Vierailulla Lumenella

NUDE

Torstai-ilta oli jännittävin vähään aikaan. Meidät kutsuttiin Sannin, Virven ja Monan kanssa Espooseen Lumenen tehtaalle, jossa pääsimme kurkistamaan tuotekehityksen osastolle ja eksklusiivinen vierailu veti pään niin pyörälle, etten tästä varmasti heti toivu. Meikäläinenhän näin solu- ja molekyylibiologina on erittäin kiinnostunut kaikesta labratyöhön liittyvästä ja nyt, kun siihen soppaan sekoitettiin vielä Lumenen tuotteet, en meinannut innostuksissani pysyä housuissani!

Kamerat jätettiin kiltisti narikkaan, joten kuvien otosta vastasi Lumenen oma väki. Kaikki Lumenen tuotteet, joitain kynsilakkamassoja lukuunottamatta, valmistetaan siis täällä Espoossa. Tuotekehityspäällikkö Josefin Backman (FT) tiimeineen kokoaa uusia reseptejä trendien, uusien tutkimusten ja tietysti kuluttajamielipiteiden pohjalta. Josefin oli myös sellainen guru, että vaikka pommitimme häntä miten tiukoilla kysymyksillä, rehelliset vastaukset tulivat kuin apteekin hyllyltä vuosien kokemuksen takaa.

Labrakiertelyn ohessa keskustelimme paljon mainonnasta ja siitä, kuinka monet firmat edelleen käyttävät ns. "pupu-merkkiä" korostaakseen, ettei tuotetta ole testattu eläimillä. Mutta faktahan on se, ettei mitään Suomen tai EU:n alueen kauppojen hyllyiltä löytyvää tuotetta ole testattu eläimiä, koska uusi 2013 vuonna voimaan tullut kosmetiikkadirektiivi kieltää eläinkokein testattujen tuotteiden myynnin.

Tiesittekö myös, että tuotteiden SPF-merkinnöille ei ole mitään tarkkaa määritelmää? Se, onko tuotteella suojakerroin 10 vai 30 riippuu arvioijan silmistä. Tuotteen suojaavuus arvioidaan nimittäin täysin silmämääräisesti ihmisiholla tehdyn kokeen jälkeen. Ja kuulemma täällä EU:ssa aurinkosuojavoiteet käyvät hieman tarkemman seulan läpi, kuin esimerkiksi Aasiassa.

Tässä tutkin rasvan koostumusta valomikroskoopilla :D

Päivän päätteeksi mulle jäi tosi turvallinen kuva Lumenen tuotteista ja tuotannosta: kaikki vaikutti avoimelta ja läpinäkyvältä. Kosmetiikkateollisuudessa mainonta on todella suuressa roolissa ja oli hienoa päästä tutustumaan myös se kaiken PR:n ja julkisuuskuvan taakse. Ja siksi luottamus Lumenea kohtaan säilyy edelleen ehkä jopa hieman vahvempana :)

Kommentit

Eneli (Ei varmistettu) http://www.dodolce.blogspot.com

Looks really interesting! And I´m really happy that I just found out your blog, it´s so lovely and you will definitely have a new follower now :)

www.dodolce.blogspot.com

Erika Naakka
NUDE

Thank you so much :)

villi (Ei varmistettu)

Nyt on pakko puuttua tuohon Lumenen eläinkokeettomuuteen ja Leaping Bunny- merkin kriteereihin.

"Pupumerkillä" on mielestäni edelleen painoarvoa, sillä ennen vuoden 2013 kosmetiikan eläinkoelakiakin oli kosmetiikkamerkkejä , joiden valmistajia täytti eläinkokeettoman kosmetiikan kriteerit. Ymmärrän hyvin, että nämä valmistajat haluavat edelleenkin tuota merkkiä käyttää, sillä kertoohan sertifikaatti kosmetiikkavalmistajan sitoutumisesta eläinten hyvinvoinnin edistämiseen ihan omasta tahdostaan, eikä ainoastaan lain "pakottamana".

Lumenehan on käsittäälseni edelleen lääkefirma Orionin tytäryhtiö, joten ymmärrettävästä syystä se ei ole aikaisemminkaan halunnut tai voinut näitä sertifikaatteja hakeakaan

Erika Naakka
NUDE

Niin totta kyllä tuo. Pupu-merkki onkin siis merkki brändin historiasta :)

Ja minun ymmärtääkseni Lumene ei ole koskaan käyttänyt eläinkokeita.

Ilona (Ei varmistettu)

Hei!<3

Malttamattomana kyselen koska ehtisit tehdä postausta siitä mitä meikkipussista olisi hyvä löytyä? Olis mahdollisuus pian shoppailla ja pääkoppa huutaa tyhjyyttään!!!! Hjälppiä hjälppiä! =)

Erika Naakka
NUDE

Aaaah voi ei se unohtui! Ensi viikolla yritän tehdä :)

Ilona (Ei varmistettu)

<3

MS (Ei varmistettu) http://beauty-highlights.blogspot.fi

Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! :) Tuo oli minulle kokonaan uusi tieto, että tuotteiden SPF-merkinnöille ei ole mitään tarkkaa määritelmää, vaan arviot tehdään ns. silmämääräisesti. Voiko se olla totta? Tuntuupa hassulta. Silloinhan jossakin tuotteessa voi olla käytännössä ihan sama suojakerroin, vaikka toinen tuotteista myytäisiin SK10 ja toinen SK20 -merkinnällä. Onko tämä ihan tosiasia ihan kaikkialla maailmassa? Jos on, onpas hyvä kuulla tämä nyt. Tosin haluaisin tietää mihin tämä perustuu, jotta voin selittää tämän myös asiakkailleni perusteluiden kera ilman että he luulevat että höpötän omiani ;)

http://beauty-highlights.blogspot.fi

Tiltu (Ei varmistettu)

"Labrakiertelyn ohessa keskustelimme paljon mainonnasta ja siitä, kuinka monet firmat edelleen käyttävät ns. ”pupu-merkkiä” korostaakseen, ettei tuotetta ole testattu eläimillä. Mutta faktahan on se, ettei mitään Suomen tai EU:n alueen kauppojen hyllyiltä löytyvää tuotetta ole testattu eläimiä, koska uusi 2013 vuonna voimaan tullut kosmetiikkadirektiivi kieltää eläinkokein testattujen tuotteiden myynnin."

Pari lisäkysymystä tästä, en tiedä osaatko vastata mutta kokeillaan:

Tarkoitetaanko tässä ainoastaan lopputuotteen testausta eläinkokein? Mitenkäs raaka-aineet?

Entäs kun olen jostain lukenut, että tätä sääntöä voidaan kiertää testaamalla raaka-aineita lääkkeenä (ja Lumenehan on lääketehtaan tytäryhtiö)?

Eikös Lumene joutunut pois Animalian listalta, koska aloitti viennin Kiinaan, jossa eläinkokeet ovat pakollisia. Eli Lumene testaa Kiinassa, muttei Suomessa myytäviä tuotteitaan?'Samoja tuotteitako?

Minun ei ole tarkoitus kyseenalaistaa Lumenen imagoa, toivon todella, että heidän tuotteensa ovat oikeasti kaikilta osin eettisiä. Näitä eläinkoekysymyksiä vaan osataan kommentoida kosmetiikkafirmojen taholta niin taitavasti kierrellen ja kaarrellen, ei varsinaisesti valehdellen, mutta jotain jätetään kertomatta.

Erika Naakka
NUDE

Noniin nyt voin kunnolla vastata näihin asioihin, kun sain vähän faktoja taskuun :)

Eli tällä kaikella tarkoitetaan sekä lopputuotteiden että raaka-aineiden testaamista.

Lumene ei ole enää lääketehtaan tytäryhtiö, vaan itsenäistyi yli 10 vuotta sitten (syyskuussa 2003) Orion Yhtymästä.

Lumene ei tee eikä teetä eläinkokeita. Lumene ei ole koskaan pyrkinyt eikä ole ollut Animalian listalla eikä näin ollen myöskään ole joutunut pois kyseiseltä listalta. Lumene-tuotteet eivät tällä hetkellä ole saatavilla Kiinassa, sillä Lumene ei toimita tuotteitaan Kiinan markkinoille.

Tiltu (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksesta :)

ayadi ouafae (Ei varmistettu) http://prettylittleoutfits.com/
Anu (Ei varmistettu)

Olisin ikionnellinen jos osaisit vastata seuraavaan; minua on jo vuosia vaivannut mikä tehtävä alumiinilla on huulipunissa, voiteissa ja meikkivoiteissa? inci-luettelossa esiintyy nimellä "alumina".

Alumiini on tunnetusti haitallista imeytyessään kehoon, toimii yhtenä osatekijänä alzheimerintaudissa mm.

Onko tämä kosmetiikkateollisuudessa käytettävä alumiini imeytymätöntä? Sitä on huulipunissakin mitä kovasti ihmettelen. Ymmärtääkseni parantaa tuotteiden koostumusta..?

kiitos :) <3

Erika Naakka
NUDE

Alumiinin ja Alzheimerin taudin yhteyttä ei ole todistettu. Itsekin tähän asiaan joskus perehdyin, kun mietin alumiinipannun käyttöä :D Imeytymiseen en osaa vastata, mutta Lumenella ei varmastikaan käytetä ainesosia, joiden on todettu olevan pieninäkin määrinä haitallisia.

Marianna Lammi (Ei varmistettu) http://www.koe-eläin.fi

Hei Erika!

Pupumerkki on yhä edelleen ainoa tae tuotteen eläinkokeettomuudesta. Kosmetiikkavalmistaja voi toki olla eläinkokeeton, vaikka siinä ei olisikaan Hyppäävän pupun logoa, mutta ainoa tapa olla varma on ostaa pupu-merkittyjä kosmetiikka- ja hygieniatotteita. Pupu-logo on myös ainoa tae globaalista sitoutumisesta eläinkokeettomuuteen.

EU:n alueella astui todellakin 11.3.2013 voimaan kosmetiikkatuotteiden eläinkoekielto sekä raaka-aineiden että lopputuotteen osalta. Samalla alkoi eläimillä testattujen tuotteiden maahntuontikielto EU:n alueelle. Kiellossa on kuitenkin vielä kolme isoa ongelmaa, minkä vuoksi Animalia ylläpitää kosmetiikkalistaa edelleen.

Kiellolle ei nimittäin ole todellista valvontaa. Yhtiön oma ilmoitus tuntuu riittävän. Toiseksi: Mikäli EU:n ulkopuolinen valtio vaatii lainsäädännössään eläinkokeita, ne sallitaan. Tämä tilanne on yhä voimassa Kiinassa. Samaan aikaan toiset firmat pysyvät poissa Kiinan markkinoilta välttääkseen eläinkokeet.

Lisäksi kosmetiikassa ja hygieniatuotteissa käytettävien uusien ainesosien testaaminen siirretään jatkossa lääketieteellisen tutkimuksen alla suoritettavaksi, teollisuus itse on näin myöntänyt, ja tämä porsaanreikä on EU-direktiivissä sallittu. Useat suuret firmathan omistavat sekä lääke-, hygienia- että kosmetiikka-alan merkkejä, joten huoli on iso ja aiheellinen. Kosmetiikkateollisuus on arvioinut Euroopan parlamentille, että 80 % kosmetiikkatuotteen raaka-aineista on peräisin muualta kuin kosmetiikan teollisuudelta.

Tämän vuoksi Animalia suosittelee selvittämään yhtiön eettisyyttä laajemmin, ei ainoastaan uskomaan yhtiön omaan sanaan eläinkokeettomuudesta.

Animalian ylläpitämä lista sisältää muuten myös kodinpuhdistusainemerkkejä, jotka eivät tee eläinkokeita. Lista löytyy osoitteesta www.animalia.fi/kosmetiikkalista.

Marianna Lammi, koe-eläinvastaava, Eläinsuojeluliitto Animalia

meow (Ei varmistettu)

Ooh, mikäs tuo toisiksi viimeisessä kuvassa oleva tuote on? Siis ei tuo ihon sävyn heleyttäjä putkilossa vaan tuo toinen.. En ole nähnytkään noita missään :o

Kommentoi