Taitoluistelijoiden parhaat kauneusvinkit + lippuarvonta MM-kisoihin!

NUDE

Kaupallinen yhteistyö: Taitoluistelun MM-kisat

En ole mikään älytön penkkiurheilija, mutta muistan jo pienenä ihastelleeni televisiosta taitoluistelijoiden upeita pukuja ja meikkejä. Ajattelenkin taitoluistelun kovan urheilun ja taiteen jonkinlaisena kombinaationa. Siinä yhdistyvät kovalla treenillä viimeisilleen hiottu esitys, kauneus ja upea pukuloisto. Fysiikka ja tekniikka luovat illuusion kepeästä tanssista, vaikka taustalla on tuhansia tunteja kovaa harjoittelua.

Taitoluistelun MM-kisat järjestetään Suomessa kolmatta kertaa ja edellisen kerran upeita näytöksiä on nähty vuonna 1999. Kisat käydään siis tänä vuonna Helsingissä Hartwall Arenalla 29.3-2.4.2017 ja ne ovat Suomi 100 -juhlavuoden suurin urheilutapahtuma pääkaupunkiseudulla. Näille kisoille on valittu kymmenen kummia, joista esimerkkeinä Kiira Korpi, Diandra ja Waltteri Torikka. Kummit ovat mukana kisatapahtumissa ja osa heistä esiintyy yli 200 esiintyjän avaisshowssa 29. maaliskuuta.

Pääsin yhteistyön merkeissä haastattelemaan taitoluistelija Juulia Turkkilaa ja Viveca Lindforsia, joilta utelin kaikki parhaat vinkit äärimmäisen kestäviin meikkeihin ja kampauksiin. Jos kisaajien meikit ja kampaukset pysyvät paikoillaan koko kisapäivän ajan, näillä vinkeillä tehty ehostus kestää varmasti myös koko illan kestävät juhlariennot.

Juulia ja Viveca paljastavat tekevänsä kampauksen ja meikin aina itse (wow!). Kisaajat ovat tottuneet kovaan treeniin ja niin kokeilemalla ja harjoittelemalla heistä on tullut myös taitavia meikkaajia. Molemmat luistelijat painottavat harjoittelun merkitystä ja joskus harjoituspääksi on saattanut joutua myös joku lähipiiristä ;)

Viveca kertoo oppineensa monta kikkaa Youtuben meikki- ja kampausguruilta, kuten allekirjoittanutkin. Vaikka kisapaikalla on joskus tarjolla ehostamisapua, hänelle oman meikin ja kampauksen tekeminen on osa rutiinia, joilla hän pääsee oikeanlaiseen kisafiilikseen.

Seuraavaksi siis taitoluistelijoiden parhaat vinkit kestävään meikkiin ja kampaukseen. Keräsin kuviin omiani sekä Juulian listaamia lemppareita teille testattavaksi :)

HIUKSET

Molemmat luistelijat kertoivat tärkeimmäksi muotoilutuotteekseen hiuslakan. Sen avulla tiukaksi vedetty nuttura pysyy paikoillaan koko päivän kestävien harjoitusten ja esityksen ajan. Juulia käyttää joskus hyödykseen hiustensa omaa luonnonkiharuutta. Hän käyttää suihkun jälkeen hiuksiinsa muotovaahtoa, jolloin hiusten oma rakenne ja muoto säilyvät koko päivän. Tänä keväänä kiharapilvi on todella in, joten en voisi olla luonnonkiharasta tukasta kateellisempi! ;)

Kilpaluistelijoille tärkeitä ovat tietysti myös näyttävät hiuskoristeet. Viveca kertoi, että komeimmat koristeet löytyvät asusteisiin ja koristeisiin erikoistuneista liikkeistä ja Juulia sanoi luottavansa pukusuunnittelijan käsityöhön. Tällöin koriste sopii täydellisesti myös kisoissa käytettävään asuun ja kokonaisuus pysyy hallittuna.

Viveca vinkkasi, että parhaiten hiuksissa pysyvät koristeet, jotka ruuvataan kampaukseen kiinni. Täydellisen pysyvyyden takaamiseksi hän saattaa joskus myös ommella koristeen kiinni hiuksiinsa. Pudonneesta hiuskoristeesta kun saa kisatilanteessa miinuspisteitä!

MEIKKI

Sekä Juulia että Viveca mainitsivat ensimmäiseksi primerin eli meikinpohjustusaineen tärkeyden. Pohjameikin on kestettävä koko päivän, joten hikiä ja ihon omaa rasvaa ei saa päästää pilaamaan meikkiä.

Juulia kertoo kosteuttavansa ihonsa hyvin ennen meikkiä kosteusvoiteella ja ruusuvesisuihkeella ja levittävänsä iholle siten meikin ensimmäisen tuotteen eli primerin. Viveca taas vinkkaa, että kestävyyttä meikkiin tuo myös meikkivoiteen päälle levitettävä puuterikerros, jonka hän painelee kevyesti paikoilleen.

Silmämeikin tulee tietenkin olla näyttävä ja melko voimakas, jotta se erottuu katsomoon asti. Viveca painotti jälleen pohjustuksen tärkeyttä, sillä huonosti pohjustettu silmämeikki voi alkaa kulua kisapäivän aikana, eikä luomivärien sävytkään toistu kunnolla. Luomiväreistä hän vannoo vahvapigmenttisten matta- ja shimmer-sävyjen nimeen. Molemmat luottavat vedenkestävään ripsiväriin ja samoin kyyneliä kestävään eyelineriin; silmät kun voivat alkaa vuotaa kylmässä halli-ilmassa.

Irtoripsien käyttö on Juulian mukaan erittäin suosittua, mutta Viveca varoittaa niiden käytöstä; jäälle tipahtaneet irtoripsetkin kun voivat johtaa vähennettyihin pisteisiin. Kunnollinen irtoripsiliima on siis enemmän kuin tärkeä.

ARVONTA!

Nyt teilläkin on mahdollisuus päästä seuraamaan upeita Taitoluistelun MM-kisoja ihan tänne Helsinkiin. Sain nimittäin arvottavakseni kaksi lippupakettia MM-kisat päättäviin vapaatanssikisoihin, jotka järjestetään Hartwall Areenalla 1. huhtikuuta klo 16:35-20:00. Kommentoimalla tähän postaukseen, olet mukana 170 euron arvoisen kahden lipun paketin arvonnassa. Osallistumisaikaa on ensi viikon sunnuntaihin 5.3. klo 23:00 asti. Onnea skabaan! Ja jos arpaonni ei tällä kertaa suosi, lippukauppaan pääset tästä.

Seuraavassa MM-kisapostauksessa luvassa fantasiaa ja jäätävää jäämeikkiä ;)

Kuvat: Olli-Pekka Juhola (ensimmäinen luistelukuva), Kari Pajunen (toinen luistelukuva), valmistajat ja All Over Press (kollaasien luistelukuvat).

Kommentit

Veerahelena (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa!

Sansa (Ei varmistettu)

Ah, luistelu on kyllä superkaunista katsottavaa <3 Mukana! :)

Ojjj (Ei varmistettu)

Voi kun nyt kävis munkki! Oon koko ikäni harrastanut taitoluistelua, ja vaikka vaihdoin yksinluistelun muodostelmaan, on kaikki lajin muodot kovin lähellä sydäntä. Nyt kun on näin isot kisat Suomessa, ois ihan huikeeta päästä katsomaan! :)

Lullah

Haikailen taitolyisteluaikoihin. Olin lapsena hyvin lupaava luistelija, mutta muutto ulkomaille keskeytti harrastuksen. Olen miettinyt aloittavani luistelun uudestaan. Kävimme kerran katsomassa vanhan seurani kevätnäytöstä ja kaikki entiset treenikaverini olivat päärooleissa.

Jallu (Ei varmistettu)

Lippujen voittaminen olisi aivan mahtavaa! Ystäväni on ollut masentunut jonkin aikaa ja yksi tärkeä asia toipumisessa on ollut anime Yuri on Ice, joka kertoo taitoluistelijoista. Anime ja taitoluistelu ovat olleet ystävälleni tällä hetkellä todella rakkaat asiat ja olisi ihanaa yllättää hänet lipuilla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ai että, olisi ihana päästä paikan päälle seuraamaan kisoja :)

mses (Ei varmistettu)

Taitoluistelussa todellakin on taikaa. Aivan upeita suorituksia niin teknisesti kuin esteettisestikin kokonaisuuksina. Todellakin siis mukana!

Jonnakaroliin (Ei varmistettu)

Ehottomasti mukana arvonnasta! Ois ihanaa päästä ekaa kertaa näkee MM-kisat taitoluistelunki osalta :)

Hannal (Ei varmistettu)

Moikka, oon messissä arvonnassa! Jee :)

Vimmu (Ei varmistettu)

Ah ehdottomasti mukana! <3

Valkku (Ei varmistettu)

Reilu 20-vuotta jäähallilla viettäneenä, ei haluaisi joutua jättämään näitä kisoja väliin. Ehdottomasti siis mukana arvonnassa!<3

Hann (Ei varmistettu)

Olisi mahtavaa päästä seuraamaan kisoja!

Mariaaaaaa (Ei varmistettu)

Vai että primeria alle, kiitos vinkistä. Täytyy käydä tutkailemassa tarjontaa :)
Ja mielelläni menisin kyllä vapaatanssiakin katselemaan ja nautiskelemaan

Viv (Ei varmistettu)

Ui jee! Taitoluistelua, niin kaunista. Olisi aivan mahtavaa päästä katsomoon.

Mukana arvonnassa! Olisi huikeaa päästä seuraamaan kisapaikan tunnelmaa ja vapaatanssia paikan päälle! :)

Kiti <3 (Ei varmistettu)

Taitoluistelu on ainoa talvilaji jota katselen telkkarista. Jotain lumoavaa siinä on, osaltaan varmasti upeat meikit ja asut. Mutta kaikista hienointa on seurata miten vaivattoman näköisesti nämä urheilijat suoriutuvat uskomattoman vaativista liikkeistä ja sarjoista. Olisi mahtavaa voittaa liput tuonne paikan päälle!

milander (Ei varmistettu)

Messissä arvonnassa!

Sonjushka (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa! :)

HannaHovi (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa :)

sinii (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa! Pikkusiskon ottaisin mukaani! :)

sarppa (Ei varmistettu)

Arvonnassa mukana. Vois käydä itsekkin hiihtämässä

Minä myös mukana! Aina halunnut mennä katsomaan livenä. Oispa kerrankin arpaonnea :)

tiiax (Ei varmistettu)

Oi olisi ihana päästä katsomaan kisoja paikan päälle!! Ehdottomasti mukana arvonnassa!

annakal (Ei varmistettu)

Olisipa kiva päästä seuraamaan kisoja :) hyviä vinkkejä postauksessa!

janskuu (Ei varmistettu)

Olis kyllä aivan mahtavaa päästä paikan päälle joten ehdottomasti mukana! :-)

Eww (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa❤⛸

Elsbu (Ei varmistettu)

Todellakin mukana!:)

Tuuli___ (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa!

Ärli (Ei varmistettu)

Olisi mahtavaa päästä katsomaan taitoluistelua. Molemmissa edellisissä Helsingissä ollut katsomossa.

Ihailija (Ei varmistettu)

Mielenkiintoinen kirjoitus! Ehdottamasti mukana!:)

Hennna-Riikka (Ei varmistettu)

Oi että, mukana ehdottomasti. Entisenä luistelijana luonnollisesti arvostus ja innostus lajia kohtaan on kova!

Maria11 (Ei varmistettu)

Oj, loppuunmyytyä vapaaohjelmaviikonloppua harmitelleena olen totta kai mukana arvonnassa!

kukkaliina (Ei varmistettu)

Fingers crossed

Johanna* (Ei varmistettu)

Oi, olisipa ihanaa päästä paikan päälle katsomaan! Niin kaunis laji.

kristalli_ (Ei varmistettu)

Oon ollut taitoluistelufani ihan nuoresta alkaen, ja olisi mieletöntä päästä paikan päälle katsomaan!

Ansku K (Ei varmistettu)

Hyvä juttu, kiitos vinkeistä. Tulevat käyttöön meidän nuorelle taitoluistelijalle

A-M. (Ei varmistettu)

Jäätanssin vapaaohjelma sopisi hienosti aikatauluuni! On liput muihin vapaaohjelmiin, ja ajattelin lähteä miesten kisan jälkeen kotiin Keski-Suomeen, mutta jos onni suosii niin mikään ei estä jäämästä katsomaan myös vapaatanssia :) &lt;3 .

Reija (Ei varmistettu)

Oih. Olisi upeaa päästä katselemaan menoa lähietäisyydeltä. Itsekun en meinaa luistimilla pysyä edes pystyssä :P

stellu (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa! &lt;3

jata (Ei varmistettu)

Olisipa kiva yllättää ystävä !!

AnnikaJ (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa, nuorena tyttönä jo ihailin taitoluistelijoita televisiosta :)

Suvi S (Ei varmistettu)

Entisenä luistelijana lippujen voitto olisi unelma!:)

veliponteva (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa

martsukkahahaha (Ei varmistettu)

Aivan mieletöntä, että he tekevät myös oman kisaehostuksensa itse! Jo luistelussa on tekemistä. Tsempit!

E-N (Ei varmistettu)

Olipas hyvä kirjoitus! Mukana arvonnassa! :)

maryjane
Todella jossain

hop :)

Luistelufani (Ei varmistettu)

Luistelu sydämessä

Sikke (Ei varmistettu)

Oooi! Ihana palkinto! Mukana siis sanomattakin!

Kattiiiis (Ei varmistettu)

Mukana! :)

nellis (Ei varmistettu)

En oo ikinä nähnyt taitoluistelua livenä, joten ko. kisa olisi elämys &lt;3 Mukaan ihanaan arvontaan!

Pages

Kommentoi