Lempeän hempeä eikä yhtään kankea viikunapuuro
Kirjoittelen välillä tänne myös ruokapostauksia, koska koen, että ruoka on suuri osa hyvinvointiani ja tottakai se on. Pyrin ostamaan melko puhtaita raaka-aineita ja mahdollisuuksien mukaan luomua. Olen leppoistanut myös kokkauksen kanssa, joten yritän tehdä mahdollisimman helposti mahdollisimman maistuvia ruokia. En kuitenkaan ota paineita ruoankaan suhteen, joten jos joskus en jaksa tehdä ruokaa niin ostan sitten valmista. Niistäkin pyrin kuitenkin valitsemaan simppeleimmän ainesosaluettelon omaavat tapaukset.
No asiaan. Olen aina inhonnut kaurapuuroa. Enkä pelkästään makua, joka on kuin pahvia söisi, mutta myös sitä, ettei se pidä nälkää minulla edes paria tuntia. Moni kertoo syövänsä aina kaurapuuron aamupalaksi. Minulle puuro ei edes maistuisi aamulla, koska aamupala yleensäkin tökkii aika pahasti. Kahvia pystyn kuitenkin juomaan pari kupillista. Olen siis irrottautunut tästä aamupuurofantasiasta ja syön puuroa silloin,kun huvittaa. Toissapäivänä illalla ja tänään päivällä. Eläköön valinnanvapaus!
No jos nyt sitten hypätään siihen makuasiaan, niin voiko joku tosiaankin käsi sydämellä sanoa, että kaurapuuro maistuu jotenkin hyvälle? Minun pitää ainakin laittaa puuroon kilo voita tai litra mustikoita, jotta se olisi edes vähän siedettävää. Kuitenkin se puuron maku puskee näistäkin läpi. Jouluna kuitenkin törmäsin jossain netin syövereissä piparkakkupuuroon, johon siis murennettiin piparkakkuja, kuivattuja taateleita ja muita joulun mausteita. Se oli hyvää! Siitä innostuneena olenkin alkanut kokeilemaan erilaisia puurovaihtoehtoja ja tässäpä niistä yksi eli ihanan maukas viikunapuuro.
Viikunapuuro (1 annos)
2 dl mantelimaitoa/vettä
1dl luomu kaurahiutaleita
ripaus suolaa
2 kuivattua luomuviikunaa
1 rkl kookosöljyä
(loraus luomuhunajaa, jos haluaa vähän lisää makeutta)
Kiehauta neste ja lisää suola ja kaurahiutaleet. Keitä n. 5min ja hauduta sen jälkeen saman verran. Heitä noin parin minuutin keittämisen jälkeen sekaan pilkotut viikunat ja kookosöljy. Lisää hunaja puuron sekaan vasta lautasella, koska kuuma tuhoaa hunajan hyviä entsyymejä. Ripottele pinnalle esimerkiksi kookoslastuja, rusinoita, pähkinöitä jne.
Viikunoiden tilalta voi käyttää esimerkiksi taateleita tai muita kuivattuja hedelmiä.
Tämä vaan toimii eikä kertaakaan ole tarvinnut nikotellen pistellä poskeen. Viikunan makeahko maku leviää koko puuroon ja kookosöljy auttaa pitämään nälkää hiukan pidempään kuin tavallisesti.