Totuus BB-voiteista

NUDE

Tiedättekö mikä on mun lemppari ilmaisjakelulehti tällä hetkellä? No KICKS-kosmetiikkakaupan jäsenlehti! Tuotetarjouksien ja uutuuksien esittelyn lisäksi lehdessä on hyviä meikkauvinkkejä ja mielenkiintoisia juttuja ajankohtaisita meikkiasioista. Esimerkiksi uusimmassa numerossa on artikkeli BB-voiteista ja sen nimi onkin osuvasti BB - hypeä vai hyötyä?

Vuoden yksi isoimmista kosmetiikkamaailman jutuista on tosiaan ollut BB-voiteet. Varmasti suurin osa on niihin jossakin törmännyt ja moni on niitä kokeillutkin. Monet eivät kuitenkaan tiedä mikä näiden voiteden idea oikeastaan on ja mitä ihmettä tuo lyhenne "BB" tarkoittaa. Alunperin se on merkinnyt sanoja Blemish Balm, mutta tarjonnan lisääntyessä lyhenne on saanut muitakin merkityksiä, kuten Beauty Balm ja Beauty Benefits.

Monella on luultavasti se käsitys, että BB-voiteet ovat ikivanha aasialainen keksintö, mutta KICKSin artikkeli paljastaa totuuden: voiteet ovat puolalaissyntyisen kosmetologin Christine Schrammekin käsialaa 60-luvulta! Voide oli alunperin tarkoitettu Christinen potilaille, joiden kauneusleikkauksien ja laser-hoitojen takia herkät ihot tarvitsivat suojaa ja hoitavia ainesosia. Voiteesta tuli Schrammekin Kaukoidän-matkan myötä suosittu Koreassa ja Japanissa, mutta aasialaiset naiset eivät käyttäneet voiteita korvaamaan muita tuotteita, vaan BB otettiin mukaan yli 20 muun tuotteen joukkoon. Kyseisissä maissa nimittäin keskivertonaisen sanotaan tarvitsevan päivittäisiin kauneusrutiineihinsa jopa 22 eri tuotetta!

BB-voiteiden markkinointi on keskittynyt niiden all-in-one-ominaisuuksiin. Voiteiden on sanottu korvaavan päivävoiteet, meikkivoiteet, seerumit, meikinpohjusteet ja aurinkovoiteet; kaikki on nyt vain yhden tuotteen takana. Mielestäni markkinoilla tällä hetkellä olevat BB-voiteet eivät näitä kaikkia tehtäviään täytä. Itse olen jo kauan käyttänyt kosteusvoide-meikkivoide-pohjustusvoide-yhdistelmää jo kauan ja olenkin miettinyt, että miten nykyiset BB-voiteet muka eroavat esimerkiksi sävytetyistä päivävoiteista. Ja ovatko ne muutakin kuin kosteusvoiteen ja meikkivoiteen yhdistelmä? Vastaus on kyllä ja ei. BB-voiteiden tarjonta on valtava ja mukaan mahtuu BB-voiteiden suosion aallonharjalla ratsastavia halpiksia, sekä erittäin laadukkaita ja hoitavia tuotteita. Todellinen BB-voide sisältää esimerkiksi kunnollisen aurinkosuojan (jopa 50 spf), tehokkaat anti-age-ominaisuudet, sekä pigmenttimuutoksia ehkäiseviä ja tasoittavia aineita. Jotkut sisältävät jopa hyaluronihappoa ja C-vitamiinia!

Mutta jos meikkipussistasi löytyy hyvä "BB-voide", älä anna tämän kirjoituksen hämätä sinua tai vaikuttaa voiteen käyttöön. Jos tuote on ihollesi sopiva ja tunnet, että se todella tekee ihostasi tasaisemman ja terveemmän näköisen, älä luovu siitä! Omalle iholle sopivia tuotteita ei kasva puussa ja siksi esimerkiksi hyvän kosteusvoiteen löytyminen voi olla onnenpotku. Sitä paitsi meikkivoiteen sijaan kevyemmän BB-voiteen käyttö arkena tekee hyvää ja antaa ihon hengittää. BB-voiteen ansiosta myös puuterin saattaa jättää pois.

Suhtaudu kuitenkin varauksella mainoksiin, jotka lupaavat tehdä ihostasi täydellisen ja virheettömän vain yhdellä aineella. Hyvän ja tasapainoisen ihon saavuttaminen vaatii paljon aikaa ja työtä - ja etenkin puhdistusta! Kuten sanoin, monien tuotteiden sanotaan olevan BB-voiteita ja sisältävän voiteiden ominaisuudet, mutta näin ei välttämättä ole. Ensi kerralla BB-voidetta etsiessäsi tarkista ainakin aurinkosuojakerroin ja sopiva koostumus ja väri omalle ihollesi. Eri merkit tarjoavat eri ominaisuuksia, valitse niistä siis sopivat itsellesi.

Onko teillä kokemuksia hyvistä tai huonoista BB-voiteista tai väärästä markkinoinnista. Vai herättikö juttuni joitain muita ajatuksia? :)

Kommentit

memma (Ei varmistettu)

(warning: vähän sarkasmia mukana)

piste i:n päälle olis ollu vielä ku ois ollu linkit muutamiin nettikauppoihin jne. mistä ois voinu ostaa sitä alkuperäistä tuotetta joka nimenomaan hoitaa ihoa ja saa kaikki ne alkuperäiset hyödyt irti eikä mainostaa kuinka monilla jäljittelevillä firmoilla on samannimistä tuotta joka ei taas tee muuta ku näytä päällepäin samalta ku on peittäny/tukkinu alleen piilotettavat alueet ja jälkeenpäin saa taas manata että ei ois pitäny koittaa :PP ite oon vuosia sitte "löytäny" mineraalimeikit ja ne on viimein semmoset jotka ei tuki mun ihoa ni en kyllä enää yrittäkkään uskoa että meikkivoiteet ois parantunu tona aikana ku ihon sai sillo niin sekasia ja tukkiintuneeks ku olla ja voi. mut tosiaan jos tuon Christine Schrammekin alkuperäinen tavara olis jossaki myytävänä ni voishan sitä sit kokeilla ku se on kerta enemmänki hoitovoide ku pelkkää meikkiä.

Erika Naakka
NUDE

Ammattilainenhan mä en ole, mutta pari tuotemerkkiä vaikutti ainakin ihan hyviltä. Estée Lauderin BB-cream sisältää hyaluronihappoa, antioksidantteja, esim. E-vitamiinia ja todella korkean suojakertoimen (35 SPF). Eli kuulostaa aikas hyvältä. Omorovicza Complexion Perfectorissa 20 SPF ja se sisältää myös hyaluronihappoa, ei silikoneja. Smashbox Camera Ready BB Cream (35 SPF) sisältää anti-age-peptidejä. Ja olisikohan tässä sitten se alkuperäinen http://www.schrammek.com/products/regulating-care/blemish-balm.html . Yritin etsiä nettikauppaa, mistä tätä saisi, mutten ole ainakaan vielä löytänyt :/

Tiitu (Ei varmistettu) http://www.tiitula.com

Sanni kirjoitti aika napakan arvion tosta ekasta BB-voiteesta, joka Suomessa lanseerattiin: http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/01/15/garnier-bb-cream/

Itsellä kanssa käytössä mineraalimeikit, joten BB-voiteet eivät kiinnosta, koska mineraalimeikkivoide (Lily Lolo) on täydellinen ja lisäksi pidän myös siitä, että niissä ei ole "pahoja kemikaaleja".

Erika Naakka
NUDE

Joo mäkin olen lukenut ton Sannin tekstin. Garnierin "BB-voide" ei siis taida olla muuta kuin sävyttävä päivävoide. Ja hyvin Sanni sanoikin: jos Garnierin tuotetta olisi myyty savyttävän päivävoiteen nimellä, olisiko sitä kukaan ostanut?

wiwi (Ei varmistettu)

Itse törmäsin BB-voiteisiin ensimmäisen kerran Koreassa pari vuotta sitten. Ne ovat todella paksua ja peittävää valkaisevaa suojakerroin 50 tavaraa (ja varmasti paljon muutakin :D). Suomessa myydyt BB-voiteet tuntuvat heppoisilta, mutta äitini joka meikkaa paljon ei kuitenkaan innostunut korealaisesta BB:stä, koska se jättää hyvin paksun ja selkeän jäljen.

Pystyn hyvin uskomaan tuon arvion 20 päivittäisestä kosmetiikkatuotteesta! Ne olivat niin edullisia, mutta toivat ylellisyyttä arkeen :) Naamioita, kuorintoja, kasvosuihkeita... Niihin olisi voinut tuhlata omaisuuden! Myytäisiinpä jotain korealaista kosmetiikkasarjaa Suomessa, tai edes Ruotsissa!

Maria Morri (Ei varmistettu) http://www.heijastuspinta.fi/

Kiinnostaisi kokeilla niitä "aitoja" BB-voiteita, niitä, joita siellä jossain hypetetään. :) Mulla on ollut aika löysät odotukset tätä eurooppalaisesta uudesta aallosta tällä saralla. :D Lumenen BB-voide oli ihan ok, kai, mutta sävyt ihan päin mäntyä. :D

Merja (Ei varmistettu)

Mielestäni nuo (uudet, Schrammekia lukuunottamatta) eurooppalaiset BB creamit ovat tosiaan vain hyvin markkinoituja sävyttäviä päivävoiteita. Sen sijaan Aasiasta tulevia puteleita voisi skutsua jo erilaisiksi tuotteiksi, vaikka "all in on"-iskulause on väärä kuvaus silti.

PIdän erityisesti näiden sisältämästä voimakkaasta aurinkosuojasta, hyvistä aineista INCI:stä ainakin useimmissa BB-voiteissa, peittävyydestä ja vaaleista sävyistä. Aasialaisillahan on tavoitteena kalpeus, joten UV-suojissa ei säästellä ja sävyt eivät ole olleet liian ruskeita.

Kritiikkinä voisin mainita joidenkin tuotteiden sisältämät finnejä aiheuttavat halvat ainesosat. Esim. Misschan BB cream sisältää mineraaliöljyä ja silareita, jotka tunnetusti tukkivat joillain ihon.

Oletko Eerika tekemässä testiä jostain aasialaisesta merkistä? Suurin osa suomalaisista tunnetuista bloggareista on testannut vain noita Garnieria yms. :( Sannin arviot oli piristävä poikkeus.

Erika Naakka
NUDE

Kiitos kommentista! Olenkin parilta tutultani kuullut, että "BB-voide" on aiheuttanut heillä vain ihon huononemisen. Se oli siis oikea havainto! En näillä näkymin ole tekemässä testiä näistä alkuperäisistä merkeistä, koska niitä on ilmeisesti aika hankalaa saada täältä Euroopasta. Netistäkään en ole löytänyt :/

Merja (Ei varmistettu)

Olen tilannut omani Ebaysta yhdeltä korealaismyyjältä, heillä on kattava valikoima eri merkkejä. Mukana tuli myös näytteitä muusta korealaiskosmetiikasta. :) LIsäksi on nettikauppoja: cosmetic-love, Sasa, BB cream shop jne.

Kokeilemani bb creamit (Skin79, Innisfree, Lioele) eivät ole ainakaan epäsäännöllisessä käytössä onneksi aiheuttaneet finnejä. Mutta olisi kiva lukea noista alkuperäisistä arvioita myös suomalaisihon omistavilta. :) Voisi sitten suositusten perusteella ostaa jotain muuta merkkiä välillä.

mikaela (Ei varmistettu)

Haluisin vastata Merjalle muttei kai onnistu, ite oon kanssa tilannut Skin79-merkkistä "Pink" BB-voidetta, se on tarpeeksi vaalea, ei punakka ja jättää samettisen pinnan iholle, varsin mainio tuote etenkin jos on kyseessä herkkä tai kuiva iho!

Ah ja voi, olisipa Garnierin BB-voidetta hippusen vaaleammassa sävyssä!

Reetsi (Ei varmistettu)

http://www.kauniitjaruskeat.fi/eshop/categories/241/ Tuolta nettikaupasta ainakin löytyy sitä aitoa alkuperäistä. Itsellä käytössä tuo normaalin/epäpuhtaan ihon fluid- versio ja voin kyllä lämpimästi suositella. Peittää todella hyvin, mutta silti iho pysynyt hyvässä kunnossa. Hintaa toki löytyy hieman enemmän, mutta tuotetta myös kuluu todella vähän kerralla. Plussaa myös kerrankin tarpeeksi tummasta sävystä 'peach'. Olen kokeillut garnierin BB.n, maybellinen dream freshin, sekä lorealin nuden ja nämä kaikki vastasivat mielestäni perus sävyttävää kosteusvoidetta ja etenkin kaksi ensimmäistä toivat muutenkin helposti kiiltelevälle iholleni öljyisen tunteen ja kiillon.

Kiitos mahtavasta blogista! ps. ne pinkit latvat olivat huikeat :)

Erika Naakka
NUDE

Kiitos linkistä! Mut wohooooou mikä hinta! :/ Ei taida meikäläisen rahapussi kestää tollasta höykytystä.

Ja kiitos itsellesi kivasta kommentista :) Lisää vaan tulemaan!

Hansu (Ei varmistettu)

Itse olen testannut Palgantongin ja Innisfreen BBt. Käsitykseni mukaan Etelä-Korealaisia molemmat. Kummassakin on ollut sama juttu, että puuteria joutuu laittamaan päälle, muuten iho kiiltää aivan liikaa ja puolen päivän paikkeilla tuntuu, että kevyt peittävyys alkaa kadota kasvojen rasvoittuvimmilta alueilta. Ihoni on normaaali/seka-iho ja en laita erikseen mitään kosteusvoiteita alle. Tosin kumpaakin tuotetta olen käyttänyt kesällä, joten ilmankosteus saattaa vielä vaikuttaa asiaan.

Innisfreellä on tarjolla useampaakin koostumusta BB-voiteista; normaali, hieman peittävämpi ja valkaiseva. Itsellä on nyt käytössä tuo "normaali", ja kun se purkki loppuu, aion todennäköisesti luovuttaa BB-kokeiluissani ja siirtyä takaisin luottotuotteeseeni Everyday Mineralsien puuteriin. Loppupeleissä mielestäni mineraalipuuterilla saa helpommin tasaisen ja kauniin ihon.

petuuu (Ei varmistettu)

Mun rukouksiin on vastattu, kiitos että selitit minulle mystisen bb-voiteen idean !

Kommentoi