Älä kävele Colosseumisi ohi

img_0915.jpg

Voiko ihminen etsiä Colosseumia, kävellä sen ohi ja olla huomaamatta sitä? Kyllä voi. Todistin sen omakohtaisesti eilen. Kuva Colosseumista kirkkaana mielessä, kartta kädessä, nenä kiinni kartassa, reitti selvänä päässäni ja niin minä kävelin Colosseumin ohi sitä huomaamatta.

Epäilykseni heräsi, kun katujen nimikyltit eivät enää täsmänneet kartan merkintöihin. Siinä vaiheessa maltoin irrottaa katseeni kartasta ja vilkaista taakseni. Siellä se seisoi, jylhänä, suurena – Colosseum. Ja mitä minä ajattelen ensimmäisenä? Kartassa on virhe! Todellisuudessa on virhe! Sillä minun mielessäni oli täysin selvää, että kun kävelen tuosta oikealle, sitten suoraan ja siitä vasemmalle, niin edessäni on Colosseum. Mutta ei, se oli takanani. Kuka siirsi Colosseumin?!?!?11+

Yhtäkkiä tunsin itseni hyvin, hyvin pieneksi.

Sitkeässä on ihmisen usko omaan oikeassa olemiseensa. Minä luovutin, sanoin universumille: ”Fine, sinä veit tämän erän.”

Niin että terveisiä vaan Roomasta, niitä lähettelee pieni, sitkeästi itseensä luottava (ja usein se kyllä kannattaakin) ihminen suuren, valtavan Colosseumin varjosta.

suhteet oma-elama suosittelen syvallista
Kommentit (4)
  1. Trastevere on myös mun suosikki. Tässä postauksessa tokavika kuva, siis toi ihana partsi on sieltä. http://www.lily.fi/juttu/matkalla-minne-ja-miksi

    Olisikohan tuolla kiva asua?

  2. 😀 kiitos vinkistä!

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *