Illalla revin hiuksiani

Olin virkannut 63 viisikulmiota muovipussilangasta. Olin käyttänyt niihin aikaa 1890 minuuttia, joka vastaa vajaata yhtä työviikkoa. Olin myös silpunnut langaksi joitakin kymmeniä muovipusseja, omia ja kavereiden. Olin ihastellut ajatusta kauniista hunajakennomatosta terassilla, säänkestävästä ja kuitenkin värikkäästä ja iloisesta katseenkiinnittäjästä.

img_4067.jpg

Kunnes tajusin tehneeni joka ikisen palan väärin.

Olin jotenkin kummassa saanut ohjeesta irti viisikulmioita, vaikka niiden piti olla kuusikulmioita. Viisikulmioita on mahdotonta saada siististi yhteen niin, että palat loksahtavat toisiinsa. Kuusikulmioilla se olisi onnistunut.

img_4062.jpg

Se hetki, kun tajuaa tehneensä kaiken väärin, on mykistävä. Ehkä tiedät tunteen. Kun nolostuu itselleen, ajatukset karkaavat tyhjyyksiin, jäljellä on hölmistynyt olo ja ärsyyntyminen. Puolisoni lohdutti epäuskoisen ilmeeni nähdessään, että kaikki suuret innovaatiot ovat syntyneet vahingossa tai lukuisten virheiden kautta. Revin hiuksiani, sadattelin sen minkä uskalsin, ja tyhjänä päätin mennä nukkumaan. 

img_4059.jpg

Seuraavana päivänä ei enää ihan niin paljon harmita. Jotain syvällistäkin tähän saattaa kätkeytyä. Matkalla olo on tärkeämpää tai vähintään yhtä tärkeää kuin perille pääsy. Ainakin tässä pienessä inhimillisessä elämässä. Jos haluaa aina kaiken valmiina,  saattaa jäädä näkemättä matkan monimuotoisuus ja mokaamisen opettavaisuus. 

Tai sitten ei ole mitään syvempää merkitystä sillä, että tekee asioita joskus myös väärin. Tarvitseeko kaikessa olla? Mikä merkitys tällä minulle on – on hyvä kysymys – mutta siihen on joskus mahdoton vastata. Ei tarvitse olla iso se asia, joka saattaa ihmisen tuon kysymyksen äärelle. Merkityksien hakeminen on kuitenkin lohdullista ja kertoo myös siitä, että pienetkään asiat eivät ole yhdentekeviä.

Mietin jo, mitä näistä paloista nyt tekisin. Olisiko ideoita?  

Ja koska en itsekään ole selvillä, mikä meni vikaan, en jaa viisikulmion ohjetta täällä. Alkuperäinen ohje löytyy Suuresta Käsityölehdestä numerosta 1/2012. Sen sijaan täällä teille  matonkudekorin ohje (hieman sovellettuna). Kori on postauksen ensimmäisessä kuvassa. 

 

hyvinvointi hyva-olo sisustus diy
Kommentit (9)
  1. Niin tulee 🙂 Mutta pieni. 

     

  2. Meri-Anna, viisikulmioista tulee pallo! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *