Ompa sulla iso vatsa

Oikeasti, aikuinen, viisikymppinen nainen. Voisitko valita sanasi hieman eri tavalla? Ja jos koet vatsani olevan viikkojen nähden huikea, niin tarvitseeko sinun nauraa samalla kun toteat että oletko aivan varma ettet odota kaksosia? Vastattuani että en, odotan vain yhtä. Niin kysytään jo, paljonko olet lihonut nyt raskauden aikana? 

Ai että mitä? Kysytkö oikeasti tuota! 

Laskin kymmeneen parikin otteeseen ja purin alahuultani. Jumankauta, ihan kun en tässä tilassa huomaisi pallovatsaani itsekkin? Tarviiko siitä edes mainita erikseen. Kyllä tässä on ollut totuttelemista muutenkin, uuteen muuttuneeseen kehoon, esiin pullahtavasta vatsasta ja kiristävistä vaatteista. 

Olen viikolla 18, eikö vatsani saisi olla jo ihanan iso ja pyöreä? 

Jotkut naiset melkein itkevät kun ”kärsivät” pienestä vatsasta, itse olen sinut vatsani kanssa mutta en siitä huolimatta tarvitse ja halua kuulla kommentteja sen koosta. Vatsani on sellainen kun se on, piste. Ja olen ylpeä siitä, olipa se sitten ylisuuri tai olematon.

 

Kommentit (2)
 1. Kiitos Mindeka, helpotti kyllä!

  Oletko laihtunut ihan imetyksestä, vai oletko ”tahallisesti” laihduttanut? Minulla on selvästi viha-rakkaus suhde vatsaani. Välillä koin että se on ihana kun pullahtaa ulos ja välillä koen olevani lihavan näköinen. Etenkin silloin kun vetää urheilutakin päälle ja näyttää makkaraan ängetyltä. 
   

 2. Ymmärrän täysin! Oma vatsani kasvoi myös aika nopeasti, joka sai vitsiniekat todella kummastelemaan ja puhumaan asiasta -usein. Koin raskausajan yllättävän vaikeaksi juuri ulkoisen muutoksen takia, joten oli äärettömän tylsää, että jotkut vielä jatkuvasti jauhoivat siitä. Jälkeenpäin ajatellen, olisi ptänyt sanoa jokaiselle ja yksitellen, että voisitko pitää pääsi kiinni, kiitos. ”Ei oma vartalosikaan nyt niin timmi ole, vaikket ole edes raskaana. No, miltäs tuntuu?”

  Onneksi kätilö kertoi, kuinka lyhyiden naisten raskausvatsa kasvaa usein nopeammin ”ulos ja näkyviin”, koska kohdulla ei ole tilaa laajentua esim. ylöspäin, kropan sisällä. Siksi kohtu kallistuu (kananmunan muotoinen) eteenpäin ja vatsa kasvaa näkyvästi jo alkuviikoilla.

  Ja arvaapas minkälaisen luun olen saanut kaikille kauhistelijoille kurkkuun, kun 1-vuotissynttäreillä olinkin laihtunut 23kg. Hah!

  Tsemppiä ja iloa odotukseen! Toivottavasti helpotti edes vähän 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *