Sigma-siveltimet - not my favorite

NUDE

*Postaus sisältää yhteistyölinkkejä.

Jotenkin musta tuntuu, että hyviä siveltimiä ei kasva puissa ja niitä saa usein etsiä ihan tosissaan. Ja jos joskus löydät jonkun hyvän, on siveltimiä parasta ostaa käyttöön kaksi tai jopa kolme.

Sigman siveltimet ovat suuressa suosiossa ja vielä pari vuotta sitten itselleni täysin vieras maaperä. Siksi aloin vähitellen ostaa muutamia merkin siveltimiä tarpeiden ja blogeista löytyneiden suositusten perusteella, ja muutaman näistä olen tainnut saada Sigmalta ja Eleveniltä.

Ja mähän yritin näistä tykätä. Kokeilla eri tekniikoilla ja eri meikkeihin, nestemäisiin, voidemaisiin ja puuterisiin. Silti ne eivät missään vaiheessa tuntuneet kunnolla iskevän ja siveltimet jäivät pölyttymään telineeseen. Ajattelin, että olen ehkä käyttänyt niitä siltikin väärin, kokeilin uudelleen, petyin taas ja siirryin takaisin lempimerkkieni eli Real Techniquesin, Ecotoolsin ja MACin pariin.

Nyt se on kai vihdoin myönnettävä: minä en tykkää Sigman siveltimistä. Noin. Nyt se on ulkona ja voin lopettaa ainaisen väännön meikkipöytäni ääressä. Let me just explain eli seuraavassa valtava räntti jokaisesta omistamastani Sigman siveltimestä erikseen.

Sigma E25 Blending. Tämä taitaa olla merkin yksi suosituimmista siveltimistä ja hakee selkeästi inspiraationsta MACin erittäin suositusta 217-siveltimestä, muttei yllä jälkimmäisen tasolle lähellekään. Sigman siveltimen kuidut ovat aivan liian sileitä luomivärin ottamiseksi napista ja levittämiseen. Lisäksi, koska ne ovat tekokuitua, ne ovat myös liian kovat ja jäykät kunnolliseen häivyttämiseen. Korvaavat ja paremmat siveltimet ovat mielestäni juurikin tuo MAC 217S (28,50 e, Kicks.fi*), Linda Hallberg Cosmetics Blending Brush 304 (19 e, Kicks.fi*), sekä Real Techniquesin Base Shadow Brush (osa kahden erittäin hyvän siveltimen kittiä 11,70 e, Kicks.fi*), jotka kaikki ovat ehkä suurimmat sivellinsuosikkini ikinä. Tosin oma MAC 217 taitaa olla vielä aitokarvaa ja nykyiset ovat synteettisiä.

Toinen selkeästi MACin supersuositun siveltimen jalanjäljissä kulkeva Sigman sivellin on E40 Tapered Blending, joka sekään ei yllä esikuvansa eli MAC 224:n tasolle. Tämä sivellin on kyllä ihan ok, jos sitä ei vertaa mihinkään muuhun, ja olen sitä välillä käyttänytkin. Silti tässäkin on mielestäni jokin pielessä. Ehkäpä se, että kuidut ovat jotenkin tosi pitkät ja siksi häivyttäminen ei ole yhtä kontrolloitua. Myös kuidut ovat tässäkin MACin sivellintä sileämmät eli homma ei toimi yhtä tehokkaasti. Tämän vaihtaisin juurikin tuohon MACin 224:ään luomivärien häivytttämisen osalta.

Sigma E37 All Over Blend. Tätä olen käyttänyt koko joukkiosta vähiten. E37 on nimittäin todella kova ja karhea ja tuntuu raapivan herkän silmänympärysihoni vereslihalle! Tästä mulla ei ole muuta sanottavaa. En pidä.

Sigma E30 Pencil. Tällaista pientä sivellintä silmäkulmien ja alaluomien meikkaamiseen etsin todella pitkään. Innostuin tästä Sigman siveltimestä sen täydellisen muodon ansiosta, mutta testatessani sitä sain taas kerran pettyä. Tässä on mielestäni sama materiaaliongelma kuin E25-siveltimessä eli kuitu on liian sileää, jotta siihen häisi luomiväri tasaisesti ja hyvin kiinni, eikä se pölisisi ympäriinsä ilman että saat sitä hiukkaakaan itse silmäluomillesi. Onneksi olen löytänyt muutaman samaan tarkoitukseen sopivan siveltimen, vaikka osa näistä on erimuotoisia. Parempia vaihtoehtoja ovat siis esimerkiksi Clinique Eye Contour (25 e, Kicks.fi*), MAC 228 (synteettinen 228S, 23,50 e, Kicks.fi*), H&M Small Shading Brush (jossa on muuten ihan sikahyvä matsku!) ja Ecotools Eye/Lip Blur (iso sivellinsetti jälleen tosi hyviä siveltimiä 21,90 e, Oletkaunis.fi*).

Ja viimeinen omistamani Sigman sivellin on F35 Tapered Highlighter, joka on toisin kuin edelliset, tarkoitettu kasvomeikin tekoon ja siinä se kyllä toimii! Tosin pelkästään korostuspuuterin levittämiseen tämä sivellin on aika iso ja ottaisin esimerkiksi matkalle mukaan jonkun paljon pienemmän, mutta kyllähän tämä hommansa hoitaa. Siveltimen muoto on juuri bueno highlighterin levittämiseen ja tarvittaessa sitä voi käyttää myös pienempien varjostusten tekemiseen. Tämän siis hyväksyn, mutta saman homman hoitaa esimerkiksi pienempi Ecotools Controlled Setting -sivellin (myös tuossa 10-vuotissivellinsetissä, 21,90 e, Oletkaunis.fi*).

Kerro hei jos olet eri mieltä! Ja vinkkaa, jos merkin valikoimassa olisi vielä joku sivellin, joka minun pitäisi ehdottomasti ottaa vielä kokeiluun.

EDIT 18.4. Okei, eipäs nyt vedetäkään kaikkia Sigman siveltimiä lokaan. Tajusin nimittäin juuri äsken, että meikäläisen lempparisivellin voidemaisen/kakkumaisen eyelinerin levittämiseen tulee juurikin Sigmalta! Eli siis Winged Liner E06 on yksi ehdottomista suosikeistani :)

Blogit.fi + Facebook + Instagram

Kommentit

Miia Ezen (Ei varmistettu) http://idealista.fi/miikkulaisen

Apua! ;) Mä just rakastan tota E25:sta varsinkin ammattikäytössä ja koen MACin vastaavan jotenkin liian leveäksi ja tönköksi. Mutta hyvä kun kirjoitit aiheesta nimittäin siveltimien kanssa toinen tykkää yhdestä ja toinen toisesta. :) Riippuu niin paljon omasta kädenjäljestä. Mä esim en tykkää yhtään sellasista littanista ja kovista peitevoidesiveltimistä vaan käytän peitevoiteeseen tuuheampaa, mutta littanaa luomivärisivellintä. :)

Erika Naakka
NUDE

Mut testaa tota Real Techniquesia, vai ootko jo kokeillu. Se on niin täydellisen kokoinen ja pehmeä! :) Mut haha joo ihmisillä on eri mieltymykset :D

HHPL (Ei varmistettu)

Itselleni tuo E30 on ihan unelmien täyttymys ja Ecotoolsit puolestaan ovat kaikissa kokeilemissani malleissa liian karheita. Maciä en käytä, koska se ei ole cruelty free-merkki.

VirpiP (Ei varmistettu)

Herkät silmäluomeni tykkäävät eniten Zoevan siveltimistä: ne ovat pehmeämpiä kuin Sigmat ja Macit ja niillä saa myös häivyteltyä hyvin väriä. Makeup Geekin Outer V - sivellin on myös unelmanpehmeä ja silti tiivis.

Erika Naakka
NUDE

Mul on yks Zoeva ja se on ihan jees.. mut pitäis kyllä testata niitä enemmän! Varsinkin jos sanot että ne on pehmeämpiä :) MG menee myös heti googleen :D

Jenna - And then she grew up (Ei varmistettu) http://andshegrewup.blogspot.fi

Heh, nämä sivellinjutut ovat kyllä niin arvoituksellisia, kai se riippuu vähän siitä, minkä kanssa omat oppinsa kerryttää ja mitä tottuu käyttämään. Mä en nimittäin voi sietää EcoToolsin tai RT:n silmämeikkisiveltimiä, mutta Sigmat pyörii omassa käytössä vaivatta, erityisesti E30 ja E40 on omia lemppareita :'-)

MAC 217 on kyllä vertaansa vailla ja sitä on miltei mahdotonta päivittää, mutta jos se on likainen ja aikaa pesulle ei ole, E25 ajaa asiansa. Sääli vain, että 217 tehdään nykyään synteettisestä karvasta ja se ei kuulemani mukaan ole läheskään alkuperäisen veroinen. Sigman kasvosiveltimistä mä taas en niin pidä ja kulttimainetta nauttiva F80 on näin kuivaihosena aivan kamala meikkivoiteen levittäjä :-D

ohsomanyreasons

Haha, vitsi miten nää mielipiteet eroaa, hihiii. Mä en tykkää E25:sta mutta F80 meikkivoidesivellin on taas ihana! :D Tosin ei ole vertailupintaa moneen vastaavaan, täytyy varmaan testailla lisää :) 

Erika Naakka
NUDE

Haha no joo nyt on kyllä tullut huomattua että sivellinasioissa mielipiteitä on valtavasti :D

Erika Naakka
NUDE

Äh joo kuulin tuosta MACista! Pitänee yrittää selvitellä sitä. Tylsää jos laatu on huonontunut :/

HML (Ei varmistettu)

Kiitos hyvästä postauksessa! Täältä hehkutukset huippulaatuisille Zoevan siveltimille! Sigmaan verrattuna karva on paljon pehmeämpää ja näin myös varmasti herkille silmänympäryksille erittäin oiva valinta. Pehmeydestään huolimatta nappaavat myös väriä kivasti mukaansa. Itseäni Sigman siveltimissä tuon karvan laadun lisäksi häiritsee siveltimien pituus. E40 varsinkin on sen verran pitkä, että se käytössä tuntuu kömpelöltä.

Erika Naakka
NUDE

No vitsi noita Zoevia pitää ottaa kyllä enemmän testiin!

ohsomanyreasons

Hei samat mietteet Sigman E25-siveltimestä! En käytä sinä oikeastaan enää ollenkaan ja oon yrittänyt tykätä. Sen sijaan tykkään Morphen, Zoevan ja Ecotoolsin siveltimistä. E25 on liian napakkaa karvaa eikä sillä voi sillai kivasti pyöritellen häivytellä. Sen sijaan meikkivoidesivellin, oisko ollut E80 on mun lemppari. En ole sitten muita ostellut, kun ne on kuitenkin hitavampia kuin esim. Morphen siveltimet.

Erika Naakka
NUDE

Ai niin Morphe! Vitsi niitä pitäis kyllä testata. Ja just samat ajatukset E25:sta!

Kiitos hyvästä postauksesta!

Omat lempparini tulevat ehdottomasti morphelta!
Sigmaa testanneena voin jopa sanoa pitäväni enemmän morphen siveltimista, niissä osuu kohdilleen hinta/laatusuhde enemmän kuin hyvin!
Ja päihittävät real techniguesin mennen tullen omasta mielestäni, vaikka aika samoissa hinnoissa pyörivätkin monesti...
Luottosiveltimeni ovat morpehlta R36 blending brush joka on myös aitokarva tekee hävityksen melkein itsestään:) Myös M 510 vie korostukset uusiin ulottuvuuksiin, en voi kuin suositella!

Erika Naakka
NUDE

Hei kiitos superisti sivellinvinkeistä! Nää menee ehdottomasti ostoslistalle :)

Kommentoi