IHANA EDINBURGH!

Blogitauko on pidetty ja on aika kirjata ylös matkamuistiinpanoja.

Tänä vuonna aloiteltiin maaliskuun alussa ikisuosikki EDINBURGHISTA! Tämä oli kolmas matkani tähän kiehtovaan kaupunkiin ja jälleen se tarjosi uusia kulkemattomia polkuja.

Sää kotona maaliskuun alussa oli varsin harmaa ja lämpötila pakkasen puolella. Edinburghissa meitä odotti sininen taivas ja kaikki kevään merkit. Lämpötila kohosi päivisin +10c, mutta tuuli oli aika pureva ja toppikselle sekä pipolle oli käyttöä.

Majoituimme ”uuden kaupungin” puolelle lähelle Princes Streetin shoppailukatua. Sijainti oli hyvä ja Airlink 100 bussillakin oli pysäkki aivan lähellä hotellia. Edi  on kompakti kaupunki ja bussia keskustassa en ole koskaan tarvinnut. Hotellimme Angels Share ansaitsee pienen oman juttunsa myöhemmin, oli se niin kiva!

Paljon olin jo parilla aiemmalla matkalla tutkinut kaupunkia ja niinpä suunnistimmekin heti ensimmäisenä aamuna DEAN VILLAGEEN, joka jostain syystä oli jäänyt käymättä.Upea aamukävely auringon paisteessa. Tätä ei saa ohittaa!!

DEAN VILLAGE on oma maailmansa kaupungin sisällä. Kauniita rakennuksia, kapeita katuja ja joki. Kevät oli tosiaan pitkällä.

Matkaa Dean Villageen oli hotelliltamme vain 0,4 mailia eli reilu 600 metriä. Täällä oli satumainen ja rauhallinen tunnelma. Kesäkuukausina varmaan vilinää riittää.

Kävimme vielä läheisellä hautausmaalla ja jatkoimme Leith-jokea seuraten läpi puistojen aina Stockbridgen kaupunginosaan asti.

Aurinko lämmitti jo kivasti ja terasseilla näkyi kahvittelijoita.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *