Siitä lauantaista vielä
Jos lauantaiaamuna kysyy allekirjoittaneelta mitä tarjotaan aamiaiseksi, saattaa päätyä syömään lettuja.
Näihin herkkuihin löytyy aineet lähes joka päivä jääkaapista, mutta koska usein arkiaamut ovat mallia ylös, smoothielle ja päivän haasteisiin, jää lettukestit viikonloppuaamuihin. Mutta ei haittaa – vapaapäivä tuntuu vielä erityisemmälle, kun aamupalaksikin on jotain arjesta poikkeavaa.
Lauantaiherkutteluun tarvitset:
- 100 g rahkaa
- 3 kananmunaa
- banaani
- proteiinijauhetta (itse käytin Sun Warriorin vanilja-proteiinia)
- vaniljasteviaa
- ripaus suolaa
- hippunen leivinjauhetta
- raakakaakaojauhetta
- spelttijauhoja
Aloita soseuttamalla rahka, kananmunat ja banaani. Lisää sitten proteiinijauhetta (itse laitoin aika ronskilla kädellä), muutama tippa steviaa, suola ja leivinjauhe. Sekoita.
Raakakaakaojauheen ja spelttijauhojen määrää lähestyn maistelun kautta. Pienikin määrä riittää tekemään taikinasta selkeästi suklaisen, ja runsaammankin makuelämyksen ystävän kannattaa aloittaa hieman pienemmällä määrällä ja lisätä sitten tarpeen mukaan. Paistamiseen käytin voita ja aikaa – mieluummin hetki pidempään kuin hetki liian kuumalla pannulla.
Suklaakastike syntyi muutamassa minuutissa kaakaovoista, raakakaakaojauheesta, macajauheesta, vaniljasteviasta ja hippusesta suolaa. Raastettu kaakaovoi sulaa lämpimähkössä vesihauteessa hetkessä, ja oikea maku löytyy kokeilemalla. Uskon ja vannon kuitenkin erityisesti suolan nimeen suklaassa – se poistaa vetisyyden (tiedättekös, sellaisen mitä suolattomassa ruuassa usein vaan on?) ja samalla voimistaa kaakaon makua. Kastike on etenkin pakastemustikoiden paras kamu.
Sit vaan tarjolle ja äkkiä suuhun – lauantai voi alkaa!
Miten siinä muuten käykin aina niin, että taikinan kaapiminen kulhosta on herkullisin osuus leivonnassa? Sen, joka väittää, että proteiiniletut on pahoja, pitäisi ehkä kokeilla aluksi sitä taikinaa, sillä ai vitsit – sitä on hankala vastustaa, vaikka lettuja kohtaan tuntisikin epävarmuutta.