Kunnolla rasvaa
Rasvoilla on tärkeä tehtävä kehossa. Rasvaton dieetti on dieteistä vaarallisin. Rasvan saannin loppuminen johtaa ravinteiden puutostilaan, josta seuraa kehon rappeutuminen. Meidän tulisi saada noin 20 prosenttia kaloreistamme terveellisistä luonnonöljyistä. Rasvat, joita saadaan kalasta, siemenistä, hedelmistä ja kasviksista ovat alkalisia ja puskuroivat happoja, joita syntyy ruokavalion ja aineenvaihdunnan seurauksena. Kehosi tarvitsee hyvistä öljyistä välttämättömiä rasvahappoja (EFA), jotka voitelevat niveliä, ehkäisevät lämmön katoamista kehosta, suojelevat kehoa sydänsairauksilta ja verisuonten kalkkeutumiselta.
Pähkinät, siemenet, oliivit, avokadot ja niiden öljyt ovat kaikki hyviä terveellisten rasvojen lähteitä. EFA:ta löytyy eniten pellavansiemenöljystä, punaruohonsiemenöljystä ja hampunsiemenöljystä, jotka sisältävät myös hyvässä suhteessa omega-rasvahappoja. Granaattiomenasta saat omega-5 CLA-öljyä. Valitse kylmäpuristettuja ja mielellään luomulaatuisia öljyjä, jotka ovat uutettu ja pakattu ilman kuumennusta. Oliiviöljy härskiintyy helposti kuumennettaessa, joten valitse paistamiseen kookos- tai avokadoöljy. Kuumennettaessa öljyistä myös katoaa ravintoarvoja, joten lisää öljyt mielummin jälkikäteen esim. höyrytettyihin kasviksiin.
Itse otan joka päivä yhden ruokalusikallisen vaihdellen pellavansiemenöljyä tai hamppuöljyä. Sen lisäksi käytän oliivi- tai avokadoöljyä mm. salaatteihin, taataripuuron ja itsetehdyn leivän päälle. Kookosöljyä käytän päästä varpaisiin, sisäiset sekä ulkoisesti ja etenkin kauneudenhoitoon. Kookosöljy on niin mainio tuote, että ansaitsee myöhemmin oman postauksena. Mantelit ovat ainoa emäksinen pähkinä ja kourallinen niitä kuuluu myös päivittäiseen ruokavalioon.
Rasvan ja oikeanlaisen suolan lisääminen on karisuttanut kehostani kiloja, tehnyt ruuasta maistuvampaa ja kehostani terveemmän! Öljyistä maanantaita siis kaikille!