Royal Yacht Britannia!

5.3.2019 Edinburgh +7c, kevyttä sadetta

Vierailimme kuninkaallisella jahdilla Britannialla.Tämä mielenkiintoinen jahti sijaitsee Edinburghin vanhassa satamassa Leithissä . Kävelyyn olisi mennyt ehkä tunti (sateessa), joten turvauduimme ensimmäistä kertaa bussiin.

Sisäänkäynti jahdille sijaitsee kauppakeskuksen 2. kerroksessa. Lipun lunastettua sai Audio-oppaan, josta sai yksityiskohtaisen selostuksen jopa suomeksi.Kuninkaallista elämää ja hovin toimintaa on tarjolla viidellä eri kannella.Pääset tutustumaan mm. makuuhuoneisiin,ruokasaleihin, miehistön tiloihin sekä konehuoneeseen.

HMY Britannia on entinen Britannian kuningasperheen huvijahti. Se otettiin käyttöön 1954 ja sen oli suunniteltu toimivan sairaalalaivana mahdollisen sodan aikana. Kuninkaallisen perheen käytössä se teki yhteensä 696 ulkomaan- ja 272 kotimaanvierailua. Prinssi Charles ja prinsessa Diana matkustivat Britannialla häämatkalleen v. 1981. Alus on käynyt myös Helsingissä toukokuussa 1976 Elisabetin vieraillessa Suomessa ja 1994 (tankkaamassa) matkalla Pietariin.

Aluksella on vieraillut lukuisia valtion päämiehiä sekä julkisuuden henkilöitä, kuten Frank Sinatra, Liz Taylor, Nelson Mandela ja Sir Winston Churchill.

Britannia poistettiin käytöstä 11. joulukuuta 1997, ja se kiinnitettiin sen jälkeen pysyvästi Edinburghin Ocean Terminaaliin Skotlannissa.

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja teehuonekin löytyy!!

Kuvat kertokoot lisää.

kulttuuri museot-ja-nayttelyt matkat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *