Möhkäkaloja ja upeita kaakeleita Lissabonissa!

Lissabonin matkan toisena päivänä vierailtiin upeassa OCEANÁRIO DE LISBOAN meriakvaariossa.

Akvaarioissa on tullut vierailtua useinkin, mutta tämä vei kyllä voiton. Lissabonin akvaario on maailman toiseksi suurin lajissaan. Keskellä on valtavan suuri tankki, jossa on vettä 5 milj. litraa ja reunoilla pienempiä akvaarioita.Täällä kelpaa haiden, rauskujen ja muiden merenelävien uiskennella modernissa ja luontaisissa elinympäristöissään. Akvaarion tarkoituksena on aktivoittaa kävijöitä huomioimaan luonto jokapäiväisessä päätöksenteossa.

Kalojen lisäksi täällä voi tutustua pingviineihin,muutamiin lintulajeihin ja hellyyttäviin merisaukkoihin.Pienemmistä akvaarioista löytyy myös merihevosia, mustekaloja, meduusoja ja koralleja. Lajeja on yli 16 000!!

Oma suosikki oli MÖHKÄKALA, joka toi mieleen Star Warsin Jabba the Huttin.

Aikaa kannattaa varata vähintään pari tuntia, koska mielenkiintoista katseltavaa kyllä riittää. Liput saa kätevästi seinässä olevasta automaatista.Kierros päättyy myymälään ja kahvilakin löytyy. Suosittelen! Akvaarion vierestä löytyy myös TIEDEMUSEO sekä KÖYSIRATA.(pahoittelut rakeisista kuvista)

Möhkäkala (Mola mola) Suosikkikala!

Toinen maksullinen kohde tällä matkalla oli KAAKELIMUSEO-MUSEU NACIONAL DO AZULEJO.

Kaakelikulttuuri on merkittävä osa Lissabonin historiaa  ja niinpä aiheesta löytyy museokin.

Tämä kaunis museo sijaitsee 1500-luvun luostarissa ja itse rakennuskin on kaunis kappeleineen ja sisäpihan kahviloineen. Kuvat kertokoot lisää.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *