Uusia second hand -tuttavuuksia

Niin kauan kuin muistan, olen ollut aikamoinen kirppishaukka ja varsinkin nykyisin, kun en ehdi kirppikselle enää niin usein, kierrokset ovat suorastaan meditatiivista omaa aikaa. Myöskin vastuullisen kuluttamisen näkökulmasta yritän nykyisin ostaa uutena mahdollisimman vähän ja tämä koskee myös lapseni vaatteita. On aivan mahtavaa seurata, miten second hand -vaatteet ovat nostaneet viime vuosian profiiliaan ja suosiotaan Suomessa. Haluan itse olla tukemassa mahdollisuuksien mukaan alan yrittäjiä ja siksi kirjoitan mielelläni aiheesta ihan puhtaasta omasta innostuksesta ja mielenkiinnosta. Itsekin yrittäjänä uskon, että vastuullisuus tulee olemaan yhä tärkeämmässä roolissa tulevaisuudessa ja määrittämään toivottavasti yhä suuremman joukon ostokäyttäytymistä.

Innostun aina kovasti, kun kuulen uusista kirppiksistä tai second hand -liikkeistä Turussa. Yksi näistä on Maanantaimarket Kristiinankadulla, jonka ohi olen kulkenut useasti silloin kun paikka oli vielä tekeillä. Muutama viikko sitten kun olin liikkeellä kaverin kanssa, muistin nähneeni liikkeen jo avoinna, joten päätimme pistäytyä tutustumassa.

Aivan ihana second hand -liike konseptilla, jollaista en vielä muista nähneeni Turussa. Vaatteiden ja asusteiden lisäksi tarjolla on myös kahvia ja löytyypä sieltä myös korupaja. Sisustus on viihtyisä ja makuuni ihanan minimalistinen viherkasveineen kaikkineen. Suosittelen ehdottomasti vierailemaan!

Toinen uusista tuttavuuksista on Puutorin kirppis, jossa kävin muutama kuukausi takaperin. Kuulin paikasta opiskelukaverilta, ja vaikka kuinka kuljen silmät auki Turun keskustassa, kirppis oli jäänyt minulta huomaamatta ohikulkumatkalla, sillä se on hieman piilossa sisäpihalla. Sisään mennään lasikuutiosta ja laskeudutaan portaita pitkin maan alle.

Yhtä kaikki, Puutorin kirppikseltä löytyy myöskin aikamoinen valikoima pääasiassa vaatteita ja jokin verran muuta tavaraa. Myyntipaikkoja on 102, joten ihan mistään minikirppiksestä ei ole kyse. Löysin ensimmäisellä vierailukerralla vaatteen lapselleni, itselle ei tarttunut tällä kertaa mitään mukaan. Ja ainahan ei tarvitsekaan löytyä mitään ostettavaa, jo pelkkä kirppiksellä kiertely on mielestäni ihan parasta ajanvietettä.

Maanataimarket

Kristiinankatu 6

Puutorin kirppis

Brahenkatu 14, sisäpiha

Kuulen mielelläni, jos teillä on vinkkejä muista hyvistä second hand -liikkeistä erityisesti Turun keskustan alueella.

Ihanaa kesätiistaita,

Elina

Kommentit (5)
 1. Tervetuloa tutustumaan 1st Comeback -secondhand-verkkokauppaan!

  Valikoima koostuu muotiin palanneista vaatteista viime vuosituhannelta. Muoti kiertää kehää, otetaan siis käyttöön ne vaatteet, joita tämän hetken muoti kopioi. Kaikki vaatteet on Suomesta hankittuja ja iso osa niistä on myös Suomessa valmistettuja laatutuotteita.

  http://www.comebackmuoti.fi

 2. Sanna Kauppinen
  5.6.2019, 21:18

  Kannattaa ehdottomasti tutustua lasten merkkivaatteisiin erikoistuneeseen Rakkaudella Mami ja Minä secondhand ja lifestyle myymälä Turun keskustassa Tuureporinkatu 17
  http://Www.mamijamina.com IG:@mamijamina

  1. Kiitos vinkistä! Täytyypä käydä tutustumassa kesän aikana 🙂 Lämmintä kesää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *