä tuohon kulutustuskaan muuten tulee niin hyvä sitä on pohtia ja muuttaa elintapojaan ympäristöä kunnioittavaksi jne mutta ainakin itse suhtaudun siihen realistisesti; en valitettavasti voi pelastaa koko maailmaa mutta riittää, jos teen sellaisia valintoja että elän mielestäni (eettisesti ja moraalisesti) hyvää onnellista elämää minulle sopivalla tavalla. Jos todella harvoin teen jonkun överi-jutun eli lennän lomareissulle ja samaan aikaan tulee lentokoneella joku tuote kotiini niin en suostu ruoskimaan itseäni siitä. Jos koko elämänsä käyttää miettimiseen, että miten voisi elää ns.parempana ihmisenä niin vaarana on että unohtaa ylipäänsä elää.

Kiitos hienosta blogista!

S-T (Ei varmistettu)

Itse en ollenkaan osaisi kirjoittaa blogia, niin että jotakuta kiinnostaisi lukea, mutta sen sijaan tykkään kovasti testailla tuotteita, arvioida niitä, vertailla ja sitten keskustella kosmetiikasta kiinnostuneen ystäväni kanssa sekä suositella ja epäsuositella tuotteita lähipiirilleni. Ja myös etsiä jatkuvasti uusia tuotteita joihin mahdollisesti tutustua.
Uskoisin että sinunkin ympäriltä löytyisi ihmisiä joille antaa tuotteita testattavaksi ja jotka kertovat sinulle sitten tarkan arvion, jonka sitten kirjoitat blogiin.
Itse olisin ainakin onnesta soikeana jos minun lähipiiristä tarjottaisiin tällaista mahdollisuutta, osittain koska minituloisena ei ole varaa ostaa kovin paljoa ja sitten ihan vaan koska minulle kosmetiikka on se kiva harrastus joka tuo iloa ja mielihyvää ja piristystä muutoin aika tapahtumaköyhään arkeen.

FanniL

Kiitos että kirjoitat tästä! On aina hienoa, kun joku on avoin henkilökohtaisista kipupisteistään, silläkin uhalla, että joku haukkuu tekopyhäksi. Minulla on ollut about yhtä kauan kuin sinulla nämä samat kelat käynnissä. Minä en toki ihan noin paljoa saa kosmetiikkaa testiin, mutta ihan omin pikku roposin olen onnistunut saamaan aikaan vähän turhan kaoottisen tilanteen.:D Ja nyt kaikki se omaisuus ahdistaa, ja eritoten kulutuskeskeisyys ahdistaa. Enkä oikein tiedä, miten voin kirjoittaa kauneusblogia kirjoittamatta siitä kosmetiikasta? Siinäpä kysymys.

En kannusta tunkemaan näitä ajatuksia jonnekin pään perälle. Kyllähän se on fiksun ihmisen merkki, että kohtaa nämä kipuilunsa ja koettaa päästä niiden kanssa johonkin lopputulokseen. Täydellisyyteen on turha pyrkiä, se olisi kuluttavaa sekä sulle että lukijoille. Tykkään siitä, että olet avoin, tämä oli hirmuisen virkistävää. :) 

 

Terkuin, Fanni/Mennen ja tullen

Tiiija (Ei varmistettu)

Työskentelen myyjänä vaateliikkeessä ja ajoittain kohtaan samanlaisia fiiliksiä työstäni. On ristiriitaista kun tehtäväni on myydä, mutta oikeasti tekisi mieleni sanoa toisinaan asiakkaille että tarvitsetko todella näitä kaikkia, eiköhän vaatekaapisassasi ole jo vaatetta?! Tai ota edes tämän tekokuitukoltun tilalle jotain luonnonmateriaalista valmistettua joka ehkä kestää käytössä kauemmin :/
Olen aikoinaan ollut itsekin himoshoppailija ja työskennellyt myös kosmetiikkamyymälässä, jonka vuoksi purkkia ja purnukkaa kertyi nurkat täyteen. Muutaman viime vuoden aikana tavaramäärä on ruvennut ahdistamaan ja nykyään pyrin ostamaan uusia asioita harkiten ja olen myynyt vanhoja vaatteita pois.

Minulle blogisi tarjoaa päivän piristyksen ja tuotetestauksia on kiva lukea. 90% ostokerroista tai ostamatta jättämisestä kohdallani perustuu yleensä lukemieni kosmetiikkablogien tuotetestauksiin. Mielestäni te bloggaajat teette siis tärkeää työtä sen eteen ettemme me tavan tallaajat tekisi niin paljon hutiostoksia. :)

Ja olen varma että monelle kelpaisi jo avatut tuotteesi mitä et enää tarvitse,mutta ymmärrän toki ristiriidan niiden eteenpäin antamisessa. Voisiko avattuja tuotteita yrittää antaa esimerkiksi vähävaraisille joilla ei ole mahdollisuutta usein ostaa kosmetiikkaa? Facebookin kierrätysryhmien kautta niitä myös varmasti saisi eteenpäin :)

MannaDahl (Ei varmistettu)

Oikein hyvää ja tärkeää pohdintaa näissä edellä olevissa kommenteissa. Ihan vastaavia mietteitä tuntuu olevan kovin monella bloggaajalla/vloggajalla.

Mulla tulee ensimmäiseksi mieleeni, että voiko itselle lähetetystä tuotteista kieltäytyä heti alkuunsa vai tulevatko ne ilman kyselyjä sinulle? Kiinnitin huomiota jotain Youtube-videota katsoessani, että vloggajalle oli lähetetty esim. värivoiteissa kaikki sävyt testiin - eihän siinä ole mitään järkeä :)

Blogin kautta saatuja tuotteita tuskin on soveliasta myydä, mutta voisitko esim. arpoa niitä lukijoille sopivissa seteissä?

Voisitko koota testiryhmä ystävistäsi ja kokeilla esim. juhlakauden kivoimmat huulimeikit? Sillä tavalla useampi testaisi niitä ja saisit erilaista tekstiä blogiisi.

Annamari (Ei varmistettu)

Kiitos tästä kirjoituksesta. Kipuilee itsekin purkkimereni keskellä ja kauhistelen kun kuukaudessa kulutan noin 30 purkkia ja tuubia. Atooppisen ihon kanssa tota rasvaa kuluu paljon. Aloin miettiä, että miten voin vähentää muovin käyttöä...nyt käytössä on palasaippua ja shampoopala ja yhtäkkiä en enää tarvi hoitoainetta tai muotoilutuotteita. Kerralla loppui 6 tuotteen tarve. Uskon kanssa että saisit avatut ja testatut tuotteet arvottua täällä. Hienoa että lahjoitat jo niin moneen paikkaan.

terveenä

Sinähän voit arpoa niitä täällä blogissasi. Sinulla on varmasti täällä lukijoita, joilla ei ole varaa ostella kosmetiikkaa.

Sanni Karkkipäivä (Ei varmistettu) https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/

Kommentoin tätä postausta nyt vähän myöhässä mutta haluan vielä kantaa korteni kekoon keskusteluun - ainakin Erika näkee tämän vaikkeivat lukijat kävisi vanhojen postausten kommentteja enää lukemassa.

Itselläni, kuten niin monella muulla kauneusbloggaajalla, on tismalleen sama ongelma. Omalla kohdallani lievitystä on tuonut monessa kommentissa täälläkin tarjottu ratkaisu, eli laitan ilolla eteenpäin ja arvon myös avattuja tuotteita (sormin sörkityt purkki-pakkaukset poislukien, tosin monia voidepurkkeja käytän spaattelilla ja tällaisen tuotteen laitan kyllä eteenpäin).

En täysin ymmärtänyt vakaumustasi olla antamatta eteenpäin avattuja tuotteita, moni ottaa ne kyllä enemmän kuin onnellisena vastaan ja vastuu avatun tuotteen käyttämisestä on vastaanottajalla, ei sinulla. Kun tuotteiden tila ("jo avattu") on vastaanottajan tiedossa ja hän tämän tietäen ottaa tuotteen, on peli reilu enkä itse näe mitään ongelmaa tällaisessa. Minulla on ollut blogissani vuosikausia Huutajaiset-nimellä oleva konsepti, jolla lukijat saavat postimaksun hinnalla huutaa itselleen blogin kautta saamiani tuotteita, osa avattuja, osa käyttämättömiä. Kerran olen myös järjestänyt Giveaway-miitin jossa lukijat saivat haalia itselleen mitä halusivat testattujen tuotteiden röykkiöstä.

Mutta joo, tavara-ahdistus on tästäkin pienestä lievityksestä huolimatta suuri, ja peräänkuuluttaisin useammilta yhteistyökumppaneilta täälläkin esiinnostettua toimintatapaa eli sitä, että tuotteita ei lähetettäisi kaikille liukuhihnatyyppisesti ja ennakkoon kysymättä. Samalla kuitenkin ymmärrän, että etenkin isommille yrityksille automaattiset lehdistö/PR-postitukset ovat vain helpoin ja vähiten resursseja vievä tapa (erikseen kyseleminen ja pakettien sisällön räätälöiminen vie aikaa ja työvoimaa), ja tällöin on blogaajana/toimittajana vain valittava haluaako olla tällaisten yritysten listoilla ollenkaan vai hyväksyttävä automaattiset lähetykset. Kun tätä tekee työkseen ja haluaa pysyä kärryillä uutuuksista, on käytännössä valittava jälkimmäinen. Ja yrittää löytää ratkaisuja tavarameren prosessointiin.

Hyvää syksyä sinulle Erika ja toivottavasti keksit uusia, sinulle sopivia tapoja kierrättää blogikosmetiikkaa ja tätä myöten lievittää strssiä. Se ei ole niin helppoa mutta keinoja löytyy, etenkin jos sallii itselleen myös avattujen tuotteiden lahjoittamisen. Käytänpä samalla tilaisuuden hyväksi jättää myös myöhästyneet onnittelut tuoreelle rouvalle :) &lt;3

terkuin,
Karkkipäivän Sanni

Vierailija (Ei varmistettu)

Älä turhaan pode huonoa omaatuntoa omista purnukoistasi, ne eivät tunnu missään tässä maailman konkurssissa.

Itsehän työskentelen tehtaassa, jossa tuotetaan prosessin sivutuotteena kierrätykseen kelpaamatonta jätettä viikoittain satoja kiloja. Sen jälkeen ei paljon päätä purista muutama käyttämättä jäänyt rasvapurkki.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta taas on tervettä huomioida oma turha kulutus ja tuotettu jäte, vaikkakaan huonossa omassatunnossa ei tarvitse ja saa piehtaroida vaan keksiä ratkaisuja ongelmaan ja myös suhteuttaa ongelma esim. omaan elämään ja isompaan mittakaavaan, jolloin se tavallaan asettuu omalle paikalleen. Avattujen tuotteiden myyminen/antaminen on minusta täysin ok, kun vastaanottaja tietää tilanteen ja monille se on enemmän kuin hyvä juttu, kun pääsee testaamaan mielenkiintoista tuotetta jopa ilmaiseksi. Ja väitän, että tämä on positiivinen juttu myös siinä tapauksessa, jossa bloggari on saanut tuotteen ja laittaa sen eteenpäin. Esim. minä ostan todella harkiten ja usein niitä omia lemppareita, kun rahaa ei ole liiemmälti testituotteisiin. :) Hutiostokset olen aina antanut tai myynyt eteenpäin ja aina ne on mennyt kaupaksi.

Kommentoi