Hyvännäköisiltä ihmisiltä pääsy kielletty!

Ennusmerkit, taivaan merkit, rintamerkit, liikennemerkit, papukaijamerkit… Niin paljon merkkejä, ja usein niin monta merkitystä kuin on tulkitsijaakin. Tässäpä muutama merkki kesäni varrelta:

img_0941.jpg

Mistä arvelisit tämän kieltotaulun olevan? Ei kolmea hammastikkua kerralla suuhun eikä saksanpaimenkoiraa missään nimessä sehän on selvää – mutta jos ei tunne kontekstia, voi vasemman alakulman merkki aiheuttaa enemmänkin päänvaivaa. Ei nuorisoa? Ei miehiä ja naisia? Ei hyvännäköisiä ihmisiä? Häh? No tämä kieltotaulu on Roomasta roomalaiskatolisen kirkkorakennuksen ulko-ovelta, ja siinä kontekstissa tuo merkki meinaisi sitä, että kun kirkkoon astuu, olisi suotavaa, että vaatetus peittäisi ihoa enemmän kuin vähemmän. 🙂

 

img_0937.jpg

Kielletty ajosuunta vai raskaita taakkoja kantava ihminen? Vai molempia? Vai piristystä arkisiksi muuttuviin merkkeihin?

 

liikennemerkki3.jpg

Umpikuja? Ristiinnaulittu? Kun tie päättyy, vastassa on Kristus? Kristinusko on umpikuja? Niin monta tulkintamahdollisuutta, ja jokainen sen itseään puhuttelevan varmasti löytää.

 

img_0951.jpg

Röökiä vetävä piispahamsteri? Ööö, siihen loppui meikäläisen semiotiikka tämän merkin kohdalla.

hyvinvointi mieli suosittelen ajattelin-tanaan
Kommentit (8)
  1. tsibu, juu, vähän sama ku tietyöliikennemerkki – enemmän se näyttää siltä, että tyypillä on vaikeuksia sateenvarjon kanssa.

    220px-tietyo_142.svg_.png

  2. Joo – ei kai tuossa minunkaan kyltissäni oikeasti ollut kyse pyllymäkikiellosta, vaan portaillaistumiskiellosta. Mielestäni vaan tuon kuvatun hahmon asennosta tuli mieleen enemmän laskeminen kuin paikallaan istuminen. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *