Vinkkejä pipokauden hiustenlaittoon

Ai vitsi kun olikin vaikea otsikko keksiä! Vinkkejä kampauksiin pipon alle? Vinkkejä pipohiuksiin? En nyt yltänyt mihinkään nerokkaaseen ja informatiiviseen otsakkeeseen, mutta toivottavasti saitte jutun juonesta kiinni: tässä postauksessa siis annan vinkkejä hiustenlaittoon näin pipokauden jatkuessa. Eli mitä tehdä, ettei tukka olisi rasvainen liiska, kun sen pipon ottaa pois päästä töihin päästyään.

hiukset pipo 1.jpg

Itselläni suurin ongelma muodostuu, jos heitän puhtaiden hiusten päälle pipon, kiirehdin hikipäissäni töihin ja kun saan vihdoin sen pois päästä, tukka on jo rasvoittunut ja painautunut kiinni päähän niin, että se näyttää puolet ohuemmalta. Tärkein aseeni tätä vastaan onkin tietysti kuivashampoo ja mieluiten sellainen, joka antaisi rutkasti myös rakennetta hentoon hiukseeni. Paras on edelleen Batisten XXL Volume -kuivis, jota suihkin reippaasti hiusten tyveen ennen kun lähden töihin.

Ja koska pahimman kolauksen saa juurikin se hiusten tuuheus, toinen hyvä ase on vanha kunnon tupeeraus. Tupeeraan hiukseni lähes joka päivä, mutta teen sen hellävaraisen luonnoharjaksisen tupeerausharjan avulla ja vain kevyesti hiusten tyveen. Rasvaisuutta imevällä kuivashampoolla ja tyveen kunnolla nostetta tuovalla tupeerauksella hiukset näyttävät hyvältä piponkin jäljiltä.

Niin ja niille, jotka kärsivät hiusten sähköistymisestä, suosittelen hyvää hiuksiin jätettävää latvahoitoainetta. Tällöin villainen pipo ja kaulahuivin hankaus eivät saa latvoja leijailemaan minne sattuu. Oma suosikkini on L’ANZA Healing Strength Neem Plant Silk Serum, josta kerroin tässä postauksessa.

hiukset pipo 1a.jpg

Itse kampauksiin mulla on pari juttua, jotka voivat helpottaa vielä tätä jäljellä olevaa pipokautta. Ensimmäinen ja vähän tylsä vinkki on pitää siis hiukset auki ja tehdä nuo äsken mainitsemani jutut eli käyttää kuivista ja tupeerata tyvi. Ja jos jaksaisi tehdä hiuksiin vähän kiharaa, se olisi vielä parempi, koska pörröisyys ja pipon mahdollisesti hiuksiin jättämät painaumat eivät näytä kiharassa tukassa niin pahalta kuin sliipatussa ja suorassa.

Toinen hyväksi havaitsemani kampaus on puoliponnari. Toki vain silloin, jos piposi on iso ja pieni ponnari mahtuu sen alle päälaelle. Tämä kampaus ei kovin helpolla mene pilalle. Kunhan pipoa ei hinkkaa päässä edestakaisin ja olet käyttänyt kampaukseen vähän hyvää hiuslakkaa, pikkunuttura pysyy katseenkestävänä pipoilun jäljiltäkin!

hiukset pipo 2a.jpg

Urheillessa pitkät hiukset on hyvä pitää jollain tavalla kiinni. Näin ne eivät tule tielle, eivätkä hiukset kärsi niiden joutuessa rasitukselle liikkeen aikana. Esimerkiksi ladulle ja laskettelurinteeseen teen itse aina kaksi lettiä. Näin saan hiukset pois niskasta hiostamasta ja ne pysyvät hyvin kontrollissa tulematta silmille laskun aikana.

Löytyykö teiltä vielä jotain hiusniksejä, jotka kaikkien pitäisi pipokaudella tietää? 🙂

kauneus hiukset meikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *