Silmälasimeikki - mitä ottaa huomioon meikatessa?

NUDE

Päätin yhteistyössä Specsaversin kanssa toteuttaa varmasti monelle hyödyllisen postausaiheen: silmälasimeikkaamisen. Mitään yleispäteviä ohjeita silmälasimeikkaamiseen on mielestäni turha yrittää keksiä. Tummien sankojen kanssa sopii ihan yhtä hyvin niin kirkas puna kuin nudehuuletkin. Kunhan on itse tyytyväinen lookkiinsa :)

Mutta muutamaa juttua voi miettiä meikkiä suunnitellessaan. Esimerkiksi ammattimeikkaaja Lisa Eldridge neuvoo tällä videolla miettimään, miltä silmälasit saavat silmäsi näyttämään; isommilta vai pienemmiltä. Pluslasit voivat saada silmäsi näyttämään suuremmilta ja miinuslasit päinvastoin. Eli meikkaamiseen käyvät samat säännöt suuri- ja pienisilmäisille.

PLUSLASIT

Paksut mustat rajaukset voivat silmälaseilla suurennettuna näyttää liian voimakkailta. Jos siis käytät suurentavia laseja ja tummempi silmämeikki tuntuu aina liian voimakkaalta, kokeile sävyinä mustan sijaan tummaa luumua, ruskeaa ja harmaata. Väreillä luot silmämeikkiin pehmeämmän efektin, joka näyttä silmälasienkin kanssa hyvältä.

Muista myös, että suurennuslasiefekti voi tuoda ihon ja meikin pienet virheet paremmin näkyviin. Esimerkiksi peiteaineen kertyminen pieniin juonteisiin näkyy entistä paremmin suurentavien lasien takia. Siksi kannattaa etsiä tuotteet, jotka eivät keräänny juonteisiin ja kokeilla puuterilla tehtävää baking-tekniikkaa, jolla minimoit peitevoiteen liikkumisen päivän mittaan.

MIINUSLASIT

Jos haluat silmäsi näyttävän miinuslaseissa isommilta, vältä tiukkoja vesirajaan tehtäviä rajauksia. Mustalla kajalilla tehty raja silmien ns. vesirajaan pienentää tunnetusti silmiä, joten tee rajaus mieluummin beigellä kajalkynällä ja käytä silmämeikissä vaaleita sävyjä. Lisäksi voit tehdä pienen varjostuksen luomivärillä alaripsien tyveen, mikä saa näyttämään silmät avarammilta.

Toinen vinkkeli katsoa asiaa on se, minkälaiset kehykset laseissasi on. Paksut vai huomaamattomat. Värilliset vai neutraalit. Paksut pokat sopivat täydellisesti kevyen meikin kanssa ja ohuet sangat vaikka vähän värikkäämmänkin meikin kaverina. Voit myös kokeilla mätsätä kehysten väriä meikissä käytettäviin väreihin. Esimerkiksi violetit sangat ja violetti silmämeikki näyttää hauskalta yhdessä.

+ RILLIPÄÄN POHJAMEIKKI

Lasit tuovat silmäympärysiholle varjoja, mikä voi korostaa jo entuudestaan tummia silmänalusia. Muista siis peittää väsymyksen merkit hyvin pigmenttipitoisella ja tarpeeksi vaalealla peiteaineella.

Jokainen silmälaseja käyttävä on varmasti myös huomannut, kuinka meikkivoide voi päivän mittaan kadota nenänselästä kokonaan ja siirtyä siitä silmälaseihin. Ratkaisu on yksinkertainen: käytä nenänselässä lasien kohdalla mahdollisimman vähän meikkiä. Jos kaipaat peittävyyttä, käytä mahdollisimman pigmenttipitoista meikkivoidetta, jolloin ohut kerros riittää peittämään pienet virheet. Nenän iho kannattaa myös pohjustaa hyvin rasvoittumista ehkäisevällä primerilla. Ihon rasva voi tehdä nenästä kuin liukumäen, jota pitkin silmälasit alkavat valua.

Omat lukulasini sain vähän aikaa sitten Sellon Specsaversilta. Hain kasvojen muotooni sopivia, mielellään ruskeita ja isohkoja pokia. Löysin nämä Bruuns Bazaar -merkkiset lasit (nämä) Specsaversin henkilökunnan avulla ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen! Ruskeat sävyt sopivat parhaiten ihooni ja hiuksiini ja liukuväri oli mielestäni superkiva lisä. Sangat ovat muovia, joten lasit ovat superkevyet päässä.

Lisäksi sain kokonaisvaltaisen näöntutkimuksen silmänpainetesteineen (joka muuten tehdään nykyään helposti paineilmalla, what!) kaikkineen. En ollut uusinut silmälasejani ja -reseptiäni varmaan kymmeneen vuoteen, joten päivittäminen oli kyllä paikallaan. Kiitos siis Specsaversille!

Mitäs te näihin sanotte?

Julkkiskuvat: All Over Press.

Kommentit

Aliiiisa (Ei varmistettu)

Hei, mä iskin silmäni tohon nyxin luomiväripalettiin! mistä olet saanut sen käsiisi, kun itse en ole mistään löytänyt? näyttää nimittäin aika täydelliseltä! mulla ei ole silmälaseja, mutta pikkusilmäisenä nuo antamasi vinkit olivat tosi hyödyllisiä! :)

Erika Naakka
NUDE

Sain ne kaikki testiin NYXiltä ja jos eivät ole vielä kaupoissa niin ihan varmasti ihan kohta :)

blob (Ei varmistettu)

Silmälasien käyttäjänä koen paljon haasteellisemmaksi silmälasittoman meikin - osittain juuri siitä syystä olen laiska käyttämään piilareita. Silmälasien vakikäyttäjille tulee ilman laseja sellainen silmälasiton-look, jos tiedät, mitä tarkoitan? Sen vain näkee, että joku on käyttänyt laseja kauan, vaikkei edes tuntisi henkilöä.

Tuo pluslasien ohje kävisi kyllä silmälasittomiin päiviin + jotain juonteisiin, jotka lasit normaalisti peittävät.

Erika Naakka
NUDE

Mä en olekaan tällaisesta kuullut! No toivottavasti sait kuitenkin jotain vinkkejä :)

Saara R. (Ei varmistettu)

Tämähän sattui kivasti - juuri tänään kävin hakemassa ensimmäiset silmälasini optikolta ja tuossa kouluhommia tehdessä mietin, miten meikki kannattaisi näiden kanssa tehdä. Kiitos, oli kyllä tosi hyödyllinen postaus! :)

Erika Naakka
NUDE

Jee mahtava kuulla! :)

Outi T (Ei varmistettu) http://alamode-outi.blogspot.fi

Hieman menee nyt aiheen vierestä, mut hitto että sulla on ihana tukanväri!! :--D Haluan jotain tommosta...

Erika Naakka
NUDE

Voi kiitos! Näissä se näyttää kyllä kivalta, mutta koska olen ikuisesti identiteetiltäni blondi, menen huomenna vaihtamaan tukanvärini :D

Delle (Ei varmistettu)

Vähän aikaa sitten, luin että silmän pitäisi osua kehysten keskelle, ja kulmakarvojen näkyä kehyksen yläpuolelta. Jos rillit valuvat niitä tarvitsee käydä säädättämässä optikolla. Sangat löystyvät käytössä ja mahdolliset nenätyynyt kääntyvät.

Erika Naakka
NUDE

Specsaversilla lasien mitat katsottiin kohdilleen niin etä kasvoista otettiin kuva ja säädöt tehtiin vielä tietokoneohjelmalla :)

JennaL (Ei varmistettu)

Hei, vinkkisi olivat hyviä, mutta miten kannattaisi meikata kun linssit ovat eri vahvuutta? Esimerksi jos toinen silmä vaatii miinusta ja toinen plussaa? Valokuvista huomaa hyvin, että toinen silmä näyttää pienemmältä kuin toinen. :)

Kommentoi