Spelttinäkkäriä
Arki pienen hauvavauvan kanssa on ollut hieman intensiivistä ja siksi pieni hiljaisuus blogissa. Ollaan ulkoiltu ja hellitty Suloa samalla kun en ole halunnut tinkiä yhtään omista harrastuksista ja syömisestä. Siksi aikaa on pitänyt nipistää täältä. Instagramia sentään olen ehtinyt päivittää hieman tiheämmin ja Sulonkin arkea voi seurata siellä @sulotheamstaff.
Jokapäivänen leipäherkku saa nyt oman postauksensa eli herkullisen rapea spelttinäkkäri. Kalastajan vaimo -blogista olen bongannut alkuperäisen ohjeen ja muokannut sitä omaan ruokavalioon sopivaksi. Kuivia aineita voi muokkailla ja vaihdella oman maun mukaan.
SPELTTINÄKKÄRI
2 dl sesaminsiemiä
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl pellavarouhetta
2 dl spelttihiutaleita
2 dl tattarihiutaleita
2 dl seplttijauhoja
7 dl vettä
1 tl ruususuola
Kaikki aineet iloisesti sekaisin ja jaa valmis seos kahdelle pellille tasaisesti. Muotoile valmiit näkkärit veitsellä ennen uunin laittoa. 180 astetta 45 min (avaa luukku kolmesti vartin välein jotta saat kosteuden poistettua uunista) ja lopuksi alenna lämpötilaa 100 asteeseen 30 min ajaksi. Itse olen paistanut kaksi peltiä samanaikaisesti kiertoilmalla.
Jos haluat täysin gluteenittoman version, voi speltin korvata tattari- tai hirssijauhoilla. Kurkkasin tällä viikolla kaupassa tarkemmin valmiita gluteenittomia jauheseoksia. Olin hieman ihmeissäni koska eräässä seoksessa kaksi tärkeintä raaka-ainetta olivat vehnätärkkelys ja sokeri. Tällä ohjeella pystyt tekemään täysin gluteenittoman leivän ilman hiivaa, leivinjauhetta, sokeria, tärkkelystä ja lisäaineita.