UpCircle – ylijäämäruuasta kosmetiikkaa

Huh mikä viikko takana! Tällä viikolla olen joutunut jännittämään ja tekemään itselleni ihan uusia asioita monena eri päivänä ja yhdistettynä koko touhu superpitkiin päiviin, olin eilen aivan uupunut. Joten siksi tämä postaus myöhästyi päivällä, pahoittelut siis siitä. Ensi viikko on onneksi taas vähän höllempi 🙂

Pääsin torstaina Nordic Health Systemsin luonnonkosmetiikkapäivillä tutustumaan itselleni ihan uuteen brändiin nimeltään UpCircle. Oli tosi jännää päästä kuuntelemaan tämän Brittien leijonaluolastakin tutun merkin perustajaa ja hänen aatteitaan materiaalien kierrätyksestä kosmetiikkateollisuudessa.

Aika usein, kun pääsen kuulemaan merkkien perustajien esityksiä, saan aika vahvan tunteen koko brändistä. Tällä kertaa se oli erittäin positiivinen ja tykästyin UpCirclen ideologiaan ihan tosissani! Lisäksi merkin perustaja vaikutti kaikin puolin täyspäiseltä tyypiltä, joka oikeasti välittää tästä pallostamme.

Brändin tuotteissa käytetään siis elintarvikealalta ylijäänyttä materiaalia. Suurin osa tuotteista perustuu alkuperäiseen ideaan, eli niihin on käytetty lontoolaiskahviloiden käytettyjä kahvinpuruja, jotka muutoin heitettäisiin Briteissä kaatopaikalle. Puruja menee sinne tonnikaupalla ja muovipussin sisällä ne eivät pääse maatumaan vaan mm. aiheuttavat ilmakehälle haitallisia metaanipäästöjä.

UpCircle (entiseltä nimeltään muuten OPTIAT = one person’s trash is another’s treasure) aloitti yhteistyöllä vain yhden kahvilan kanssa, mutta on laajentanut toimintaansa niin paljon, että nykyisin kahvinpuruja kerätään jo tuhannesta kahvilasta. Tätä nykyä merkki kerää materiaalia myös chai tee -siirappia tekevältä firmalta, joiden ylijäämiä he käyttävät saippuoissaan.

Perustaja kertoi, että tuotekehittelyssä pohditaan nyt mm. avokadon kivien ja hampun siementen kuorien käyttämistä uusissa tuotteissaan. Eli uusia tapoja käyttää ylijäämätavaraa kehitellään koko ajan, mahtavaa! Moni muukin merkki voisi ottaa mallia ja laittaa luonnonvarat kiertämn myös kosmetiikan puolella.

Toki, jos juot paljon kahvia jo kotonasi, voit käyttää ihan itse omat kahvinpurusi vaikka vartalokuorinnan tekemiseen, mutta mielestäni tämä systeemi on silti askel oikeaan suuntaan. Jätettä pitäisi osata kierrättää ja käyttää tehokkaammin uusiin tarkoituksiin.

Niin ja tietysti myös pakkaukset oli mietitty ihan viimeisen päälle ja kuorinnat on pakattu superkäteviin ja ekologisiin alumiinituubeihin. Tuubista kaikki tuote on helposti käytettävissä ihan loppuun asti ja alumiini on tehokkaasti kierrätettävä materiaali. Lisäksi alumiininen tuubi ei pehmene (kuten vaikka BodyBoomin paperipussit) suihkussa.

Vaikka tuotteita en ole vielä ehtinyt kokeilla kun ihan pari kertaa, olen jo tykästynyt niihinkin! Kokeilin kasvokuorintaa, joka vaikutti supertehokkaalta sekä kahviöljyseerumia, joka ei muuten yllättäen tuoksu kahvilta vaan ihanan kukkaiselta! Näitä tuotteita löytyy tällä hetkellä mm. Ruohonjuuresta, mutta toivottavasti pian useammaltakin jälleenmyyjältä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *