Tyttö vai Poika?

gender_cake.jpg

Sukupuolella ei ole väliä, kunhan lapsi on terve. Kuulen väliajoin äitini sanat kun hän minulle 6 vuotiaana ilmoitti ettei odota kumpaakaan. Jos on tullakseen tyttö niin tulee, rakas se on siitä huolimatta. 

Alkuvuodesta n. kuusitoistavuotta sitten sain pikkuveljen. Vaikka olisin mielummin leikkinyt barbeilla ja nukkekodillani pikkusiskon kanssa. Hyvin lapsuudemme meni siitä huolimatta etten saanut pikkusiskoa. Sainpahan ainakin terveen ja reippaan pikkuveljen.

Kun oma ultra lähestyy tulee väkisinkin mietittyä että onko kaikki hyvin. Onko raskaus edennut toivotulla tavalla, ja voimmeko ultran jälkeen huokaista helpotuksesta ja sanoa että meille todellakin on tulossa vauva.

Sukupuolella ei ole väliä, kunhan lapsi on terve. Kyllä, vaikka siitä huolimatta haluan tietää mahdollisen sukupuolen kun sen aika koittaa. Alussa mietin onko se itsekästä, itsekästä vaatia tietoa. 

Oikein ajateltuna antaako se tieto minulle mitään? Tarvitsenko sitä. Jos emme sukulaisille paljasta sukupuolta joudumme kuitenkin piilottamaan vaatteet ja mahdollisen petivaatteetkin sinne h-hetkeen saakka. Entäpä jos asiasta tekisi juhlan, paljastusjuhlat?

Jenkeissä vietetään mitä ihmeellisimpiä juhlia ja uusin villityksistä on sukupuolen-paljastusjuhlat. Ultraaja ultraa vatsaa ja tarkistaa onko kyseessä poika vai tyttö. Äidille ja isälle ei tulosta näytetä vaan tulos kirjataan paperiin joka suljetaan kirjekuoreen. Kirjekuori viedään leipomoon jossa vanhemmat valitsevan minkä näköisen kakun haluavat (ulkonäöltään). 

Kakun sisältö ja sen väri värjätään lapsen sukupuolen mukaan, eli vaaleanpunaista täytettä tytölle ja pojalle sinistä. Kakku leikataan halki isoissa pippaloissa ja sukupuoli paljastetaan jo ennen itse syntymää. 

Omasta mielestä ihan hauskaa, lähtisinkö siihen itse? Ehkä, mutta edelleen tulee mietittyä haluavatko muut tietää.

suhteet rakkaus ystavat-ja-perhe
Kommentit (3)
  1. Mä en ole koskaan ymmärtänyt tätä suomalaista salaamiskulttuuria. Sen takia ilahdun aina suuresti, kun joku sanoo, että meillä kasvaa täällä masussa Pekka tai meillä kasvaa täällä Liisa. Siis että kerrotaan sekä sukupuoli että nimi. Tämä trendi on ainakin omassa lähipiirissäni lisääntymään päin, ihanaa! Ristiäisten pointtikin kun on ihan joku muu kuin nimenpaljastusjuhla, jollaiseksi se on mennyt.

    En ole kyllä ainakaan lähipiiristä koskaan kuullut, että lääkärin ennuste olisi mennyt vikaan. Mutta jos menee ja lastenhuone on jo pinkki, niin siinäpähän näpäytys, että tarviiko aina pukea joko punaiseen tai siniseen.

  2. Tutulle on käynyt niinkin, että neuvolassa sanottiin että poika on tulossa. Synnytyksessä vasta huomattiin, että tulikin tyttö. Mahtaisi harmittaa, jos olisi jo valmiiksi hankkinut kaikkea ”tyttöjen väristä” tavaraa ja pahimmillaan ehkä maalannut lapsen huoneen seinät vaaleanpunaisiksi… Siinä tilanteessa olisikin ehkä ollut parasta olla tietämättä sukupuolta ja että valmiiksi hankitut tavarat olisivat sukupuolineutraaleja.

    Nuo paljastusjuhlat kyllä kuulostavat aivan mahtavalta! Kyllähän kaikki iloitsevat mistä tahansa syystä juhlia, eikö vaan?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *