Varoittava esimerkki hiustenpidennyksistä

NUDE

Sain viime viikonloppuna tehtäväkseni irrottaa siskon ompelupidennykset, ja projekti kestikin paljon kauemmin, kuin olin kuvitellut. Hiukset olivat Irenellä suhteellisen vähän aikaa ja syy siihen, miksi hän halusi ne nyt jo pois, oli pidennyshiusten jatkuva takkuuntuminen. Irenen omat hiukset ja pidennykset olivat irrottamisvaiheessa niin pahassa takussa, että kuontalo muistutti lähinnä yhtä isoa rastaa.

Irene sanoi, että ellei hän tehnyt esimerkiksi tiukkaa lettiä hiuksiinsa, ne takkuuntuivat pahasti jo tunnissa. Hänelle ei tullut mielenkään pitää hiuksia auki (mikä olisi ihan kiva juttu, kun on hommannut pitkän tukan), sillä hiukset olisivat olleet yhtä rastaa ja niitä olisi saanut selvittää monta tuntia.

Vaikka yritin irrottaa pidennykset mahdollisimman hellävaraisesti, oli takkuihin välillä pakko käyttää vähän voimaa ja Irenen omia hiuksia katkeili ja irtosi kamalan iso määrä (kuva alla). Lettejä, joissa piennykset olivat kiinni, oli vaikeaa löytää isojen takkujen alta ja yhtä vaikeaa olis saada pidennykset irti Irenen omasta tukasta. Pidennyshiukset olisi voinut säilyttää (kuva yllä), muttä tämä takkukasa meni suoraan roskiin.

Kysyin Beatissa töissä olevalta Paavolta, mikä ihme siskoni hiuksia oikein vaivasi ja hän kertoi, että Irenellä on käynyt huono tuuri. Vaikka pidennyshius olisi todella korkealaatuista ja kallista, voi jotkin erät olla karheaa ja takkuuntuvaa laatua. Pidennystavassa ei ole mitään vikaa, Irenen kohdalle vain sattui huono paketti. Vika saattoi myös olla Irenen käyttämissä hoitotuotteissa, joissa saattoi olla rakennepaikkaavia ainesosia (niitä ei ikinä saa käyttää pidennyksiin!).

Siskon omat hiukset ovat nyt varmasti aika huonossa jamassa ja käskinkin Irenen tekemään nyt paljon erilaisia hiushoitoja. Irene myös pyysi, etten anna hänen ottaa mitään pidennyksiä enää ikinä, ja aion kyllä pitää siitä huolen.

Ja mitä me tästä tarinasta opimme? No ainakin sen, että klipsipidennykset ovat hiuksille kaikista paras vaihtoehto! Ainakin mä vannon niiden nimeen nyt ja tulevaisuudessa! Amen ;)

Kommentit

Peaches (Ei varmistettu) http://cukieripieprz.blogspot.com/

That looks horrible :)

Taru (Ei varmistettu) http://homeatlastblog.blogspot.com

Apua, mikä tukkakriisin paikka! :( Mulla ei onneksi ole omakohtaista kokemusta tuollaisista sotkuista, vaikka päässä oli todella vaaleaa nauhaa leteillä kiinni melkein 1,5 putkeen. Vaaleahan käsiteltynä takkuuntuu vielä tummaakin helpommin... Sekin meni suht helposti takkuun, mutta sain sen kuitenkin aina itse selväksi ja pidin hiuksia etenkin juhlissa usein aukikin.
Kaverin pää oli taas eri tarina, hän ei ilmeisesti ollut oikein hiffanut tuota ompelukohdan ja oman hiuksen välisen kohdan tärkeyttä ja harjaaminen sekä selvitys oli unohtunut niin, että lopputuloksena käytimme eräässä tyttöjenillassa toisen kaverini kanssa melkein 3 tuntia (!) rastapallon selvittämiseen ja muutaman kerran oli lähellä, ettemme vain leikanneet koko palloa irti, koska se oli niin saakelin tiukassa! :/ Saimme kuitenkin pelastettua kaverin hiukset ja hän vannoi myös, että sai olla vika kerta, kun pidennyksiin koskee!

Jetta (Ei varmistettu) http://monsterikakku.blogspot.com

Voi kauhistus! :-( Tosi ikävää, nyt ei muuta ku vitamiineja nassuun ja kunnon aineita päähän.

Mia (Ei varmistettu)

Voi ei, melkein itku pääsi kun kattelin näitä kuvia :( Itselleni on käynyt samallalailla letityspidennyksen kanssa ja jouduin leikkaamaan polkkatukan kun sain pidennykset revittyä irti. Vannoin etten ikinä enää ota pidennyksiä, mutta n.5 vuoden jälkeen päätin kokeilla teippipidennyksiä. Vaikkei nämä samanlaista jälkeä olekaan saanut omaan tukkaani, niin tämä pidennyshius takkuuntuu myös ollessaan auki jota olen ihmetellyt monesti. Käytän vain kosteuttavia(L`anzan) tuotteita joten hoitotuotteista se ei voi johtua, mutta kaipa minullakin on vaan "huono hiuserä". Todella harmillista kun ihania pitkiä, tuuheita hiuksiaan haluaisi nimenomaan aukinaisina pitää(ilman että ne täytyy suoristaa joka kerta).
Noh, olen todennut että kauneudesta pitää aina jollain tavalla kärsiä ;)

Hallahalla (Ei varmistettu)

Mä tossa tilanteessa kyllä leikkaisin tukan niin lyhyeksi kuin suinkin pystyy! Kyllä se tukka sieltä takaisin kasvaa trust me :) toisilla hitaammin ja toisilla nopeammin. Paljon vitamiineja, ravitsevaa ruoka ja VETTÄ niin voi olla et hiukset tekee comebackin entistä parempina :)

Irene (Ei varmistettu) http://mademoisellepigalle.indiesays.com

korjaus, tunti hiukset auki olisi aiheuttanut ihan totaalisen katastrofin. hiukset oli täysin takussa jo, kun olivat 15 minuuttia auki.

Myy (Ei varmistettu) http://pieninutturapaa.blogspot.com

Huh mitä takkua! Mielestäni tosin pidennykset laittanut kampaamo on vastuussa myös niistä "huonoista eristä" tai "huonoista paketeista" ja olisi velvollinen hyvittämään osan hinnasta tai vaihtoehtoisesti korjaamaan lopputulosta. :)

Ire (Ei varmistettu)

Juu näin toki tehdään beatissa normaalisti, mutta minä sain tukan testiin maahantuojalta ilmaiseksi :)

Erika Naakka
NUDE

totta, ei ole beatia syyttäminen!!

Sari (Ei varmistettu)

Huh, tosi huonoa tuuria! :( Mulla on ollut nuo lettipidennykset viisi vuotta ja ainoastaan kerran on todella huono karva tullut vastaan mikä rastottui juuri niinkuin näissä kuvissakin. Mutta ikävää että sattui ekalla kerralla noinkin huono kohdalle, että ei enää toisia ota.

Erika Naakka
NUDE

joo ei mullakaan ole koskaan ollut mitään tällaista vaikka teippipidennyksiä ja klipsejä oon käyttänyt jo vuosia. eikä tämä irenen eka kerta suinkaan ollut, ennen vain ei ole sattunut tällaista takkuavaa laatua kohdalle.

S (Ei varmistettu) http://1beautybox.blogspot.fi/

Olen käyttänyt pidennyksiä viisi vuotta ja huomannut, että talvisin varsinkin pakkasella tukka menee takkuun. Pakko pitää silloin vain kiinni. Muuten pärjää hyvin. :) Joskus hiukset ollut huonolaatuista ja olen mennyt suoraan valittamaan maahantuojalle, ovat korvanneet jos on tarpeelliseksi nähnyt.

http://1beautybox.blogspot.fi/

Mona (Ei varmistettu)

Itse olen yli vuoden käynyt Beatissa laittamassa ompelupidennykset ja olen ollut tosi tyytyväinen. Nyt vaan alkoi pelottaa, ettei vain itselleni käy noin joskus..... Itse olen kyllä niin laiska hiustenlaittaja, että fööniä tai kiharrinta käytän ehkä muutaman kerran kuussa enkä oikeastaan suorista ikinä. Pesuvälitkin venyvät kolmeksi päiväksi, kun en paljon urheilevana jaksa koko ajan olla pesemässä. Tuloksena on jopa 6kk hyvänä pysyvä pidennyshius.

Erika Naakka
NUDE

Ei se pidennysten laittopaikasta ole kiinni, vain huonolaatuisesta tukasta. Ja huonolaatuisia eriä voi olla millä tahansa merkillä :/ Mutta jos näin käy, kampaaja korvaa uudet puidennykset, niin olen ymmärtänyt :)

Kommentoi