Voiko helteisessä Lontoossa nukkua ilman ilmastointia? Voi ja vieläpä hyvin!

CE658440-F221-4E6B-A0E4-CD5E70507B22.jpeg

Varasin toukokuussa hotellia Lontoosta ja mieleeni ei juurikaan tullut helteet, vaikka nykyään myös Lontoo kärvistelee kesäisin tukalan kuumassa viikkoja kestävissä hellejaksoissa. Niinpä varasin hotellin ajatellen lähinnä sijaintia (King’s Cross) enkä tarkastanut mahdollista ilmastointia tai sen puuttumista.

Valitsin THE CALIFORNIAN, joka sijaitsee St Pancras ja King’s Cross asemien vastapäätä pienellä sivukadulla.

0214D32D-FDA1-4C46-BBCB-70818FBFDFD4.jpeg

Juttua Lontoon helteistä alkoi olla lehdissä ja eri somekanavilla, joten tarkistin onko hotellissani ilmastointia. No eipä ollut!! Autz!! Otin yhteyttä hotelliin ja esitin toiveeni mahdollisimman viileästä huoneesta. 

Kun sitten saavuin heinäkuun puolivälissä hotellille minulle annettiin yhden hengen (olin siis varannut 1hh) huone katutason alapuolella. Ikkunasta näin siis ohimenevien jalkoja ja pieniä koiria. Helteisen päivän jälkeen oli kuitenkin iloinen yllätys saapua tosi viileään huoneeseen.

Toiveeni siis toteutui. Huoneessa oli myös liikuteltava tuuletin, jota en tarvinnut kertaakaan koko helteisen matkani aikana.

The California oli muutenkin kaikin puolin hyvä hotelli. Siistiä, ystävällinen henkilökunta ja erityisesti sijainti oli hyvä. Huone oli tietenkin minimaalisen pieni (nro 002), mutta se ei taaskaan häirinnyt, koska kaikki tarpeellinen nukkumiseen ja suihkussa käymiseen löytyi. Aamupala oli perussettiä eli sitä pekonia ja munaa, mutta lisäksi oli toki hedelmiä ja jogurtteja sekä leikkeleitä ja juustojakin. Iloinen yllätys oli aamiaisen graavilohi. 

7798B664-89BF-40A2-B7B7-7E5A130316BC.jpeg

Sitten se sijainti! Hotellilta metron ja asemien lähimmälle sisäänkäynnille oli matkaa n. 45 metriä eli vilkasta Euston Roadiakaan ei tarvinnut ylittää. Asema oli siis King’s Cross St Pancras, joka on kuuden metrolinjan risteysasema. Helppo siis singahtaa joka ilman suuntaan. Asemilta taas voi lähteä muualle britteihin tai vaikka päiväksi Pariisiin. Pariisi kävi kyllä mielessä, mutta ehkä ensi kerralla sitten. Myös lentokentiltä on suora yhteys King’s Cross St Pancras asemalle. Mitäs vielä…juu, kiva pieni sisäpihan terassi,  jossa voi nauttia vaikka hotellin baarin antimia hikisen päivän jälkeen.

St Pancras on oma suosikki asemani ja vaikka ei tarvetta junalle olisikaan, kannattaa siellä poketa muuten vaan ihastelemassa kaunista asemaa ja Paul Dayn mielenkiintoista pronssipatsasta, jos sillä suunnalla sattuu liikkumaan.

6E5B9DDA-FE18-4744-9F3D-12C22B52B690.jpeg

F28710FA-04BE-47B6-9A54-0B636D8E8B87.jpeg

F385DEFA-B409-4615-BDD8-868CB06701D1.jpeg

Miinusta en juurikaan löytynyt, mutta ehkä kapea portaikko on vähän hankala, jos isoja matkalaukkuja mukana. Hissiä ei myöskään ollut.

Ja kyllä!! Ilmastointilaitteen puute ei haitannut lainkaan!! Viileässä huoneessa nukutti erityisen hyvin! Annan tähtiä ***+

Hotellin kotisivu  https://www.thecalifornialondon.com/

 

hyvinvointi mieli hyva-olo matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *