Kohteena Lissabon ja Sintra!

Toisena matkapäivänä vähän sateli

Marraskuun harmaus jäi taakse, kun lensimme TAP:n siivin kohti Portugalia. Saavuimme aurinkoiseen Lissaboniin aamulla reilusti etuajassa. Ensimmäinen kerta Portugalin lentoyhtiöllä ja kokemus oli hyvä. Lämmin aamiainen juomineen kuului lipun hintaan, mutta henkilökohtaista viihdejärjestelmää ei koneessa ollut. Matkaa viihdyttivät siis off-lineen tallennettu musiikki ja kirjat.

Tämä oli ensimmäinen vierailu maahan, joten kaikki oli uuttaa ja kiinnostavaa!

Veimme reppumme hotellille säilytykseen ja jatkoimme kohti keskustaa kävellen. Hotellimme sijaitsi hieman keskustan ulkopuolella ja matkaa Rossion aukiolle oli n.pari kilometriä.

Ensimmäinen havainto oli tietenkin KAAKELIT, jotka koristavat talojen julkisivuja ja niitä on paljon ympäri kaupunkia. Uskomattoman kauniita.

Toinen havainto matkalla keskustaan oli ”rappioromantiikka”. Talojen seinät oli täynnä ”graffiteja”tai ennemminkin ”töherryksiä”, eikä niitä oltu yritettykään poistaa. Myöhemmin vastaan tuli upeita ja värikkäitä graffiteja.

Ensimmäisenä päivänä jaksettiin kävellä 16 km, jonka jälkeen suosiolla siirryttiin UBERIN käyttäjiksi. Kolmas havainto onkin kaupungin lukuisat portaat ja jyrkät mäet.Korkeuseroa riittää ja pohkeet on koetuksella. Funiculareita löytyy 3 kpl ja ne helpottavat myös kulkemista, samoin kaupunkikuvaa värittävät raitiovaunut. Uber oli ehdottomasti paras valinta vähänkin pitempään matkaan. Edullista ja minuuttia pidempään ei odotella juuri tarvinnut. Toinen suositeltava sovellus on Free Now.

Kuljimme tunnettujen aukioiden kautta rantaa pitkin Time Out Marketille, joka osoittautui loistavaksi lounaspaikaksi. Eräänlainen kauppahallin ja miniravintoloiden yhdistelmä, jossa et ole sidottu vain yhden ravintolan ruokalistaan. Tarjolla on sushia, merenantimia, pizzaa ja vaikka vallan mitä. Voit hakea alkuruuan yhdestä ja pääruuan toisesta ja vielä jälkkärin kolmannesta ravintolasta ja istahtaa hallin keskelle pitkiin pöytiin nauttimaan ateriastasi. Omalle lautaselle päätyi mustekalaa ja juomaksi vihreää viiniä (Vinho Verde). Todella hyvää!!!

Lounaan jälkeen jatkoimme matkaa Lx Factorylle, joka muistutti Tallinnan Telliskiven aluetta. Kiva alue kuljeskella ympäriinsä ja poiketa kahviloissa ja myymälöissä. Tälle peukku!!

Huhtikuun 25. päivän silta

Tässä vaiheessa olimme jo varsin viehättyneet Lissaboniin ja sen ystävällisiin asukkaisiin. Matka jatkui Pink Streetille, jossa oli viehättävä sardiinibaari sekä kiva tapas-paikan ja kirjakaupan yhdistelmä. Testasimme molemmat!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *