Jugendhuvila Villa Urhola!

Villa Urhola

Punkaharjun kansallismaisemissa sijaitsevassa Villa Urholassa yhdistyy yksityisyys ja ylellisyys.Tämä jugendhuvila on alun perin rakennettu vuonna 1903 ja se on vanhaa kunnioittaen kunnostettu nykyaikaiseksi pienoishotelliksi 2009. Sijainti Saimaan Pihljaveden rannalla on mitä upein.

Näkymä huoneemme ikkunasta
Myös kuninkaaliset ovat yöpyneet täällä ja siitä muistona Hollannin kuningatar Beatrixin tervehdys kakluunin reunalla.


Huvilassa on 11 kpl kahden hengen huoneita ja 1 yhden hengen huone. Myös sviitin saa yhdistämällä huoneita. Huoneissa on WC, suihku, televisio ja langaton internetyhteys ja aivan upeita kakluuneja. Huoneiden lisäksi huvilasta löytyy sali, jossa on tilaa 20 hengelle. Alakerrasta löytyy myös sauna ja saunakabinetti. Loistava paikka järjestää syntymäpäiviä ja yritysten tilaisuuksia.

Pienen matkan (500m) päässä sijaitsevan Kruunupuiston palvelut ovat huvilan asukkaiden käytettävissä ja siellä on myös aamiaisbuffet. Tarjoilut voi sopia myös huvilalle päätalon kanssa. Kruunupuisto on kuntoutuskeskus ja hotelli. Siellä on kylpylä hoitoineen ja ravintolapalvelut.

Hieman lähempänä (400m) on aivan ihana Inkeritalo.Tämä upea hirsitalo on myös hyvä paikka pikkujouluille, syntymäpäiville ja kokouksille. Kesäkaudella Inkeritalossa toimii kesäkahvila ja pop up-kahvila muina vuoden sesonkiaikoina. Inkeritalolla on taidenäyttelyitä, kesätansseja, venetsialaisia ja muita tapahtumia. Saunan läheisyydessä on myös 2018 remontoitu makasiini juhlien ja muiden tilaisuuksien pitoa varten.

Inkeritalo


Yövyin ystäväni kanssa Villa Urholassa elokuun lopulla 2019. Sesonki oli jo ohi ja taisimme olla ainoat asukkaat koko huvilassa. Parasta oli juuri rauhallisuus ja historiallinen miljöö sekä upea harjuluonto. Mitä parhaimmat ulkoilumahdollisuudet upeissa kansallismaisemissa.

Lähialueilla on myös nähtävyyksiä kuten maailman suurin puukirkko Kerimäellä, Lusto metsämuseo ja Taidekartano Johanna Oras. Savonlinnaan on matkaa 30km.

Taidekartano jäi tältä reissulta käymättä, koska se oli jo sulkeutunut. Vierailin siellä edellisenä vuotena ja suosittelen kaikille taiteen ystäville. Kävimme kuitenkin ihastelemassa iki-ihanaa vaaleanpunaista pitsihuvilaa Hotelli Punkaharjua, jonne matkaa Villa Urholasta tulee  vain kolmisen kilometriä. Ennen Punkaharjua vierailimme Parikkalan Patsaspuistossa. Kruunupuiston päätalossa kävimme vain aamiaisella ja illalla syömässä. Pidin enemmän Villa Urholan ja Inkerintalon tunnelmasta. JATKOON!

Hotelli Punkaharju


Kotimaan matkailu on edelleenkin jäänyt liian vähälle, mutta suunnitelmissa on jo Tuusulanjärvi ja Lapin ruska.

kulttuuri matkat suosittelen liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *