Siveltimien puhdistus Idun-puhdistussuihkeella

NUDE

Harva varmaankaan pesee meikkisiveltimiään tarpeeksi usein. Ja myönnän, edes meikä meikkifriikki ei jaksa kaivaa niitä siveltimiä esiin ja järjestää kunnon pesusessioita niin usein kuin pitäisi. Siksi tällaiset pesuhommaa helpottavat tuotteet ovat aina erittäin tervetulleita kosmetiikkavarastoihini!

Sain IDUN Mineralsilta testiin merkin siveltimien puhdistukseen tarkoitetun nopeasti kuivuvan suihkeen. Ja kuten mainitsin, tuotetta on todella helppo käyttää, eikä siveltimien puhdistus oikeastaan helpommaksi voisikaan enää mennä. Tuotetta siis suihkutetaan paperiin (ei suoraan siveltimeen) ja sivellintä hierotaan kosteaan paperiin, kunnes kaikki väri on irronnut siveltimestä. Suihke kuivuu nopeasti ja siksi pesu vie todella paljon vähemmän aikaa, kuin perinteinen shampoopesu ja tuntikausien kuivaus. Raaka-aineina suihkeessa on mm. 15-30% Alcohol denat. ja < 5% ionittomia tensidejä.

Ja meikkihän lähtee! Itse olen siis tykästynyt tähän tosi paljon, mutta jotenkin se, ettei sivellintä hinkkaa varttia pesuaineella ja huuhtele vedellä, tuntuu epävarmalta. Voiko siveltimestä oikeasti lähteä kaikki lika ja rasva vain pyyhkimällä? Koska olen jälleen kerran överi-skeptinen, jatkan tuotteen käyttöä vain pikapesujen tarpeessa. Kunnollisen pesun teen edelleen shampoolla ja vedellä aina kun jaksan. Eli about kerran puolessa vuodessa hah! ;D

IDUN Mineralsia myydään apteekeissa ja puhdistussuihkeen OVH 15,10 e.

Sivellinpuhdistusvinkkejä laiskiaiselle?

Kommentit

Myy (Ei varmistettu) http://pieninutturapaa.blogspot.com

Huuhdoithan tarpeeksi huolella? :) Mulla marseille toimii loistavasti niin luonnonkarvaisille kuin synteettisille siveltimille. Millään muulla ei lähde meikki- ja peitevoiteet saati huulipunat yhtä hyvin irti.

Yleensä vaahdotan - huuhtaisen - vaahdotan - huuhtaisen - ja lopuksi huuhtelen huolella. Vaahdotuskertoja niin monta, ettei siveltimestä enää lähde meikkiväriä, vaan valuva vaahto on valkoista.

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Oo vaan överi-skeptinen, kyllä se sampoopesu tekee siveltimille nannaa. Pelkällä alkoholiliuoksella luonnonkarva jäykistyy ja synteettiseen voi jäädä kerrostumia pesuaineesta. Laiskuuspuuskassa tai pikadesinfioinnin tarpeessa noi alkoholiputsarit on tosi jees, mut kyllä kerta viikkoon tarvis kotisiveltimet pestä vedellä ja sampoolla. Jos minä jaksan niin jaksat ihan varmasti sinäkin! :) Leppoisaa juhannusta, kaunokainen!

Erika Naakka
NUDE

Yyyyyh en jaksaaaa! :( Mutta pakko kai se on.. Tosta kerrostumisesta en tiennytkään! Alkoholi tietysti haihtuu, mutta onhan tuossa pesuaineessa muutakin, joka tietty saattaa kerrostua ja pilata siveltimiä. Kiitos valaisemisesta! :)

Ihanaa juhannusta myös teikäkaunokaiselle :)

tiippa (Ei varmistettu)

Mä olen kokenut helpoimmaksi ja tehokkaimmaksi pyöritellä sivellintä marseille -saippuapalaan. Lika lähtee ja siveltimen karva pysyy pehmoisena

Erika Naakka
NUDE

Tuskinpa näissä mitään tiukkoja sääntöjä on :) Mulla itselläni peitevoidesivellin on telineessä, kun en sitä käytä, joten siinä tuskinpa on hirveesti mitään muuta likaa kun sitä itse peiteainetta ja mun jotain ihosoluja :D

Erika Naakka
NUDE

mutta kerran viikossa taitaa olla meikkivoiteiden ja peiteaineden levitykseen käytettyjen siveltimien pesuohje :)

Erika Naakka
NUDE

Mulla on myös marseille-saippua ja se tekee ihan kauheeta jälkeä! Joo meikki ehkä lähtee, mutta ainakin tekokarvainen sivellin meni ihan kökköiseksi siitä! Ohoi tietääkö joku täällä syyn siihen?! :D

Sale (Ei varmistettu)

Kuinka usein voidemaisen peitevoiteen (make up storen cover all) levitykseen käytettävää sivellintä tulisi pestä? Jotenkin itseäni ällöttää "likaisen" siveltimen pyörittely peiteaineessa, joten olen ottanut tavaksi pestä siveltimen joka käytön jälkeen.

Vimps (Ei varmistettu) http://tonninstiflat.wordpress.com/

Itse olen käyttänyt siveltimien putsaukseen MACin vastaavaa puhdistusnestettä. Sitä vessapaperiin, ja sivellintä kosteaan paperiin niin kauan, että se on puhdas. Ei vie kuin pari sekuntia, ja (melkein) joka kerta jaksaa putsata siveltimet heti eli päivittäin.

On myös kovin riittoisa kyseinen MACin puhdistusneste.

Melle (Ei varmistettu)

Puhdistan siveltimeni kaatamalla Fairya kämmenelle ja pyörittelen siveltimiä kämmentä vasten. Hieron harjaksia sormien välissä ja huuhtelen huolellisesti. Annan kuivua puhtaan pyyhkeen päällä. Tuntuu ettei meikivoide lähde millään muulla pesuaineella, varsinkin harjasten sisältä meikkivoide ei meinaa lähteä.

Kommentoi