Lauantaiaamun suosikit
Viikonloppujen suosikkijuttuja ovat ehdoitta lauantaiaamut. Olen aamupalojen suurena ystävänä ottanut tavaksi käyttää lauantaisin hieman enemmän ajatusta siihen, millaisilla eväillä päivänsä aloittaa – niin myös eilen.
Pöytään katettiin pitkästä aikaa avokadoleipiä, jotka yksinkertaisuudessaan ovat pettämätön valinta kerta toisensa jälkeen. Pohjana maukas jälkiuunileipä, päällä avokadoa, tomaattia, suolaa, pippuria ja balsamicoa. Tässäkin on jo paljon, sillä ihan vain avokadolla ja suolallakin pärjäisi – usko pois.
Lautaselle keitin puuron. Puurofanitukseni kantaa aina yläasteelle saakka, jolloin äidillä oli tapana keittää kouluun suuntaavalle sisarusparvelle kaurapuuroa punaiseen maitoon. Nykyisin maitotuotteita tulee käytettyä enää hyvin harvakseltaan, joten puuroreseptikin on muuttunut noista ajoista hieman. Näinä päivinä suosin mieluummin alla olevaa tapaa aamiaisklassikon valmistuksessa:
- 4 dl mantelimaitoa
- 2 dl vettä
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 4 rkl chiasiemeniä
- loraus agavesiirappia
- kookosöljyä
- suolaa
Kaurahiutaleita keitetään hetki mantelimaito-vesi-seoksessa, ja chiasiemenet lisätään joukkoon puuron hauduttua jo hetken aikaa miedolla lämmöllä. Chiasiemenen turpoaminen kestää muutamia minuutteja, joten puuron odotellessa kattilassa, on hyvä hetki vaikka siivota keittiötä…kun kattilassa alkaa näyttää halutunlaiselta, sekoitetaan joukkoon agavesiirappia (tuomaan hieman makeutta), kookosöljyä, ja suolaa. Eilen annos viimeisteltiin äidin vadelmahillolla, kookoshiutaleilla, banaanisiivuilla ja manteleilla – I H A N A A.
Lisäksi kuvassa on havaittavissa vihersmoothie, appelsiini-porkkana-inkiväärimehu, sekä karu todellisuus. Vaikka mielelläni pitäisin aamuhetken läppärivapaana, se ei sitä aina ole… Eilen aamiaisseuraksi liittyi miehen lisäksi Frendit (mikä on kyllä kolmanneksi paras vaihtoehto siitä läppärittömyydestä).