Leppoisa sunnuntai

Tänään on ollut pitkästä aikaa aurinkoinen päivä, joten päätin vaihtaa kuntosalin ulkona reippailuun. Näistä päivistä on nyt otettava kaikki irti ja yritettävä painaa mieleen miltä se kesä tuntuu ja tuoksuu.
Illemmalla täällä intouduttiin leipomaan. Ilta eteneekin kinkkupiirakkaa mutusteltaessa ja uuteen työviikkoon valmistautuessa.

img_0621_1.jpg

 

Heh, tässä on wanne be ruokakuvaajan mestariotos!  iPhonin kameralla mennään ja kuvan sipulit eivät liity piirakkaan millään tavalla! 😀

Taikina:
150 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
noin 3 rkl kylmää vettä
Täyte:
250-300 g palvikinkkua
2 kananmunaa
noin 2 dl kermaa
liraus maitoa
200 g fetaa
150 g juustoraastetta
mustapippuria
valkopippuria
ripaus suolaa

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi, jonka jälkeen lisää kylmää vett. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi, kuitenkin vaivaamatta taikinaa. Levitä taikina piirakkavuokaan.
Leikkaa kinkku ja juusto pieniksi kuutioiksi tai viipaleiksi ja levitä piirakkapohjalle. Sekoita kananmunat, kerma ja ja mausteet ja kaada seos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia aluksi uunin alimmalla ritilätasolla, niin pohja kypsyy rapeaksi. Jos pinta ei saa tarpeeksi väriä, siirrä piirakka kypsymisen loppuvaiheessa ylemmälle ritilätasolle. (Kotilieden muunneltu versio)
 

 

koti ruoka-ja-juoma