Yliopiston Apteekin uusi luonnonkosmetiikkasarja YA naturae

NUDE

Kävin tiistaina kuulemassa erittäin mielenkiintoisesta uutuudesta: Yliopiston Apteekin omasta luonnonkosmetiikkasarjasta nimeltään YA naturae. Uusi sarja kiinnostaa meikäläistä erityisesti siksi, ettei Suomessa valmistettavia luonnonkosmetiikkasarjoja markkinoilla juuri ole ja siksi etten ehkä aiemmin ole yhdistänyt apteekkituotteita ja luonnonkosmetiikkaa toisiinsa.

YA naturae on juuri eilen lanseerattu Ecocert-sertifioitu ja täysin suomalainen luonnonkosmetiikkasarja. Sen on kehittänyt Yliopiston Apteekin omat proviisorit ja farmaseutit vastaamaan luonnonkosmetiikan, esityisesti suomalaisen, kovaan kysyntään.

Sarjaan kuuluu kaikki mitä nyt normaaliin ihonhoitoon tarvitset: päivä-, yö-, vartalo- ja huulivoide, puhdistusvaahto, kasvovesi, silmänympärysvoide ja silmämeikin poistoaine. Hinnat pyörivät 10 euron molemmin puolin eli siellä luonnonkosmetiikan hintojen edullisella puolella.

Tuotesarjan erityisainesosia ovat koivunmahla, mustaherukka, villiruusu ja mustaselja. Koivunmahla, jota muuten saimme tilaisuudessa maistaa, toimii koko sarjan punaisena lankana. Se toimii kaikkien reseptien pohjana veden rinnalla. Se stimuloi ihon solujen uudistumista ja toimii antioksidanttina.

Mustaherukansiemenöljy taas sisältää A-, B-, C- ja E-vitamiineja sekä jodia, mangaania, kaliumia ja ihoa kirkastavaa rutiinia. Siinä on myös iholle optimaalinen suhde omega 6- ja 3-rasvahappoja. Villiruusun marjoista saatava öljy on kevyttä ja kuivaa, joten se imeytyy hyvin ja sopii myös herkälle iholle. Mustaseljan kukista tehtävä mustaseljauute taas vähentää tulehdusta, turvotusta ja se rauhoittaa ihoa. Se sisältää antosyanoideja ja flavonoideja sekä rutiinia, joka kiihdyttää verenkiertoa.

Kaikki tuotteet ovat joko tuoksuttomia tai miedosti tuoksuvia, eivätkä ne sisällä eniten allergisoivia ainesosia (mm. linalooni, sitronellooli tai limonene). Suurin osa tuotteista (kaikki paitsi yövoide ja huulivoide) ovat myös vegaanisia.

Tuotteet tulivat myyntiin eilen Yliopiston Apteekkeihin, ya.fi-verkkokauppaan sekä Jumbon ego-myymälään, johon muuten en ole itse vieläkään päässyt tutustumaan. Täytynee tehdä reissu Vantaalle! ;)

Miten on, kiinnostaako uusi sarja?

Kommentit

jennajohannasi
Pirtti

Vau, onpa mahtava juttu! Ehdottomasti kokeiltava :)

Vierailija (Ei varmistettu) https://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/05/taas-tanaankin.html

Kuulostaa kyllä hyvältä! Edullinen, ja hetkinen, kotimainen! -Kiitos vinkistä!

Ullama (Ei varmistettu)

Kyllä kiinnostaa. Kiitos vinkistä!

Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi (Ei varmistettu) http://kivipuuteri.blogspot.fi/

Ehdottomasti kiinnostaa! Näin halpaa luonnonkosmetiikkaa ei ole koskaan liikaa. Odottelen muiden kokemuksia ennen kuin itse ostan :)

Tanjaleena

Kuulostaa hyvältä, kiitti vinkistä. Pitänee hakea itselle testiin! :)

Mimu (Ei varmistettu)

Kiinnostaa todellakin! Ja nuo pakkaukset on tosi sievät; nuita säilyttää mielellään esillä :)

Iidakoo
Linnunpönttö

Vau, no kyllä kiinnostaa!! Nätit ovat paketitkin! 

Kuulisin mielelläni kokemuksia millaisiksi tuotteet osoittautuvat sitten käytössä :)

Jenni_Emilia (Ei varmistettu)

Moi! Kyllä Suomessa on moniakin luonnonkosmetiikkabrändejä. On esim. Flow Kosmetiikka, Frantsila, Mia Höytö ja EkoPharma. :) Tervetullut uutuus totta kai myös tämä YA Naturae.

hannamariavv (Ei varmistettu) http://www.hannamariav.com

Todellakin kiinnostaa! Saksalainen kaverini täällä käydessään kyselee edullisen kosmetiikan, erityisesti luonnonkosmetiikan perään ja jos matka Saksaan nyt onnistuu, vien näitä ehdottomasti tuliaisina Suomesta! :)

hanna
www.hannamariav.com

Limppi (Ei varmistettu)

Oi! Luonnonkosmetiikkaa ei voi koskaan olla liikaa!! Satutko tietämään onko näitä tuotteita testattu eläimillä? :)

Kommentoi