Vinkki ihon kosteutukseen

NUDE

Pakkaset paukkuu ja iho huutaa kuivuudesta hoosiannaa. Olen kuitenkin ottanut käyttöön yhden kikan, joka vei talvisen ihonhoitoni ihan uudelle tasolle.

Hyaluronihappoa sisältävien tuotteidenhan idea on se, että niissä oleva hyaluronihappo sitoo itseensä vettä ja pitää sen täten iholla. Mutta kun kuivassa talvi-ilmassa ei ole vettä, jonka hyaluronihappo voisi sitoa tuntuu, ettei tuotteiden käytössä ole mitään järkeä.

Mutta ongelma korjaantuu, kun levität hyaluronihappoa sisältävää tuotetta märälle iholle. Itse käytän Lumenen Bright Now Hyaluronic Essenceä tai V10 Plus Deep Moist Geliä aina suihkun tai kasvojen pesun jälkeen vielä vedestä kostealle iholle. Näin hyaluronihappo sitoo itseensä kasvoilla olevan veden ja iho tuntuu paljon kosteutetummalta paljon pidempään. Toimii!

Jatka lukemista:

Mistä ihon kuivuus johtuu?

Kommentit

miiimiii (Ei varmistettu)

Jee mäkin keksin tämän konstin ja ah! Atooppinen aknekin alkoi parantua kun iho sai tarpeeksi VETTÄ!

Erika Naakka
NUDE

Jes! No teho on kyllä sitte taattu! :)

Mimimimimii (Ei varmistettu)

Aloin tässä miettimään, että missä vaiheessa tuo siis kannattaisi laittaa? Tai jos pesee kasvot ja sen jälkeen pyyhkii kasvovedellä, niin kannattaako siis sen jälkeen vielä huuhdella kasvot vedellä, jonka jälkeen tuo sitten kannattaa laittaa? Tai siis kun itsestäni tuntuu oudolta ajatukselta vielä kasvoveden jälkeen kostuttaa kasvot vedellä, kun normaalisti kesäisin olen aina toiminut järjestyksessä pesu > kasvovesi > tuo lumenen purkki?

Erika Naakka
NUDE

No kesäisin tällä ei varmaan ole niin suurta merkitystä kun ilmankosteuskin on ihan toisella tasolla, mutta ainakin jos tuntuu että iho ei saa tarpeeksi kosteutta, kannattaa levittää muutama pisara vettä vielä kasvoveden jälkeenkin iholle :)

..Niin hyaluronihapon (joka juuri seerumeissa on voiteita hyödyllisemmässä eli ihoon paremmin imeytyvässä muodossa) tarkoituskaan ei ole sitoa kosteutta iholle ilmasta, vaan kosteus pitää tosiaan olla iholla valmiiksi, jotta se hyaluronin avulla varastoituu ihoon. 

Eli parhaiten tosiaan toimii, kun heti ihon puhdistamisen jälkeen (siis ennen kuin iho ehtiikään kuivua kokonaan) levittää kasvoveden ja sitten hyaluroni essencen/seerumin vielä kostealle iholle :) 

 Ja vars. juuri hyaluroni essence & seerumi pitää aina vielä muistaa lukita iholle levittämällä päälle kosteusvoide (tai ihoon jätettävä, ei siis pois huuhdeltava, naamio).

Jos ihon ongelmana on pahiten juuri kuivuus, kannattaa ehdottomasti kokeilla Lumenen lisäksi muita, paljon suuremman pitoisuuden hyaluronia oikeasti sisältäviä seerumeita, joita löytyy esim. K-Beauty merkeiltä runsaasti. Samoin voin omakohtaisesta kokemuksesta suositella tutustumista Korealaisiin ihon hoito rutiineihin, ne nimittäin todella toimivat :)

Delle (Ei varmistettu)

Olen ihastunut kasvoveden jälkeen käytettävään hoitoveteen, Biothermin Hydra Essense on kätevässä pumppupullossa (jota ei monella merkillä ole) aavistuksen geelimäinen kosteuttava hoitovesi. Sen jälkeen laitan seerumin ja päivävoiteen. Ennen meikkiä saatan suihkauttaa kasvoille kosteuttavaa suihketta. Lumenella on ihana Lähde Hydration Spring Water Mist, jota sumuttelen kasvoille meikin päälle päivällä.

Jmt (Ei varmistettu)

Erika, help! Mitkä on sun käyttämäsi kuorintavoiteet? Kasvoille lähinnä :) mulla on kosmetologin sanoin niin sekaiho kuin voi olla, ja talvisin se on erityisen herkkä sään vaihteluille... Ja on näin erittäin pintakuiva :) tuntuu että en ole löytänyt itselleni sopivaa tuotetta vielä tässä kategoriassa.

Erika Naakka
NUDE

Tällä hetkellä käytän Korresin Grape-kuorintaa, Estelle&Thildin Radiance Micro Polishia ja V10 Plussan kuorintaa, joka on tosi hellävarainen :)

essipsi (Ei varmistettu)

Oisko jotakin vinkkituotteita super kuivalle silmänympärysiholle?

Erika Naakka
NUDE

On! Ehdottomasti paras on Louis Widmerin Eye Contour Cream: http://www.apteekkituotteet.fi/Louis-Widmer-Eye-Contour-Cream-30-ml Olen juuri tekemässä tästä postaustakin, mutta koska se sisältää myös tuotteen joka ei ole vielä markkinoilla, en voi vielä julkaista sitä ;) Mutta on ehdottomasti ollut mun pelastus!

Kommentoi