Ei raskautta

Edes kahta viikkoa ei kerinnyt mennä kun tiesin, että kuukautiset alkavat ihan näinä päivinä. Teimme aamulla raskaustestin ja negatiivista näytti ja siitä seuraavana päivänä selvisi, ettei inseminaatio onnistunut. Sieltä ne kirotut kuukautiset taas saapuivat.

Kuukautiset yksistään aiheuttavat minulle itkuherkkyyden, herkän ja matalan mielen, niin sitten kun siihen lisätään vielä epäonnistumisen tunne on mielenkaaos taattu. Ai kun sitä sättii itseään ja miettii miten se oma vartalo ei vieläkään suostunut ottamaan raskautta vastaan. Mikä siinä on vikana kun raskautta ei näy tai kuulu.

Heti kun vuoto alkoi soitin klinikalle ja kerroin inseminaation epäonnistumisesta. Kätilön kanssa olimme jo puhuneet, että jos tämä inseminaatiokerta ei onnistu, niin aloitamme hormonihoidon.

Minulle aloitettiin siis letrotsoli hormonihoito. Lääke on nimeltään Letrozol ja sitä oikeasti käytetään rintasyövän hoidossa. Lääkehoito on yleensä viiden vuorokauden pituinen ja sillä tuetaan ovulaatiota. Apteeksita haettava lääke on 30tbl pakkauksessa eli siitä syö sitten useamman hormonihoidon. Letrozolilla estetään testosteronin muuntuminen estrogeeniksi ja kun testosteroni ei muutu estrogeeniksi, niin aivolisäke alkaa tuottamaan FSH-hormonia mikä kypsyttää follikkelia. Letrotsolihoidolla saattaa kypsyä useampi follikkeli. Jos hoidolla kypsyy follikkeleita kolme tai enemmän, niin inseminaatiota ei tehdä. Jos kaksi follikkelia on kypsynyt, niin inseminaatio voidaan tehdä, mutta silloin riski kaksosraskauteen on tietenkin suurempi.

Lääkäri siis kirjoitti minulle reseptin ja kierron 2.päivänä aloitin viiden vuorokauden mittaisen hormonihoidon. Apteekissa varoiteltiin, että lääke voi aiheuttaa kuumia aaltoja tai kovia päänsärkyjä. Innolla odotin yöhikoilua ja migreenikohtauksia, joita ei sitten onneksi koskaan tullutkaan!

Nyt seuraava askel on ultraaminen hyvissä ajoin ennen ovulaatiota. Aikaisella ultralla katsotaan montako follikkelia siellä näkyy ja se määrittelee jatkon.

Kommentit (2)
  1. Tsemppiä sinne, toivottavasti teillä pian tärppää! Kiva lukea teidän kuulumisia, meilläkin naisparina piakkoin ensimmäinen koti-inssi edessä.

    1. Ihana kuulla! Tsemppiä hirveesti ja me pidetään täällä sormet ristissä että teillä onnistuu! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *