Ekopaasto, mitä, mitä?

krista.jpeg

Krista Kosonen on mukana ekopaastossa  ja toivoo, ettäpaaston aikana huomaan pärjääväni vähemmällä.”

Aion itsekin keskittyä tässä seitsemän viikon ajan siihen, että katson jääkaappiin ennen kuin ajattelenkaan uusien ruoka-aineiden ostamista. Yritän välttää ruoan joutumista roskiin. Ja toivon, että paaston aikana huomaan tästä tulleen entistä vahvempi tapa.

Kerroin joskus, että lempparikirkkopyhäni on kiirastorstai ja ihailemani henkilö on Jeesus, joka tietäen, että tämä on menoa nyt, kutsui ystävänsä kanssaan syömään. No, kunnon kristittynä aion myös aterioida useammin yhdessä muiden ihmisten kanssa. Ja toivon, että näin paaston aikana opin itsestäni, muista ja suhteistamme toisiimme ja Luojaammekin jotain.

Tänään on muuten laskiainen, mitä, mitä… – paasto alkaa huomenna. Ota pulla!

Aiotko sinä muuten paastota jostain? Ja toivotko ehkä siinä samalla jotain?

(Kuva: Kaapo Kamu)

Kommentit (6)
  1. Ulla O:n lainaamien Irja Askolan sanojen jälkeen minusta tuntuu, että minun pitäisi paastota juuri tästä mitä teen nyt eli netissä roikkumisesta, blogien lukemisesta, twitter-virran seuraamisesta; vaikka siitä hetkittäin saankin ajattelemisen aihetta ja aitoja virikkeitä, niin enimmäkseen siitä on tullut sellaista kuvaanollista pullan mussutusta, jolla täytän aikaani.

    Toivottavasti ei ole myöhäistä aloittaa.

    Ruoan ostamiseen ja käyttämiseen, samoin muihin ostoksiin, meidän taloudessamme suhtaudutaan jo ekologisesti, säästäväisesti ja järkevästi. Turhaa autoiluakaan ei minun tule harrastettua.

  2. Hyviä ajatuksia kaikilla.

    Ekopaaston kampanjan aloituksessa piispa Irja Askola sanoi minusta hyvin ”Kannattaa paastota omista paheistaan, ei muiden.”  Näistäkin pohdinnoista nousee se, että jokaisella on omat paheensa, hyveensä ja kasvukohdat. Ja syyt toimintaansa niin  moninaiset, jotka ei yhdellä sanomisella näkyväksi edes tule.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *