Selviääkö iho ilman kosteusvoiteita?

NUDE

Lily Editin puolella on parhaillaan käynnissä keskustelu kasvovoiteiden tarpeellisuudesta. Juttu lähti toimittaja Milla Muurimäen jutusta, jossa hän kertoi iho-ongelmien kaikkoamisesta kasvovoiteista luopumisen jälkeen. Kosmetologi Eila Hellgrenin hoidon jälkeen hän heivasi purkit (silmänympärysvoidetta lukuunottamatta) ja osti apteekista mineraalisuolaukseen tarvittavat välineet: puhdistukseen emäksisen Meinebase Orgon -mineraalisuolan ja kosteutukseen Algologie Sea Powder -merivesipulverin.

Eikä muuta. Iho-ongelmat kuivutta ja hormoninäppyjä myöten kaikkosivat ja iho alkoi kosteuttaa itseään tehokkaammin. Nyt toimittaja kertoo ihonsa olevan paremmassa kunnossa kuin koskaan. Se on heleä, kimmoisa, eikä vaadi kosteusvoiteita. Voisiko täydellisen ihon resepti todellakin olla vain kahden suolapurkin pituinen?

Asiaa on pohdittu myös allekirjoittaneen päässä. Tarvitsisinko voiteita, jos en olisi koskaan alkanut käyttää niitä? Ajavatko monta kymmentä euroa maksavat purkit minut vain yhä pahempaan kosteutuskierteeseen? Ja tietysti se perimmäinen kysymys: auttavatko kosteutusvoiteet ihon vanhenemisen ehkäisyssä?

En ole atoopikko, eikä ihossani ole lievää aknea pahempia ongelmia. Iho ei käpristy ja hilseile heti pesun jälkeen, eikä kosteutus olekaan ainoa syy kosteusvoiteden käytölle. Minä etsin tehoaineita; vitamiineja, antioksidantteja ja korkeatasoisia öljyjä. A-vitamiinin hidastavista vaikutuksista ihon ikääntymiseen olenkin kertonut blogissa aiemmin (täällä) ja solubiologina luotan muidenkin antioksidanttien, kuten C- ja E-vitamiinin, tehoon vankasti niin ihonhoidossa kuin ravitsemuksessakin. Ne vähentävät oksidatiivisen stressin (#happitappaa) vaikutuksia kehossa ja ovat näin elintärkeitä solujen normaalille toiminnalle ja elimistön terveydelle.

Miksi sitten luopuisin näistä tehoaineista? En tavoittele kuolemattomuutta, eikä ikääntymisen merkit pelota. Ehkä kiinnostus ihonhoitoon tulee perimästä, sillä äitini ja hänen äitinsä ovat aina olleet valveutuneita ihonhoitajia. Ja äitini ei ihonsa puolesta todellakaan näytä kuusikymppiseltä! Joten siihen maalitauluun taidan alitajuisesti tähdätä itsekin.

Toisaalta tiedenaisen luonne vetää uusien asioiden testaamiseen. Suolan käyttöä ihonhoidon tukena olen kyllä testaillut aika-ajoin. Siskoni vannoo suolasaippuan tehoon ja nyt kun e-pillerien jälkeinen ihotilanteeni on suorastaan järkyttävä ja se koettelee sietokykyäni, olen kaivanut oman Vuottaren suolasaippuan kaapin perukoilta käyttöön. Ja varovasti voisin todeta, että se on toiminut.

Kuten alkuperäisessä jutussa mainitaan, luonnonmukaisuus on trendi ja kaiken turhan karsiminen innostaa. Emäksisillä tuotteilla tehty mineraalisuolaus voisi hyvinkin olla seuraavan ihonhoitobuumin aihe. Onhan sillä jutun mukaan lupaavia vaikutuksia: iho alkaa uudistaa ja kosteuttaa itseään tehokkaamin, talirauhasten toiminta tasapainottuu ja iho "hengittää" paremmin.

Nyt haluaisinkin tietää, onko teistä joku tehtyn radikaalin ratkaisun ja hypännyt pois rasvauskierteestä? Miten se on onnistunut ja onko ihon kunto parantunut? Let's talk!

Kommentit

Hevivaimo

Atoopikkona en ole ihan vielä uskaltautunut päästämään irti perusvoidepumpustani, mutta kasvoni olen pessyt kohta puolen vuoden ajan Meine basella. Meikäläisen naamassa tämä yhdistelmä toimii mielettömän hyvin; normaalisti niin tutuista hilseilystä, kutinasta ja kirvelystä ei ole tietoakaan ja poski on kuin vauvan peppu :)

nik (Ei varmistettu)

Minä olen käyttänyt nyt useamman vuoden meikinpoistoon ja kasvojen kosteutukseen pelkkää kookosöljyä. (Poistaa myös vedenkestävän ripsarin, jota en saanut edes vedenkestävänripsarinpoistoaineella kunnolla pois!) Siis poistan meikin öljyllä ja vanulapuilla ja huuhtelen öljyn lämpimällä vedellä ja sitä jää sitten sopivasti iholle. Käytän meikkiä päivittäin. Yleensä baremineralsin pohjaa, mutta viimeaikoina myös satunnaisesti bb-voiteita ja välillä jotain muita meikkivoiteita. Entisen elämän satunnaisia finnejä ei ole enää ilmestynyt ja ihoa ei pesut koskaan kiristä eikä tunnu kuivalta. Ryppyhommista en siten tiedä. Vaikea sanoa millainen iho olisi, jos olisi toiminut toisin. Näin reilu kolmekymppisenä ei iho enää näytä ja tunnu ihan vauvanpyllyltä, mutta eipä noita ryppyjäkään varsinaisesti vielä ole. Paitsi kulmien välissä kevyet sibeliukset, jotka luultavsti huomaan vain itse. :D

Mutta yhdellä toimivalla tuotteella, josta puolet on keittiössä ja puolet kylppärissä, on aika näppärää ja edullista mennä. En ole suunnitellut vaihtavani, vaikka välillä lehtien välistä tupsahtelevat näytepussukat huumaavatkin tuoksuillaan.

Erika Naakka
NUDE

Mun on pitänyt testata tätä öljypoistoa jo vaikka kuinka kauan! Yleensä käytän kookosöljyä vain hiuksiin, mutta jos nyt vihdoin saisin testattua sitä myös ihonpuhdistuksessa :)

Hallahalla (Ei varmistettu)

Oon kuullu, että manteliöljyllä olisi samanlaisia vaikutuksia kuin kookosöljyllä! Tosin manteli on allergeenisempi kuin kookos.

Luin juuri Katja Kokon blogista jutun eräästä ihnohoitosarjasta ja hän kirjoitti aiheeseen viitaten näin (juttu täällä): 

"Sarjan kaikki tuotteet on pH-tasapainotettu happamiksi. Tämä on  aivan loistavaa! Terveen ihon pH on hapan, noin 4,0-5,6 ja pysyäkseen vastustuskykyisenä, pH tulisi säilyttää  tasapainossa, mielellään alle 5,5. Olen törmännyt todella omituisiin väittämiin emäksisestä ihonhoidosta, joka liittyy paljon hypetetyn suolan ympärille, kuten vertauskuvaan lapsiveden emäksisestä pH-arvosta. Täytyy sanoa, että elämme täällä kohdun ulkopuolella hieman erilaisessa ympäristössä ja olosuhteissa, joilla ei ole mitään tekemistä lapsiveden pH:n kanssa. Kehon happamuutta on hyvä tasapainottaa, sillä happamaan kehoon kehittyy sairauksia, mutta sitä ei tule sekoittaa ihon pH:hon. Kun ihon pH pidetään tasapainossa, myös talineritys tasapainottuu ja iho ei ole niin altis sairauksille, kuten aknelle, rosacealle ja ihottumille. Kaikki Essen tuotteet on pH-tasapainotettu välille 4,5-5,5. Useimpien merkkien kosteusvoiteet ovat pH:ltaan noin 7, sillä kosteusvoiteen tasapainottaminen on kallista ja melko vaikeaakin."

Tämä kaikki ristiriitainen informaatio saa pienen pään ihan pyörälle! 

Erika Naakka
NUDE

On muuten helevetin hyvä pointti, mikä meikäläiseltä unohtui täysin :D Ihon pH:han on tosiaan hapan. Täällä on vähän juttua aiheesta: http://www.tohtori.fi/?page=2442205&id=4370472 Ihon happamuus estää tosiaan bakteerien ja hiivojen liikakasvun. Mutta se, kuinka paljon suola voi happamuutta järkyttää on sitten toinen juttu.

Ja mitä elimistön happamuuteen tulee, niin millään ruoka-aineilla sitä ei pysty muuttamaan. Kropassa on niin vahvat puskurit, että syödyillä ruuilla ei mitään pysty "tasapainottamaan".

Mutta kuten sanoin, hyvä pointti ja pistää edelleen miettimään, mihin tämä emäksisten tuotteiden teho oikein perustuu.

Aleksandra

Mulla on myös iho-ongelmat parantunut huomattavasti kun vähensin kasvovoiteiden käyttöä. Pintakuivuus ei ole talvisin enää niin paha ja ajoittain vaivannut lievä akne on myös rauhoittunut.

Itse mietin myös silloin, että siirtyisinkö öljy- vai suolapuhdistukseen. Öljyputsarit veivät voiton juuri tämän pH asian takia. Kaikki kosmetologit ja iholääkärit, joilla olen käynyt ovat sanoneet, että kasvojenpesuaineen pitäisi olla hieman hapan.. Siksi muakin vähän ihmetyttää, että mihin tämä emäksinen puhdistus oikein perustuu. Mielenkiintoinen aihe kyllä :)

Mutta suosittelen kokeilemaan öljypuhdistusta, jos yhtään kiinnostaa! :)

Hallahalla (Ei varmistettu)

Oliskohan mahdollista, että ihmisille joille tämä suolakäsittely sopii olisi "luonnostaan" liian hapan iho? Jos näillä henkilöillä olisikin ihon bakteeri ja hiiva kanssa sellaisia lajeja jotka ovat liian tehokkaita happamuuden tuotossa. Tai sitten ihan geneettinen taipumus happamuuteen? En tiedä kunhan heittelen ajatuksia ilmaan (ei siis mitään faktatietoa kunhan pohdin ääneen). Tykkään näistä sun tieteeseen pohjautuvista jutuista, kun ne liippaavat myös hieman omaa "pelikenttää" biokemistinä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen pitkillä reppureissuilla, jolloin ei tule meikattua tai käytettyä hoiteita tai edes kunnon putsateita, huomannut ihon voivan paremmin kuin arkena. Se ei hilseile tai tukkeudu normaaleista ongelmakohdistani, vaan on tasapainoinen. Arkena vain kun tulee meikattua, niin on pakko myös pestä naamaa useammin, mikä johtaa myös kuivumiseen ja rasvaamiseen.

Sanna (Ei varmistettu)

Hei, tämä oli todella mielenkiintoinen aihe! Itsekin olen samoja asioita pyöritellyt viime aikoina mielessäni. Myös kovin trendikäs kasvojen kaksoispuhdistus on mietityttänyt.

Oletko käyttänyt muita suolatuotteita kuin mainitsemaasi suolasaippuaa?

Olisi muuten mukava kuulla lisää kasviöljyjen käytöstä ihonhoidossa (eri käyttötarkoitukset, parhaat öljyt eri ihotyypeille jne).

Erika Naakka
NUDE

En ole kokeillut muita suolatuotteita ihonhoidossa. Ja laitetaan postaustoive muistiin! :)

TiinaL (Ei varmistettu)

Mä kokeilin kaverin innoittamana tota MeineBasea. Odotukset oli tosi korkealla, kun hormonikierukan asentamisen jälkeen (ja jo sitä ennen) posket täyttyivät umpikomedoista. Ihmeteltiin siis porukalla kaverin ihon heleyttä ja upeaa kuntoa kesällä, ja hän kertoi tästä mineraalisuolasta. No ei toiminut minulla sitten yhtään.

Ensimmäiset pari viikkoa menivät totutteluun, ja tämän tiesinkin, mutta kun muutosta ihon kuntoon ei tullut kuuakuden eikä kolmenkaan kuukauden kuluttua, yritin vielä pari kuukautta, ja sitten annoin olla. Itse asiassa siinä kävi niin, että syksyä kohti ihoni kuivui vain pahemmin ja suolaamisen jälkeen ihoa kirveli ja koko naamaan sattui, lisäksi sain toiseen poskeen tosi kipeän ihottuman.

Ainoa hyvä puoli suolassa oli se ihonhoitotuotteiden vähyys ja ihonhoidon radikaali yksinkertaistaminen. Esim. yökyläily oli helpompaa, kun ei tarvinnut tuupata beautyboksia täyteen puhdistusainetta, kasvovetta ja voiteita. Mielummin silti kosteutan ihoani kosteusvoiteella kuin kärsin kirvelevästä naamataulusta joka ilta. Harmittaa, ettei suola toiminut, eivätkä umpikomedot lähteneet, mutta toivottavasti se jollekin auttaa. :)

Tiina

Erika Naakka
NUDE

Voi ei! Kuulostaa epämiellyttävältä :( Toivottavasti ihosi kunto paranee, selvästikään suolaus ei ollut omalle ihollesi se paras juttu.

Hallahalla (Ei varmistettu)

Mulla on vähän samanlaiset kokemukset suolauksesta. Mun kärsivällisyys ei tosin riittänyt yhtään näin pitkälle kuin sulla, koska kirvely pesun aikana ja hilseily olivat jotain aivan tuskaa. Lisäksi kaipasin pidempiä ihonhoitorutiineja, koska tykkään läträtä voiteilla.
En tiedä tosiaan millaisia tuotteita sulla on tällä hetkellä käytössä, mutta mun ihon kunto parani huomattavasti kun vaihdoin pesutuotteet miedompaan, korvasin rakeiset kuorinnat happokuorinnalla ja minimoin alkoholin ja mineraaliöljyjen (paraffinum/petroleum) määrät tuotteissa. Mukailen siis ihonhoitoguru Caroline Hironsin oppeja, sen mukaan millaisia tuotteita Suomen (ah niin suppeilta ja yksipuolisilta markkinoilta) sattuu löytymään ja millainen fiilis sattuu olemaan. Mulla myös sheavoita sisältävät tuotteet aiheuttaa jonkun sorttista tukkeutumista pidemmässä käytössä.
Tällä hetkellä käytössä on lähinnä apteekin tuotteita (sillä ystävä on apteekissa töissä). Rutiini koostuu kahdesta miedosta putsarista meikinpoistajasta ja toisesta puhdistan varsinaisesti ihon. Meikin puhdistukseen käyttämäni tuote on siis niin uskomattoman hyvä, että en voi suositella mitään muuta kuin Clinique Take the Day Off balm cleanser. Naaman pesuun mulla on käytössä apteekista emulsioputsari, sillä kaikki mikä vaahtoaa tai on tarkoitettu jollain lailla rasvoittuvalle iholle aiheuttaa vaan lisää näppyä. Mieto pesu varmaan säilyttää itsessään ihon pH:n happamana kuin sellainen oikein raju vaahtopesu (pH:sta puhuttiin tuolla aiemmin). En ole uskaltanut jättäytyä vedellä huuhtelemisesta pois vaikka monet vannoo liinoilla pesuun. Mä kun tykkään siitä vedellä huuhtelemisen tunteesta :D
Sitten mulla on käytössä seerumi ja kolmea eri kosteusvoidetta (siis omasta turhamaisuudesta ne kolme yhdelläkin pärjäisi). Seerumin valitsin mahdollisimman miedoksi näin alkuun, koska edellenin tosi tuju seerumi Juice Beautylta aiheutti todella voimakkaan allergian. Kasvotuotteista suosikki on kuitenkin La Roche Posayn Effaclar Duo+ joka todella tuntuu taistelevan finnejä vastaan tehokkaasti, mutta on silti mieto. Duo+ käytin alkuun ihan koko naamalle tulehduksen hoitoon, mutta tällä hetkellä käytän vain paikallisesti finnien tulon estoon niille alueille mihin tiedän, että niitä herkästi ilmestyy.
Tosin jos komedot on todella pahoja niin melkein kävisin lääkäriltä hakemasta reseptin voimakkaaseen bentsyyli peroksidi voiteeseen, että saisi tulehduksen paikallisesti hellittämään edes vähäsen. Mulla on betsyyliperoksidia Basironin muodossa ja käytän sitä vain todella kaameiden möllyköiden kuivattamiseen, jos ne ei normaalilla rutiinilla meinaa lähteä. Mutta koko naamaa en suosittele sillä valelemaan.... Ihan kuin olisi palovamman kasvoihinsa saanut, kun käytin kerran kolme päivää putkeen isommalle alueelle.
Toimiviin "happokasvovesiin" tai kuorintoihin en ole vielä Suomen markkinoilla törmännyt. Tosin en todellakaan ole kaikkea kokeillutkaan. Seuraavaksi ajattelin investoida Clarinsin happokuorintaan. Cliniquella on myös alkoholiton (mild) vain salisyylihappoa sisältävä kasvovesi, joka on ainakin huhujen mukaan hintaansa nähden ihan pätevää tavaraa. Testasin tuotetta Stockalla ja totesin sen hajun olevan niin karmiva, etten pysty sitä käyttämään.
Toisaalta näissä ihonhoito jutuissa pätee sama vanha matra, että kaikki on yksilöitä ja samat asiat ja tuotteet ei toimi kaikille. Mutta uskon, että akneihoon auttaa pelkästään ärsytyksen minimointi miedoilla pesuaineilla ja mekaanisen ärsytyksen poisto auttaa jo kummasti. Ja sopivien tuotteiden löytämisellä, on varmasti suuri vaikutus.
Tuolla aikaisemmin huudeltiin kasvoöljyjen perään niin se kiinnostaisi minuakin! Olen koittanut etsiskellä sopivaa öljyä iholle, mutta tuppaavat olemaan kovin arvokkaita joten en opiskelijana uskaltaisi ihan mihin sattuu niitä rahoja työntää. Tiedeyhteisö (lääkärit mukaan lukien) on kovin erimielinen siitä voiko ihon laatua parantaa lisäämällä tai jättämällä joitain ruoka-aineita ruokavalioon. Itse olen kuitenkin huomannut, että maidon vähentäminen ruokavaliosta on parantanut ihon kuntoa (ihonhoito trendien aallonharjalla mennään jälleen). Tosin samoihin aikoihin elämäntilanteen kuormittavuus on vähentynyt rajusti, että mene sitten sanomaan mikä on loppupeleissä mun aknen helpottamisen syynä (vaiko kaikki yhdessä). Kauhea kilometrikommentti tuli jälleen, mutta ajattelin heittää vinkkejä ilmaan, jos joku sattuisi saamaan niistä apua. Iho on kuitenkin tosi näkyvä osa itseä ja paiseet naamassa aiheuttaa pahaa oloa vaikka kuinka itsevarma olisikin.

ElisaM (Ei varmistettu)

Minulla iski kolmisen vuotta sitten todella paha akne naamaan. Silloin kaikki kosteusvoiteet alkoivat polttamaan naaman iholla ja ainoa rasva, jota pystyin käyttämään oli Humektan. Tätä suositteli myös ihotautilääkäri. Sain aknevoiteen ja nestemäisen antibiootin, enkä käyttänyt mitään meikkiä puoleen vuoteen. Akne lähti pois ja iho palautui onneksi ennalleen.
Nykyään saan polttavan reaktion kaikista muista kosteusvoiteista paitsi Cliniquen rasvoista. Voisin arvata että heitin useamman satasen menemään, koska olin valmis kokeilemaan kaikkia rasvoja, En käytä paljon meikkejä, pohjana Cliniquen CC-voide, heidän concealerkynää ja päälle pistän puuteria. Jo pelkästä primeristä iholle ilmestyy näppyjä. Olen itse todennut että nykypäivän trendi, meikkiä kilokaupalla naamaan, olisi ihan kamala omalle iholle. Eihän iho saisi hengittää ollenkaan. Enkä itse uskaltaisi edes kokeilla tuollaista suolatekniikkaa, ainakin oma peruskuiva iho tarvitsee kosteutta rasvojen muodossa. Vaikeinta on varmasti löytää se itselle oikea rasva.

Elisa/ (Ei varmistettu) http://liiallisuuksia.purkkimafia.fi

Olen aika varma, ettei suolatekniikka toimisi mulla. Atooppinen iho on sairaus, joka ei noin vaan "parane" vaan pysyy iholla oireillen eri tavalla eri aikoina. Oireita voi toki helpottaa ja äärimmäisissä tulehdusreaktioissa kortisonihoito lienee ainoa apu. Musta ihon kuntoon vaikuttaa hyvin paljon myös sisäiset asiat, ne kun vaikuttavat ihoon koko ajan toisin kuin puhdistus parin minuutin ajan aamuin illoin joka koskee yleensä sitä ihon ulointa osaa.

Isoin ihonhoidollinen muutos joka mulle on kuivan ihon omistavana ollut hyödyllinen, on liian pesevien aineiden jättäminen pois rutiinista kokonaan. Ei, vaahtoputsari ei ole hellävarainen vaikka putelissa kuinka niin sanottaisiin: vaahdon muodostuminen vaatii paljon sulfaatteja ja vaahto puhdistaa ihon todella puhtaaksi. Siihen päälle kun vielä laittaa meikinpuhdistuksen ja tämän kahdesti päivässä... Ei ihme, että kuiva iho on sekaisin. Olen nyt siirtynyt kokonaan öljy+puhdistusmaito-yhdistelmään ja aamuisin en enää käytä edes vesihuuhtelua vaan pyyhin puhdistusmaidon pyyhkeellä tai vanulapulla pois. Näin kasvoja ei tule hinkattua turhaan, mitä veden kanssa yleensä harrastan: eikös juuri se fyysinen hinkkaus ja liian kovat puhdistusaineet tee hallaa ihon suojakerrokselle? Kerran-pari viikossa käytän entsyymi- tai happokuorintoja ja niiden perään lykkään kosteuttavan naamion ja yöksi vielä ekstraöljyn kosteutukseksi.

Suurin yksittäinen haitta iholle on varmaankin auringon UV-säteet. Niiden vaikutuksen huomaa vasta kymmeniä vuosia myöhemmin, joten ehkä siksi moni kokee suojautumisen "turhana" kun siitä ei saa näkyviä hyötyjä heti.

Jessii (Ei varmistettu)

Itse olen monta vuotta käyttänyt Dr Hauschkan oppeja ettei yöksi käytetä kosteusvoiteita. Iho on ollut hyvässä kunnossa eikä kiristä. Ei edes talvella. Itselläni on kyllä hieman rasvoittuva iho.

nansk

Olisko jollain vinkata nimeltä jotain happokuorinta-aineita? Kiinnostaisi kokeilla, mutta tuntuu etteivät oikein apteekissakaan tiedä mitä moiset ovat.

Suolasaippuan nimeen vannon kyllä myös, kirkastaa ihoa ihan tolkuttomasti, mutta täytyy käyttää maltilla tai menee mun iholle liian rankaksi ja sitten vasta tuleekin epäpuhtauksia. Kerran pari viikossa korkeintaan. Tosin nyt kun luin tuon Editin jutun, niin olen kokeillut ihan vain taputella sitä iholle hankaamatta yhtään, katsotaan mitä iho sanoo (:

Juice Beautyn happokuorinta on hyvä!

Vilmakfodler (Ei varmistettu)

Mario Badescu Glygolic Gel :)

Marde123 (Ei varmistettu)

Harvemmin tulee kommentoitua blogiisi, mutta nyt sattui sellainen aihe että oli ihan pakko. Luin kolmisen viikkoa sitten sattumalta kampaajalla tuon Trendi-lehden jutun ja kävin vielä samana iltana ostamassa Meinebasen testiin. Olen kärsinyt noin lähes kuusi vuotta hormonaalisesta aknesta E-pillereiden lopettamisen jälkeen ja kokeillut varmasti kaikki mahdolliset keinot kookosöljystä, Dr. Hausckaan, unohtamatta Konjac-sientä, luonnonkosmetiikka ja apteekkituotteita. Nyt kolmen viikon kokeilun perusteella voin sanoa ettei ihoni ole ollut vuosiin näin hyvässä kunnossa. Pintakuivuus on poissa eikä ihonalaisia näppyjä ainakaan vielä näy. Päivävoidetta en ole vielä uskaltanut jättää pois, mutta yövoiteeseen en ole sen jälkeen koskenut. Algologien tuotetta en ole mistään löytänyt, mutta tilasin Eila Hellgrenin merilevätiivisteen, jospa sen avulla uskaltaisin luopua myös päivävoiteesta.

Erika Naakka
NUDE

Pesetkö aamuin illoin suolalla ihon ja teetkö sen joka päivä? :)

Pyjama
Pyjamapäiviä

Meillähän on olemassa melkoisen suuri joukko ihmisiä, jotka antavat ihonsa olla "luonnontilassa". Edelleen lienee joukko miehiä, jotka eivät lotioneita lotraa. No, meillä kotona erittäin hankalasta atopiasta kärsivä mies käyttää rasvoja kilotolkulla enemmän kuin minä, ja toki nuorempia, voiteettomia miehiä varmaan muutenkin vähemmän kuin vanhempia. Pientä kyselykierrosta lähipiirin keski-ikäsille miehille (etenkin niille, joiden iho näyttää hyvältä), että ovatko selvinneet ilman voiteita. :D

 

june (Ei varmistettu)

Totta muuten! Mun poikaystävä on just sellanen, että se ei juurikaan pese tai kosteuta ihoa, mutta silti sen posket on niin sileät että tekis mieli itkee, kun itellä kuluu hirveesti aikaa ja rahaa joka aamuiseen ja iltaiseen puhdistus+kosteutusrumbaan, ja silti iho on huonommassa kunnossa kun sillä. :D Epäreilua...
Tosin satunnaiseti kun sillä iho kuivuu, niin sille saattaa tulla näppyä, jotka sitten lähtee kosteutustuotteiden avulla. Se mutisi vähän vastaan kun se valitti näppyä ja neuvoin (käskin) kosteuttamaan ihoa, ja sain taas kerran kehuskella olevani aina oikeessa (mikä kilpailuhenkinen parisuhde?) kun näpyt sitten katos hetken päästä. Muuten se on tosi laiska ihonhoitotuotteiden kanssa, mutta toisaalta ymmärrän kyllä, ettei jaksa nähdä vaivaa ja pistää rahaa jos iho näyttää hyvältä tekemättä mitään sen eteen. Perkeleen miehet

Erika Naakka
NUDE

Miehet yleensä pärjäävät ilman voiteita, koska miesten iho on keskimäärin rasvaisempi kuin naisten. Ei meilläkään miehet voiteilla läträä, paitsi ihan pahimmilla talvipakkasilla :)

Pyjama
Pyjamapäiviä

Miksi on rasvaisempi? Onko tuo joku fakta? Paksumpi kyllä, tottakai, mutta miksi rasvaisempi?

Toimitus
Toimitus

Hienoa, että aihe on herättänyt näin paljon keskustelua. Juttu on saanut nyt jatkoa Editin puolella. Luvassa ohjeet oikeaoppiseen mineraalisuolan käyttöön ja ääneen pääsee myös koko suolausilmiön äiti Eila Hellgren. Klik klik! x Lily Edit

Hanna-Leena (Ei varmistettu)

Itse en uskaltaisi jättää kosteusvoiteita pois lähipiirini kokemusten perusteella. Mummini olivat samanikäiset, asuivat molemmat maalla ja elämäntavat olivat samanlaiset yhtä asiaa lukuunottamatta: toinen mummi käytti kosteusvoiteita, toinen ei. Kosteusvoiteita käyttäneellä mummilla ei ollut ryppyjä vielä 80-vuotiaanakaan, kun taas toisen mummin kasvot olivat täynnä ryppyjä. Lisäksi äidilläni on kahdeksan siskoa, joista yksi ei käytä kosteusvoiteita. Hän on selvästi joukon ryppyisin, vaikka on toiseksi nuorin. Tässä on minulle riittävästi empiiristä todistusaineistoa. :)

EdgarPro (Ei varmistettu)

Halleluuujaa, nyt kolahti!

Pari viikkoa sitten erehdyin käyttämään Lumenen Arctic Aqua syväkosteuttavaa yö- ja päivävoidetta. Aiemmin nämä putelit oli tehneet kasvoihin allergisen reaktion, jota sitten hämmästelin ja yrittelin peitellä meikeillä mitä laatikoista löysin. Annoin kotimaiselle toisen tsäänssin ja toivoin todella että voiteet ei tekis iholle mitään. Seuraavana päivänä iho oli täynnä pientä pikkuista kohoumaa, pisteli ja kuumotti ja punotti ja vaikka mitä tuli vielä kaupan päälle. Pohjana akne+arvet, joten tsernobylinä mentiin... Laskettelin viikon ihoa. Kyllä se siitä. Samoihin aikoihin löysin äidiltä käyttämättä jääneet PH-Cosmeticsin kasvoveden ja puhdistusmaidon. Ajattelin että ei tässä nyt enää huonommin voi käydä :D Jäin koukkuun... Puhdistusmaito loppui (muutenkin veteli viimeisiä), joten onnekseni sitä sai kotipaikkaunnalta Hämeenlinnasta . Astelin sisään kosmetologille ja hän ehdotti näin.
Aamulla sarjan kylpysuolalla pesu, kasvovesi ja päivävoide (tästä sain näytteen ja heti kun tämänhetkinen päivävoide (PHYTS se vaaleanpunainen) loppuu niin ehdottomasti uuden sarjan kyseinen kehiin).
Illalla puhdistusmaidolla pesu (meikit lähtee tooosi hyvin), kasvovedellä tuputellaan, sy-voide, ja tattadaa vielä kaadetaan kasvovettä kämmenille ja taputellaan kämmenin se iholle. Yöksi ei rasvoja!

Meikit: vaihdoin kaikki Lumenen ja Estee Lauderin maalintuoksuiset mönjät youngbloodin sarjaan. Pesin harjat hyvin ja vaihdoin tyynyliinat. Nyt oikeasti voin sanoa että ihoni pinta on tasottunu. Edelleenkin arvet poskissa ja hormoninäppylöitä leussa, mutta huomttavasti parempi iho <3 Pyysin jopa äitiä kokeilemaan ihon kuntoa ja siskokin sitä hiplaili :D

Ruokavaliosta olen karsinut muutenkin maidon minimiin eli rahkoja ja raejuustoa, joskus juustoa.
Leipä minimoitu näkkäriin ja ruisleipään (vatsankin vuoksi).
Karkit ja muut "mömmöt" kuuluu vaan silloin kun muut tarjoaa ja pullista päässyt eroon. Keksit oon jättäny syrjään, koska tiedän heikkouteni. Yksi tietää melkein koko pussia :D
Cypretyl-linjalla jo vuodesta ööö... Ja on tullut vedettyä jossain vaiheessa nuoruutta puolen vuoden roa-kuuri.

Haluan vain sanoa kaikille rakkaille näppylänaamoille, että tiedän sen kivun kun ei voi hymyillä, koska oikeasti sattuu leukaan. Ja sen tunteen kun juttelen jonkun kanssa. Katson silmiin. Hän katsoo leukaani..Tsemppiä jokaiselle ja muistakaa ettette hoida liian tujuilla aineilla <3

ame (Ei varmistettu)

Mainitset tekstissä, että luotat antioksidantteihin ja muihin tehoaineisiin – olisi mahtavaa lukea blogistasi juttu parhaista ko. hommia hoitavista tuotteista!

miiajohanna
miiajohanna

Tämä on erittäin, erittäin mielenkiintoinen aihe.

Itse käytän ainoastaan luonnonkosmetiikkaa. Ihoni on ollut aina aika hyvässä kunnossa ihan luonnostaan, (pehmeä ja sileä, eikä ole ihmeitä vaatinut) mutta nyt kesän jälkeen reagoi äkkiseltään iskeneeseen kylmyyteen kiristelynä, herkkyytenä sekä lisääntyneinä tukkeumina leukapielissä sekä otsalla. Selvästi iho kiiltelee vähemmän, joten talitukkeumat jää kuivuneen ihon alle. 

Itselleni sopiva rutiini on seuraava:

1. Aamuisin pelkkä kasvovesipuhdistus, ei kraanavettä. Misellimäiset putsarit ovat ihania.

2. Kosteuttava seerumi, voide ja silmänympärysvoide.

3. Meikkipohja, joka myöskin hoitaa ja suojaa.

4. Illalla puhdistus maitomaisella puhdistustuotteella ja musliiniliinalla. Tässä myös näkyy tämän hetkinen veden minimointi! Sen jälkeen kasvoöljy ja kenties vielä voide, + silm.ymp.voide.

5. Kerran viikossa kuorintaa, Pain kuorinnalla uskaltaa kuoria 2-3 kertaakin viikossa, se on IHANA! Ja kosteuttavaa naamiota.

Jopa ns. liiallisella kosteutuksella olen saanut syksystä säikähtäneen ihoni taas ihanan pehmeään ja kimmoisaan kuntoon, vielä kun pääsisin eroon näppylöistä enkä näpeltäisi niitä. :)

mystery
Vision One

Mä olen alkanut puhdistaa ihoani pelkästään misellivedellä ja iltaisin pyyhin kasvot myös himalajansuolasaippualla, jonka annan vaikuttaa iholla hetken ennenkuin pesen sen vedellä pois. Kasvovoiteesta en ole osannut luopua, käytän kyllä ainoastaan luomukasvovoidetta, missä ei ole juuri mitään kemikaaleja.

Suola on selkeästi kuivettanut ja puhdistanut poskien näppyjä ja iho tuntuu superpehmeältä ja puhtaalta, liika öljy ja tali on poissa. Iho on myös tasaisemman värinen ja kirkkaampi. Tuntuu että normaalit puhdistusaineet kuivattaa ihoa aina liikaa ja vie sen oman rasvan pois kokonaan, kun suola taas sitoo kosteutta iholle. Himalajansuolasaippua myös sisältää kymmeniä eri mineraaleja! 

Juuri nyt tälläinen suolan käyttö sopii mulle parhaiten, pitää kattoa jos joskus alkaisi noin hurjaksi että tosiaan kasvovoiteet sais jätettyä pois :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Käytän suolasaippuaa ihon pesemiseen, ainoastaan silmämeikin poistamiseen käytän erillistä poistoainetta. Käytän apteekin kosteusvoiteita, myös silmänympäryksille. Minulla on todella hankala atooppinen iho, siksi käytän mahdollisimman vähän yhtään mitään tuotteita. Ja kaikki uudet tuotteet pitää aina vähitellen testata, että kestääkö iho vai ei. Useimmiten päivittäinen meikkini koostuukin pelkästään ripsiväristä ja lumenen meikkivoiteesta (minulle tulee muiden valmistajien meikkivoiteista finnejä, en tiedä mikä on se ainesosa jolle olen herkistynyt).

laurae (Ei varmistettu)

Minun mielipiteeni on, että ehkä, EHKÄ iho oppisikin ajan kanssa pärjäämään ilman kosteusvoidetta, mutta itse en voidetta käytäkkään pelkästään kuivuuden takia, onhan yö/päivävoiteella paljon muitakin tehtäviä; ne suojaavat ihoa auringolta/pakkaselta/saasteilta/tuulelta, hoitavat, siloittavat, ehkäisevät ryppyjä, jne. riippuen voiteesta. Ja toisaalta, itse ainakin nautin ihon puunaamisesta ja hoitamisesta :3
Olen kuitenkin TODELLA laiska rasvaamaan vartalon ihoa, ja vaikka kuinka olisin ilman voidetta, ei minun iho vaan totu siihen, vaikka sitä toivoisinkin. Kyllä se vartalonkin iho kaipaa voitelua.

_Tiltu (Ei varmistettu)

Terve iho ehkä pärjäisikin ilman voiteita ihanteellisissa olosuhteissa, mutta jos kärsii jostain ihosairaudesta, joka johtuu ihon rakenteellisesta "virheestä" kuten atopia, tarvitsee kyllä apuja ulkopuolelta. Lisäksi Suomen ilmasto on aika rankka iholle, en usko että pelkkä ihon oma suoja riittää kylmyyttä ja viimaa vastaan.

Mua kiinnostaa tuo hapan/emäksinen - keskustelu. Ensimmäistä kertaa luin näistä kommenteista, että hapan olisikin parempi (atooppiselle) iholle. Silti moni atoopikko vannoo emäksisen MeineBasen nimeen. Olisi mielenkiintoista lukea tutkimustietoa asiasta.

Kommentoi