Mihin tämä äiti pukeutuisi?

Ethän ole kokoa 42 isompi, tai raskaana. Suurimmat muotiketjut tuntuvat ajattelevan näin. Ja ne ketjut jotka tarjoavat äitiysvaatteita tai isojen tyttöjen vaatteita, no nekin ovat mitä ovat (mallistot siis). 

Missä ovat tyylikkäät, naiselliset, elegantit ja normaalihintaiset äitiysvaatteet?  Olen säästeliäästi pinnistellyt yksillä mammahousuilla, ja mammaleggareilla ultraan ja 13 raskausviikkoon asti. Lomarahat kuumottavat tililläni ja vaatekaapissani ei ole juuri mitään mihin haluaisin pukeutua.

Ensiksi sain hyvästellä kaikki korkeavyötäröiset farkkuni, kun hieman muotojakin omaa farkut ovat olleet nappivalinta. Tiukat, siistit ja helposti muunneltavat paidalla ja kengillä. Siellä ne lojuvat, käyttökelvottomina kaikki. Matalista, lantiohousuista en ole koskaan piitannut, epämukavat ja erittäin rumat. 

T-paitani kiristävät kaikki yläselästä ja rinnoista. Rintaliivini (jotka olivat liian isot) ovat kerrankin passelit. Mutta samalla kun maha kasvaa rinnat kasvavat sitäkin nopeammin. Jo ennestään olin rintava, ja nykyään rintani ovat entistä enemmän tyrkyllä. Jos nauttisin rintojen paljastelusta saattaisin olla seitemännessä taivaassa. 

Onneksi on kesä, ja voi käyttää mekkoja. Onneksi ainakin mekot mahtuvat, vaikka toki tässäkin rintani ovat kovalla koetuksella. 

Raskaudesta pitää nauttia, ja nautinkin. Mutta välillä tuntuu että odottajia unohdetaan lähes täysin (ainakin muodissa ja vaatteissa). Jokainen odottaja on kaunis ja hehkuu, miksei vaatteet saisivat tehdä samoin?
Hanna Saren ja Martiina A ovat mediassa kertoneet kuinka äitien ei tarvitse pukeutua telttaan. Että kauniita vaatteita on, ja niihin kannattaa satsata.

Satsatkaa vaan, jos on rahaa. Mutta jos rahat riittävät perus H&M vaatteisiin, Vero Modaan jne  niin tuskin minulla on varaa ostaa 70 euron boobsin mammalegginsit? Kun sitä vaatetta pitäisi ostaa hieman enemmänkin kun muutama hassu paita ja housut.

Arvoisat muotibloggarit, muodin palvojat ja suurkuluttajat, mistä tavallinen odottaja saisi siistiä vaatteita? 

suhteet rakkaus ystavat-ja-perhe
Kommentit (6)
 1. Unohda viha lantiokorkeutta kohtaan, ja käytä niitä yhdistettynä pitkiin paitoihin.

  Mulla on nyt meneillään raskausviikko 42, ja toistaiseksi olen joutunut lainaamaan kavereilta kaksi hametta ja kaksi paitaa, joista paidoista olen käyttänyt toista, samoin hameista, enkä niitäkään paljon. (Se hame on tarpeettoman kapea reisistä — näyttää hyvältä, mutta käsittämättömän hankala pyöräillä…) Lisäksi olen ostanut jotain T-paitoja ja yhden hameen (tavallinen mallisto, koon isompi kuin yleensä), farkut (tuuman leveämmät kuin luultavasti muuten, mutta niitä en kyllä enää jalkaan saisi survottua) ja yhden villaliivin, jonka olisin kyllä ostanut muutenkin. Se on aivan upea, ja malli on sellainen, että sillä selviää sekä raskaana että normaalikokoisena. Niin, ja sitten olen hankkinut Globe hopen tämän kesän mallistosta leningin, joka ei ole tarkoitettu raskaana oleville ensisijaisesti, mutta jonka malli salliin valtaisan vatsan sijoittamisen leningin sisäpuolelle.

  Mulla suurin motivaatio ei niinkään ole ollut rahan säästäminen, vaan en ole halunnut nurkkiin vaatteita, joita voi käyttää vain hetken. (Itse ostamani hame menee roskikseen lapsen synnyttyä, sillä se on jo aika huonossa kunnossa.)

  Forever21:n yhden koon legginsit ovat loistavat. (Nekin tosin alkavat olla niin huonossa kunnossa, että lentävät roskikseen ennen pitkää.)

  Mulla lähtökohta oli sinänsä hyvä, että varastoissani oli väljiä villapaitoja, takkeja, joita ei ole pakko pistää kiinni (jolloin hyvin jämptikin koko toimii), luontevasti lantiolle asettuvia hameita, jne.

 2. P.S Kaikki asukuvat on tägätty ”Tyyli” -kategoriaan 🙂

  Onnea ja iloa odotukseen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *