Äitiyspakkaus

Ensin odotat pakkauksen saapuvan postiin kahden viikon ajan. Huomaat ettei se paketti paljoa paina, vaikka keskustelupalstalla valitettiin liian raskasta ja painavaa pakettia. Kun napsautat paketin auki, huomaatkin ettei sen kuviointi ollut niin räikeä kun ensin kuvittelit. Aika pliisu väriltään tämä design-pakkaus.

Kun vihdoin avaat äitiyspakkauksen laatikon, huomaatkin ettei sen avaaminen tuonutkaan mitään yli-innokasta hysteriaa. Lähinnä ihmettelet mitä voit pestä, ja kestääkö vaatteet kuinka hyvin pesun. Katselet silmät pyöreänä jättikokoisia vaatteita ja kiität ajatuksissasi miestäsi siitä että hän halusi ostaa kahdeksan bodyn bodypaketin muutama kuukausi takaperin ruotsista.  

Käytte yhdessä läpi vaate kerrallaan ja ihmettelette mikä on potkupuku ja puolipotkuhousut. Mikä oloasu, ja mikä kevyt toppahaalari. Mistä mä tiedän onko tämä puolipotkuhousut? Tämä sammakkopussilakana on aivan kauhea, onneksi meillä on hienot harmaat valmiina. – No onko siinä kaikki? On kai. Tullaanko me edes koskaan käyttämään näitä kestovaippoja. Toimiikohan ne edes, vai tuleeko pissat läpi aivan samalla tavalla kun neljä vuotta sitten. – Vaipanvaihto, se on sinun hommasi. Nuo kondomit on kyllä hiukan turhia. – Ne on sitä varten ettei tule uutta vauvaa ihan heti. Ai, siis viisi kappaletta kortsua riittää? – Missä on kynsisakset? Mitkä kynsisakset, en minä niitä ole nähnyt. Hei, meiltä puuttuu kynsisakset! 

Nyt kauhistelen lähinnä sitä lastenvaatevuorta joka odottaa pesuun joutumista. Johonkin järkevään paikkaan ne lastenvaatteetkin pitäisi saada. Pestyinä, silitettyinä ja hienosti viikattuna. Etenkin kun niitä vaatteita on ihan mukavasti tullut haalittua pienokaista odotellessa. 

suhteet rakkaus ystavat-ja-perhe
Kommentit (6)
 1. Oikeassa olet siinä, että ”aika roimasti taisi nyt paisua ja lähteä karkuteille tämä keskustelu”. Vaikuttaisi siltä, ettei nimenomaan saa muistuttaa ollenkaan siitä, että koko paketti on etuoikeus. Suuri osa keskustelusta blogeissa/palstoilla keskittyy kuitenkin usein puutteisiin jne ja asia otetaan melkolailla itsestäänselvyytenä. Onko niin, ettei muita näkökohtia saa tuoda ollenkaan esille ilman, että hermostutaan.

  Ihmisillä saa olla asioista erilaisia mielipiteitä, joten ei kannata ottaa tätä niin vakavasti. Jos on ”ihan sama, miten asiat muualla maailmassa” niin sekin on toki jokaisen oma valinta ja ihan ok. Välillä ei kuitenkaan tee ollenkaan huonoa vähän suhteuttaa asioita. Tässähän ei ollut kyse sen kummemmin mistään Kenian lapsista vaan yleisestä asenteesta, johon törmää tässä maassa usein (enkä nyt puhu tästä blogista, vaan yleisellä tasolla). Kaikkia ei tuon pakkauksen osalta voi ikinä miellyttää, makuja on niin moneen. Palautetta pitää toki antaa ja kehittää asioita. Kyse on kuitenkin ennen kaikkea siitä, millä asenteella näihin asioihin suhtautuu – ja siitä, että samalla muistetaan, miten hieno asia koko äitiyspakkaus on. Mutta ei aiheesta sen enempää, rauhallista joulua!

 2. Jos nyt ei saisi valittaa tai sanoa mielipiteensä, niin kyllä. Kyllä minä mielelläni voisin luovuttaa sen sammakko kuviollisen peiton vähävaraisille. Makuja on monia, ja on mielestäni lähes sääli että hyvin panostettuun design-laatikkoon on kyseinen hirvitys päässyt. Enkä usko olevani ainut, joka ei niinkään välitä siitä kuosista.

  Ja ellei me äidit ”valitettaisiin”, niin ei niitä muutoksiakaan äitiyspakkaukseen tulisi. Pakkausta muutetaan tasaisin väliajoin jotta se tyydyttäisi nykyiset tarpeet. Ennen äitiyspakkauksen mukana tuli pieni paketti vaippoja, mutta muutosten tuulien myötä pakkaukseen on tullut pari kestovaippaa.

  Monelle pakkaus on pelastus, rahallisesti mutta osalle pakkaus on tunnearvoltaan jotakin arvokasta. Jotakin mitä on itse saanut pienenä, ja saman perinteen haluaa jatkaa omalle lapselleen. Ja kuten Liv jo mainitsi, monelle ensikertalaiselle pakkaus on pelastus. Ei sitä osaa edes kuvitella mitä lapselle päälle pukea!

  Mielestäni olen peräti aika neutraali ja tyytyväinen, sillä pakkauksessa voisi olla vaikka mitä mistä valittaa. Ja minun mielestäni pakkauksen heikoin lenkki on tämä pussilakana. 

  PS. Ja ne puuttuvat kynsisakset. Vaikka ne eivät meidän taloutta olisi kaataneetkaan jos olisimme ne itse ostaneet. Niin se mikä kuuluu pakettiin, ja sen sisältöön pitää myös pakkauksessa olla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *