Marja-valkosuklaahyydykekakku
Miehelläni oli viikonloppuna syntymäpäivä ja hän toivoi synttärikahvien kanssa valkosuklaahyydykekakkua. Minä en ole niin kovin valkosuklaan ystävä, ja se kaipaa mielestäni jotain raikasta rinnalleen. Niinpä tähän kakkuun tein kirpeämmän kiilteen marjoista ja tuli hyvää!
Ainekset (24 cm vuokaan)
pohja
200 g tumma täytekeksi (esim. Domino)
75 g voi/margariini
täyte
4 dl vispikerma
400 g tuorejuusto
200 g valkosuklaaa
5 liivatelehteä
1/2 dl vettä
kiille
300 g kuningatarmarja-sekoitus (esim. Rainbow-merkkinen pakastealtaasta)
1/2 dl sokeria
3 liivatelehteä
1/2 dl mehua/vettä
Leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperista sopivan kokoinen palaa. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele keksimassa kakkuvuoan pohjalle. Minä murskaan keksit blenderillä, mutta kaulimella saa myös tehtyä keksimurua.
Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää varovasti sekoittaen massaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi, ja liota siihen liivatelehdet. Sekoita liunneet liivatteet täytteeseen ohuena nauhana. Nesteenä voisi käyttää myös esim. konjakkia, jos haluaisi hieman juhlavamman kakun. Lisää sokeria, jos haluat erityisen makean kakun. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita marjat ja sokeri kattilaan ja kiehauta marjoja, kunnes ne alkavat muussautua. Paseeraa marjaseos siivilän läpi, jotta saat sileää massaa. Anna jäähtyä hetki. Kaupastahan löytyy myös valmiita soseita mm. Bonnelta, jos haluat päästä helpommalla tästä vaiheesta. Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi ja liota liivatelehdet siihen. Kaada liunneet liivatelehdet koko ajan sekoittaen marjaseoksen joukkoon ja kaada kiille hyytyneen kakkumassan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Irrota kakku vuoasta kuumalla veitsellä. Koristele marjoilla tai millä haluat ja herkuttele!