Pähkinäinen raakasuklaa

Välillä tai oikeastaan melkein joka päivä on saatava suklaata. Onneksi laiskankin kokin pelastus on raakasuklaa. Sen valmistus on helpompaa ja nopeampaa kuin kipaista kioskille hakemaan valmis patukka. Ja pienen totuttelun jälkeen raakasuklaa maistuu taivaalliselta.

IMG_1039.JPG

Olen kokkailussa todella suurpiirteinen ja siksi aiemmin julkaisemistani ohjeista puuttuivat tarkat mitat. Nyt olen ryhdistäytynyt ja tässä mittojen kera ohje arkisesta pähkinäsuklaasta: 

1 dl kookosöljyä

1 dl raakakaakaota 

2 rkl lucumaa

ripaus suolaa (tietenkin puhdistamatonta merisuolaa tai ruususuolaa)

2 rkl agavesiirappia 

1 dl hasselpähkinärouhetta

0,5 dl auringonkukansiemeniä

Sulata vesihauteessa kookosöljy ja lisää muut aineet. Laitoin valmiin massan silikooniseen leipävuokaan. Massaa käytetään hetkisen aikaa pakkasessa ja sen jälkeen suklaat suihin! 

Hyvinvointi Liikunta Terveys