Syöt aivan liikaa – Syöt kyllä aivan liian vähän

Päättäisit jo hyvä terveydenhoitaja. Viime kerralla käskit pienentämään annoskokoja, ja nyt. Nyt saan kuulla syöväni aivan liian vähän! Vasta nyt tajusin miten tärkeää olisi mustaa valkoisella todistaa ateriakoot, aterian sisällön ja syömiseni. Sillä muuten minua ei uskoisi kukaan. Ei edes terveydenhoitajani. Hän luultavasti käskisi vähentää herkuttelua.

Puntari nousee, itken salaa öisin nälkääni, vauvan kohtaloa, ruokarytmiä. Itken päivällä kun nousen alusvaatteillani vaalle. Vaikka jättäisin syömättä ja juomatta lihoisin kuitenkin 200-300g vuorokaudessa. Piilotan vaan visusti kaappiin ja esitän viatonta. Vanha ystäväni väitti minun kärsivän syömishäiriöstä ja ahdistuksesta omaan kehooni. Vaikka olen pyöreä, on minullakin ollut päässäni luku jota en koskaan, koskaan haluaisi nähdä. Nyt olen kolme kiloa vajaa siihen lukemaan. Ja kyllä, tunnen epäonnistuneeni totaalisesti. 

Tänään en enään jaksanut esittää reipasta, romahdin ja itkin. Terveydenhoitajani yritti parhaansa mukaan saada jossain välissä jotakin järkevää sanottua. Samalla kun ruttasin yhden tai kahdenkin nenäliinan hetkessä. Jollain ihmisillä saattaa perusainevaihdunta hidastua huomattavasti. Eivätkä nämä hankitut raskauskilot taida edes jäädä kummittelemaan kolmea kuukautta pidempään. Jos kuitenkin syöt nyt vähemmän kun ennen raskautta.

Jos ennen raskautta olisin syönyt saman verran kun nyt, olisin luultavasti laihtunut viikossa 1-3kg riippuen aktiviteetin tasosta. Mutta nyt, lihoan sitäkin nopeammin. 

 

Päivittäinen ruokailurytmi, ja aterian koot: Aamupalaksi reissumies siivu, salaattia, pala juustoa ja kolme siivua tomaattia. Lounas 2,5dl keittoa tai puolikas rahka, 1dl sokerittoman mehukeiton kanssa. Päivällinen 2,5dl ruokaa (täysjyväspagettia ja kevytjauhelihasta tehtyä kastiketta) tai kuten eilen 2dl italianpataa. 

Kommentit (8)
  1. Kun tuolle raskaudenaikaiselle painonnousulle ei aina vain voi mitään.
    Kunhan syö riittävästi ja pääsääntöisesti tervellisesti, se riittää.
    Ei sitä kukaan muu kuin itse tiedä, mitä on suuhunsa laittanut ja jos määrä on omasta mielestä hyvä niin sitten se on. Voi olla, että paino lähtee alas rytinällä synnytyksen jälkeen.

    Itselleni tuli 20 kiloa.
    Ensimmäisenä päivänä vauvan syntymän jälkeen oli lähtenyt 5 kiloa. Toisena 11 kiloa. Eli aika mukavasti oli nesteturvotusta. Imetyksen myötä lähti kahdessa viikossa vielä 2 kiloa. Loput kaksi jäi. Lähtevät ehkä joskus.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *