Superheleä iho pinnoitushoidolla

NUDE

Snapchattiani seurailevat ovatkin jo kuulleet minun mainitsevan tästä jutusta monta kertaa. Olen nimittäin nyt testannut sellaista kasvohoitoa, joka oikeasti tehosi meikäläisenkin ihoon!

Kemialliset kuorinnat alkavat olla yhä suositumpia ja fysikaalinen, rakeilla ihon hinkkaaminen on saanut väistyä. Monet kuorivat kasvonsa itse erilaisilla hedelmähapoilla, mikä on tavallista fysikaalista kuorintaa hellävaraisempi. 

Pääsin pari kuukautta sitten testaamaan ihon pinnoitushoitoa, nimeltään pHformula. Pinnoitus voi kuulostaa ihonhoidon yhteydessä vähän hassulta, mutta maahantuojat halusivat keksiä nimen, joka kuvaisi parhaiten hoidolla saavutettavia tuloksia: uutta ihon pintaa ilman fysikaalista kuorintaa.

Kunnolla vasta vuosi sitten Suomeen saapunu hoito lanseerattiin vuonna 2010 Barcelonassa, josta se on tehokkaasti lähtenyt leviämään ympäri maailmaa noin 35 eri maahan. Sen ideana on luoda iholle siis uusi pinta viestimolekyylien avulla, ei pelkästään kuorinnan. Hoidoissa käytetään erilaisten happojen yhdistelmiä, joiden avulla käsky ihon uusimisesta saadaan pintakerroksia syvemmälle. Ihon päällimmäistä kerrosta ei siis vain kuorita, vaan ihon uusiutumista kiihdytetään sisältä päin. Happoja ei myöskään neutraloida, kuten perinteisissä happokuorinnoissa, vaan ne jätetään ihoon vaikuttamaan. Koska hapon kuljetus ihoon tapahtuu synteettisellä kuljetinaineyhdisteellä, sitä ei tarvitse erikseen iholta poistaa.

Hoitoja on viisi erilaista ja ne on tarkoitettu erilaisille ihon ongelmille. M.E.L.A on tarkoitettu pigmentoituneelle iholle, A.G.E. ikääntyvälle, A.C.N.E akneen taipuvalle ja C.R. herkistyneelle ja punoittavalle iholle. Lisäksi C-vitamiiniin perustuva V.I.T.A.C. sopii lähes kaikille ihotyypeilla. Hoitoja voi yhdistää ja niissä on tarkoitus käydä muutaman kerran sarjana noin 1-3 viikon välein.

Hoidon jälkeen iho on todella herkässä tilassa ja on ehdottoman tärkeää käyttää aurinkosuojavoidetta, jonka SPF on vähintään 30. Omaa hoitoani jopa lykättiin kesältä syksylle, koska en halunnut herkistää ihoani juuri pahimpina UV-tason aikoina heinäkuussa.

Pääsin syksyn alussa kokeilemaan kahta hoitoa; ensin M.E.L.Aa ja toisella kerralla A.C.N.Ea. Itselläni ei sen kummempia ihon-ongelmia ole viime kesän jälkeen ollut. Finnejä ilmaantuu silloin tällöin, mutta eniten itseäni ärsyttää leuan ja otsan epätasaisuus ja pienet näpyt. Ja nehän katosivat hoitojen jälkeen kokonaan! 

Hoito itsessään oli ohi noin 20 minuutissa, eli mistään tunteja kestävästä hemmotteluhoidosta tässä ei ole kyse. Hommanhan hoitaa vaikka lounastauolla. Se alkoi ihon puhdistuksella ja herkkyystestillä, jossa täytyi arvioida pisteleviä tuntemuksia asteikolla 1-10 tietyn testiaineen levittämisen jälkeen. Seuraavaksi iholle tehtiin itse pinnoitushoito, johon meni vain muutama minuutti. Myös tässä vaiheessa tuntemuksia seurailtiin ja iholla tuntui pientä pistelyä ja kiristelyä. Lopuksi levitettiin naamio ja sen jälkeen vielä aurinkosuojan sisältävä päivävoide.

M.E.L.A.-hoidon jälkeen ihoni oli superheleä (kasvokuva)ja parin päivän jälkeen huomasin sen alkavan ikäänkuin kuoriutua leuasta ja otsasta (lähikuva). Tämä voisi kauhistuttaa herkkähermoista, mutta minä ajattelin, että "Jes, ainakin jotain oikeasti tapahtuu!" Iho oli röpelöinen parin, kolmen päivän ajan ja se tuntui noin 1,5 viikon ajan kuivalta, sillä ihon oma kosteutus ei vielä viikossa ehdi uuteen tilanteeseen mukaan.

Noin kahden viikon jälkeen hoidosta iho oli upeassa kunnossa, mutta näpyt lähtivät kunnolla vasta A.C.N.E.-hoidon jälkeen joka tehtiin noin kahden viikon kuluttua M.E.L.A:sta. Kolmen viikon kuluttua A.C.N.E:sta ihoni oli parhaimmassa kunnossa kuin koskaan! Siis for real. Ihon pinta oli jopa otsasta aivan sileä ja ihohuokoset eivät näkyneet juuri lainkaan. Meikkikin näytti astetta kivemmalta näin hyvällä pohjalla.

Nyt kun viimeisestä hoidosta on noin viisi viikkoa, ihoni alkaa taas palautua normaaliin vähän epätasaiseen tilaansa.

Huomasin, että oma ihoni vastasi paremmin tuohon A.C.N.E.-hoitoon ja uskon, että pHformulasta olisi varmasti hyötyä monelle aknesta kärsivälle. Tähän halusinkin linkata My Fantazya -blogin Janetin jutun, jossa hän kertoo, miten samainen hoito-ohjelma auttoi hänen aikuisiän akneensa. Aikamoiset tulokset, I'm impressed.

Sain kotiinviemisiksi myös muutaman merkin oman tuotteen, joita olen todella ahkerasti käyttänyt. Ennen ensimmäistä hoitoa käytin ikäänkuin valmistelevina tuotteina E.X.F.O. Cleanse -puhdistusainetta, joka sisältää mm. laktobionista happoa, B5-vitamiinia ja ureaa sekä M.E.L.A. Active Formula -voidetta seerumin tapaan. Hoidon jälkeen superhoitava sheavoidetta sisältävä P.O.S.T. Resurfacing Cream sekä E.Y.E. Recovery -silmänympärysvoide tulivat tarpeeseen. Lisäksi olen rakastunut merkin ravitsevaan SOS Rescue Oil -kasvoöljyyn ja hoitoja ylläpitävään yönaamioon Vita A 24 Hour Creamiin (juttua A-vitamiinin tehoista tässä postauksessa), jota olen sen tehokkuuden vuoksi käyttänyt vain noin kerran viikossa. Lisäksi koko hoitojen ajan olen käyttänyt merkin aurinkosuojavoidetta (SPF 30).

pHformula-hoitojen hinnat vaihtelevat noin 60 eurosta 100 euroon ja niitä tekevät kauneushoitola löydät pHformulan Facebook-sivuilta. Suosittelen tsekkaamaan!

Kommentit

Janet Fantazya (Ei varmistettu) http://my-fantazya.blogspot.fi

Ihmettelin, että miten yks kaks sun blogista on eksytty mun sivuille.
Kiitos ihaninen linkkauksesta :) <3
Ja siis kyllä, mun iho on ihan mielettömän hyvässä kunnossa noiden hoitojen jälkeen ollut. Suosittelen ihan satasella!

Kommentoi