Inseminaation tulos

Ei raskautta

Kaksi päivää ennen seuraavan kierron alkua teimme raskaustestin ja näkyviin tuli vain se yksi viiva. Harmitti. Tai oikeastaan enemmän kuin ”harmitti”. Miten voi olla, että ei vieläkään inseminaatio onnistunut. Oli niin erilainen tunne tästä inseminaatiosta ja kerkesi jälleen kerran toivoa enemmän.

Testipäivän iltana alkoi vuoto. Oli siis aika selkeää, ettei inseminaatio onnistunut. Olin äärimmäisen itkuinen ja tuntui että hormonit olivat ottaneet vallan. Itkin pienimmästäkin asiasta ja hetken päästä olin äärimmäisen kiukkuinen, kunnes taas kohta itkin.

Ensimmäinen vuotopäivä oli normaalin oloinen. Sitten vuoto hävisi neljäksi päiväksi. Tässä neljässä päivässä kerkesimme tekemään vielä toisen raskaustestin ja elättämään uudelleen toiveita mahdollisesta raskaudesta. Raskaustesti oli jälleen kerran negatiivinen. Kai se oli uskottava ettei tämä inseminaatio tuottanut tulosta.

Sitten vihdoin ne kuukautiset alkoivat. Olin niin turvonnut ja huonovointinen ennen kuukautisia. Jouduin jopa olemaan töistä pari päivää pois oireiden takia. Kun vuoto alkoi, niin vointi kropassa sekä mielialassa helpottui. En ole ikinä kokenut näin suuri oireisia kuukautisia.

Seuraava inseminaatio sattuisi sille viikolle, kun kätilöt ovat lomalla. Pitkään pohdimme tekisimmekö inseminaation lääkärin käynnillä vai pitäisimmekö välikuukauden. Lääkärin tekemä inseminaatio maksaisi 320€ joten melkein tuplasti kätilön tekemään. Siihen vielä päälle mahdollisesti ultraaminen? Kuulostaa isolle summalle, vaikka meneehän tähän touhuun rahaa joka tapauksessa.

Minulle ehkä raha oli isoin syy, että emme tee inseminaatiota nyt tähän kiertoon. Lisäksi ajattelen, että kropan on ehkä hyvä rauhoittua näistä kamalista kuukautisista ja mielen myllerryksistä. Myös saamme aikaa palautua kaikista näistä pettymyksistä ja koko tunnemylläkästä. Ei meillä oikeasti ole kiire lapsen saamisessa, vaikka toivoinkin olevani tässä vaiheessa vuotta jo raskaana. Elokuussa sitten uusi inseminaatio.

Rainbow heart shape of flying colorful dots on white (transparent ...

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *