Homoja kansalle, joka typeryydessä vaeltaa

uida_homouida.png

Yllä olevissa kuvissa on havainnollistettu uiminen ja homouiminen

On vuosi 2014 ja elämme hyvin kehittyneessä valtiossa nimeltä Suomi. Täällä on kulttuurisesti sellaista, että jos minä menisin naimisiin, niin minulla ei olisi vain häitä. Jos minä aloittaisin kilpaurheilun, en olisi vain urheilija. Kun minä kävelen, en yhteiskunnassamme todennäköisesti vain kävele. En liioin vain syö, tanssi, kirjoita, käy vessassa, hanki lapsia tai osta vaatteita. Hyvä luoja, jos hakisin pappisvihkimystä, en koskaan olisi vain pappi. Minä en koskaan tee tai ole mitään ilman etuliitettä. Se kaikki johtuu siitä, etten ole hetero.

”Miten homous vaikuttaa sun uintiin?”, kysyttiin kilpauimari Ari-Pekka Liukkoselta eilen. En aluksi ymmärtänyt kysymystä. Sitten muistin, että elämme Suomessa, ja vaikka vuosi onkin 2014, niin eihän Liukkonen enää kaapista tultuaan vain ui, nyt hän homoui. Siten homous vaikuttaa hänen uintiinsa. Olinpa spede, kun en heti tajunnut, että homous tekee kaikesta homoa ja erilaista, normaalista eli heteroudesta poikkeavaa.

Liukkosen tempaus olla oma itsensä kirvoitti mediassa keskustelun, joka kulki kysymyksellä ”Voiko urheilija olla homoseksuaali?” Onnea keskusteluun, spekuloikaa ja homospekuloikaa sitä niin paljon kuin pikku aivosopukoistanne irti lähtee. Vastaus itse kysymykseen on kuitenkin sama: voi ja on.

Niin kauan kuin maamme keskustelukulttuuri on näin pöyristyttävän typerää ja häpeän sen älyllistä laiskuutta, niin aion olla sitäkin ylpeämpi etuliitteistäni. Sitä on PRIDE, kääntää typerä, syrjivä erottelu ylpeydenaiheeksi. Ari-Pekka, olet tajuttoman mahtava ja cool!

Valoa typeryyteen tuo Uskalla-kampanja, joka haluaa puuttua kaikenlaiseen seksuaali- ja sukupuolisyrjintään urheilumaailmassa.

Hemuli

Kommentit (37)
 1. Niin kauan, kun ei ihan loppuunasti ymmärrä, miten toinen kokeesaman yhteiskunnan niin ollaan ääripäissä. Joko niin, että homo-etuliitettä peräänkuulutetaan tai sen käyttö kielletään.

  Mietin asiaa ehkä enemmän kieltämisen kannalta blogatessani asiasta näin: http://janholmberg.weebly.com/2/post/2014/02/liukkonen-kauhoi-kaapista-ulos.html

  1. ”Niin kauan, kun ei ihan loppuunasti ymmärrä, miten toinen kokee saman yhteiskunnan niin ollaan ääripäissä.”

   Hyvin sanottu.

 2. Entisenä (hetero)kilpaurheilijana ja saman lajin harrastajana kuin Liukkonen tuli mieleen sellaista, että nuorukaisen päätavoitteen ollessa Riossa 2016, niin on aivan järkevää heittää ilmoille tuo oma seksuaalisuus. Varsinkin kun se on heteronormatiivisuuden ulkopuolella. Liukkonen voi kokea, että se keventää oloa, ei tarvitse enää miettiä, että kuka tietää ja mitä, vaan saa täysillä keskittyä oman lajin harrastamiseen ja niihin tuloksiin, mitä sieltä on tulossa. Uinti lajina on semmonen yhteen hetkeen tähtäävä lyhyt tyrskäys, johon satsataan todella paljon fyysisesti ja henkisesti. Onnistuminen on siinä sadasosista ja pääkopasta kiinni. Jos vetäisi kaappia perässään lastina, niin olisi se raskas sielullekin. Minusta on ollut upeaa, että AP on kertonut avoimesti itsestään ja ravistellut urheilupiirien normeja. Suvaitsevaisuudesta uintipiireissä voi kertoa senkin verran, että nuorten maajoukkuevalmentajakin aikanaan oli lesbo. Sitä on ollut siellä ja siitä on tiedetty. ELi JEE!

  Ahdistaa vaan kaikkien uutissivujen kommenttiosioiden lukeminen, jossa homojen pelkääjä isän maan puollustajat on raivonneet, että me ei enää uintia katsota ja ponsorit katoaa. Jotenkin vaan ihmetyttää tää heteropride.

  t. homosaation puolella

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *