Mehevä banaanileipä
Helppo ja nopea banaanileipä makeannälkää tyydyttämään. Leipä tosin hämmentää leivonnaisen nimessä, ihan rehellistä kakkua tämä on! Kannattaa valita kaikista kypsimmät ja tummimmat banaanit, niin tulee mehevämpää leipää. Tämä on helppo resepti, jossa ainekset vain sekoitetaan keskeneen. Ei tarvitse kaivaa vispilöitä tai vatkaimia kaapista. Olen säilyttänyt leivän jääkaapissa, ja seuraavana päivänä se on entistä parempaa.
Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 dl maustamatonta jogurttia
100 g voita sulatettuna
3 banaania
2 kananmunaa
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja muussaa banaanit mössöksi. Sekoita jogurtti, banaanit, kananmunat ja voi taikinaan. Sekoita vain sen verran, että kaikki ainekset ovat sekaisin. Voitele leipävuoka ja levitä taikina siihen. Paista uunin alatasolla noin 50min-1h uunin tehosta riippuen.