Pähkinäinen raakasuklaa
Välillä tai oikeastaan melkein joka päivä on saatava suklaata. Onneksi laiskankin kokin pelastus on raakasuklaa. Sen valmistus on helpompaa ja nopeampaa kuin kipaista kioskille hakemaan valmis patukka. Ja pienen totuttelun jälkeen raakasuklaa maistuu taivaalliselta.
Olen kokkailussa todella suurpiirteinen ja siksi aiemmin julkaisemistani ohjeista puuttuivat tarkat mitat. Nyt olen ryhdistäytynyt ja tässä mittojen kera ohje arkisesta pähkinäsuklaasta:
1 dl kookosöljyä
1 dl raakakaakaota
2 rkl lucumaa
ripaus suolaa (tietenkin puhdistamatonta merisuolaa tai ruususuolaa)
2 rkl agavesiirappia
1 dl hasselpähkinärouhetta
0,5 dl auringonkukansiemeniä
Sulata vesihauteessa kookosöljy ja lisää muut aineet. Laitoin valmiin massan silikooniseen leipävuokaan. Massaa käytetään hetkisen aikaa pakkasessa ja sen jälkeen suklaat suihin!