National Railway Museum Yorkissa on ehdottomasti käymisen arvoinen!

Kuuluuko Yorkin kaupunki Pohjois-Englannissa matkasuunnitelmiisi? Mikäli vastasit kyllä, niin älä ainakaan ohita KANSALLISTA RAUTATIEMUSEOA. Museo sijaitsee rautatieaseman lähellä ja on muuten ilmainenkin.

Aiemmilla matkoillani olen missannut tämän upean kohteen, mutta onneksi nyt tajusimme mennä. En ole erityisen kiinnostunut junista, mutta tämä olikin oikein mielenkiintoinen kohde ihan ummikollekin. Valtavan suurikin se oli!  Maailman suurimpia tämän alan museoita vai oliko kenties suurin.

Nähtävää riittää rautateiden historiasta tämän päivän luotijunaan. Höyryjunien vetonaula oli Mallard, joka vuonna 1938 on kulkenut hetken aikaa maailmanennätysnopeudella 203 kilometriä tunnissa. Toinen ylpeys oli japanilainen luotijuna Shinkansen.

Pahoittelut, mutta näistä ylpeydenaiheista en tietenkään ottanut yhtään kunnollista kuvaa. Hyvä minä!! Taisi kiinnostaa ne kuninkaalliset vaunut enemmän.

Näytteillä on yli 6000 kohdetta, joista 100 on vetureita ja muuta liikkuvaa kalustoa. Perheen pienimmillekin on minirautatie ja leikkipaikka.

Katujuna kyyditsee museon ja Yorkin katedraalin väliä ja sillähän piti tietenkin poistua keskustaan.

Tänne voisin mennä uudelleenkin.

Kertokoon kuvat lisää!

kulttuuri museot-ja-nayttelyt matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *