Seksipäivitys

Oisko tulta?

Kohta on kulunut kaksi vuotta siitä kun kirjoitin:

Kun kehoni sitten alkoi huutaa tarpeitaan kaikista hiljentämisyrityksistä huolimatta, minä ryhdyin tutkimaan asiaa niin kuin osasin - päälläni. Lukiessani kaikkea mahdollista ymmärsin, että se näkemys jonka olin omaksunut ihmisestä, kehollisuudesta ja seksistä oli mielettömän kapea. Lauseet seksi kuuluu vain avioliittoon tai homous ei ole synti, mutta homouden harjoittaminen on kertovat siitä, miten seksi ja seksuaalisuus ymmärretään vain aktiksi, toiminnaksi, joka kuuluu vain tietyille ihmisille tiettyyn tilanteeseen. Kuitenkaan ihmistä ja ihmisen seksuaalisuutta ei voi erottaa toisistaan. Myös ihminen, joka ei harrasta seksiä jonkun toisen kanssa on seksuaalinen olento ja hänet pitää nähdä sellaisena. Eikä pelkästään nähdä, vaan katsoa hyväksyen ja kuunnella kunnioittaen.

 

Bloggauksen jälkeen, uskallettuani sanoittaa asian, alkoi varovainen vyyhden avaaminen. Olen selvitellyt parin vuoden ajan sotkuisia lankoja. Olen ajattelemisen ja puhumisen lisäksi harrastanut seksiä. Olen huomannut, että seksi toisen kanssa on kivaa. Olen huomannut, että olen sekä haluava että haluttava. Ja olen huomannut, että seksin sijaan vaikeaa onkin rakkaus. Mutkattomassa, hyvässä seksissä ei tarvita kuin molemminpuolista kunnioitusta ja viehätystä. Rakastumisessa vaaditaan luottamusta.

 

Arvostamani seksuaaliterapeutti Maaret Kallio toteaa:

Seksuaalisuutta ja seksiä käsitellään irrallisena aiheena, vaikka se liittyy syvästi ihmisen ja parisuhteen muuhun hyvinvointiin. (...) Tärkeimmät "seksitaidot" olet oppinut jo elämän alkutaipaleella, pienenä vanhempasi hoivassa tai hoivatessasi itse vanhempana pikkuisiasi. Tunnetaitoja, läheisyyden kykyä, hyväksyntää ja omaksi itseksi kasvamista.

Tunnetaitoja, läheisyyden kykyä, hyväksyntää ja omaksi itseksi kasvamista, niissä on ongelman ydin ja ratkaisu. 

 

Parisuhteessa yhdistyvät seksuaalinen vetovoima ja syvä ystävyys. Minulla on paljon hyviä ystäviä, joille voin kertoa kaiken sen, jonka pystyn myöntämään itsellenikin. Kykenen sekä ystävyyteen että seksiin, uskallan joko ystävystyä tai olla seksisuhteessa, mutta en molempia saman ihmisen kanssa. Sellainen suhde olisi liikaa. Pelkään, että joutuisin silloin minän niin täydellisen paljauden äärelle, että vaistomainen ajatukseni on: se koituisi kuolemaksi. 

 

Monissa uskonnoissa seksuaalisuus on sekä pahaa että pyhää. Sitä, miksi seksuaalisuuteen kiinnitetään niin paljon huomiota, ei tarvitse ihmetellä. Eroottisen rakkauden voima on valtava. Se luo uutta; sen haluaisin kokea.  

 

- Mirka Maaria

 

Kuvassa on yksityiskohta Jeff Koonsin installaatiosta Made in Heaven.

Kommentit

OH (Ei varmistettu)

<3

Vierailija (Ei varmistettu)

Haureus vie Helvettiin, joka kerta kun ihminen tekee syntiä häneen tulee sisään demoni. demoni syö ihmisen sisältä osittain elävältä ja aiheuttaa sairauksia.

Hemuli
Oisko tulta?

Omasta kokemuksestasiko puhut? Mirkaan on mennyt enkeleitä. Hän on hyvin terve ja ihastuttava, kerrassaan ihana ihminen.

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Ite oot. <3 <3 <3 

maitokahvi
Päivän ajatus

Hieno, avoin ja rehellinen kirjoitus! Kiitos tästä!

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Kiitos. <3

Hailie (Ei varmistettu)

Jotenkin tosi tuttuja ajatuksia. Mulla vaan meni pitkään kipuillessa sitä miten kukaan ei halua nähdä mua sekä ystävänä että seksikumppanina - kunnes tajusin tekeväni sen ihan itse ja pakenevani jotain syvällisempää. Kunnes löydettiin tuon toisen kanssa toisemme pitkän ystävyyden siivittämänä. Kipuilen tätä edelleen paljon, mutta se auttoi kovasti kun heti aluksi tiesin menettäväni liikaa jos pakenen tästä.

Kovasti voimia ja siunausta seurata näitä (ajatus)polkuja. Uskon kovasti siihen, että ajatusten sanoittaminen ja ääneen myöntäminen auttavat aina paljon. Ja seksuaalisuus taitaa olla niitä asioita, jotka elävät koko elämän ajan.

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Ihana kuulla, että samankaltaisesta tilanteesta (samankaltaisista komplekseista) on ollut mahdollisuus päätyä hyvään parisuhteeseen. Rakkautta ei voi pakottaa syntymään, mutta sen syntymisen voi kyllä estää, ainakin minä kykenen siihen.  

phocahispida

Hieno teksti, kiitos. 

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Kiitos. <3

Hymyillen.

Kiitos tästä tekstistä! Seksistäkin voi puhua kauniisti. Itse elin lähes koko ikäni uskoen, että seksuaalisuudessa ja toisen ihmisen haluamisessa on jotain likaista ja pahaa, syntistä.
 Itselle kuitenkin tärkeintä on se, että ensin tulee rakkaus. :)

Mirka Maaria
Oisko tulta?

On mullakin tietty synti/syyllisyys-puoli ollut seksin suhteen. Harva tästä taustasta tuleva voi sitä välttää. Mutta koska onnistun tuntemaan syyllisyyttä suunnilleen hengittämisestäkin, olen oppinut (ainakin osittain ja ajoittain) ohittamaan syyllisyyden, jos kyseessä on asia, joka ei oikeasti loukkaa ketään.

Tykkään ajatuksesta, että ensin tulisi rakkaus. Kuitenkin olen huomannut, että voin paremmin, jos saan olla jotakin (ihanaa) miestä lähellä, ihokosketuksessa ja sylissä. Voin tutkia seksuaalisuuttani ja tulla sinuiksi itseni kanssa tietyssä määrin myös ilman rakkautta, pelkkää seksiä harrastamalla. 

Olen miettinyt paljon kosketuksen, silityksen ja hellyyden tarvetta. Joskus musta tuntuu, että olen jotenkin erityisen riippuvainen siitä, että saan koskettaa ja tulen kosketetuksi. Läheisyyden tarvetta voi tyydyttää myös halaamalla ystäviä, silittämällä koiraa, pitämällä lapsia sylissä ja mummua kädestä, mutta vaikka hakeutuisi ihmisten lähelle niin paljon kuin mahdollista, ei yksin asuva ihminen saa kosketusta kuitenkaan päivittäin. Tuntuu, että (hyvä) parisuhde on ainoa mahdollinen tapa olla jatkuvassa ja riittävässä kontaktissa muihin. 

Anna Blue Eyes

Paljon ajatuksia herättävä teksti (ne eivät ihan vaan muotoudu kommentiksi asti), kiitos! :)

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Kiitos. <3 Jos myöhemmin muotoutuu, tuu sitten sanomaan. Tai teen omaan blogiin postaus. :) Luen sun blogia säännöllisesti, kiitos itselles monesta jutusta! 

kyllävain (Ei varmistettu)

Ihana teksti. mun lemppari kirjottajalta.
Itsellä päinvastainen tillanne eli en kykene seksii ilman parisuhdetta jossa koen oloni turvalliseksi. Sinänsä koen sen olevan parasta itselleni, mutta seksin puute toki aiheuttaa turhautumista, koska sitä 'oikeaa' kumppania jonka kanssa uskaltaisin harrastaa ei ole nenän eteen vuosiin sattunut. Sinkkuna ku elelee ja joskus, ehkä kateutta tuntien niitä kohtaa jotka pystyvät seksiin myös ilman suuria tunteita. En kuitenkaan koe että minun pitäisi siihen itse kuitenkaan pyrkiä. Olen vain kateellinen siitä että heillä on seksiä elämässään :)

Mutta kiitos tästäkin tekstistä ja siitä kuinka rohkeasti uskallat puhua näin arista aiheista :)

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Kiitos, ihana kommentti. <3 Ilman seksiaktia eläminen ei minusta ole edes mitenkään vaikeaa tai kauheaa (ainakaan minulle), mutta ilman kosketusta, silityksiä, itsensä viehättäväksi tuntemista eläminen on.

Miehen mielipide (Ei varmistettu)

Anteeksi kommentistani, menin asiattomuuksiin. Suutuin vähän liikaa ja tuli halu muistuttaa siitä, mitä toimintasi merkitsee toisille miehille. Naiset harvoin osaavat nähdä toimintansa seurauksia miesten keskuudessa.

Anna Blue Eyes

Yleisellä tasolla on tietysti hyvä, että kaikki muistetaan omien tekojemme mahdolliset vaikutukset muihin ihmisiin. Mutta tässä aiheessa itseäni ärsyttää suunnattomasti se ns. vastuu, mitä omasta elämästään yritetään sälyttää toisten niskaan. Ainoa, mitä hyvien käytös tapojen nimissä voi toivoa, on että kaikki kohtelee toisiaan kunnioittavasti.

Eli vaikka pakkien kohdalla se sitten tarkoittaa sitä, että ollaan asiallisia ja reiluja. Jos esimerkiksi minä olen mieluummin sinkku, kuin jonkun tietyn tyypin kanssa, ei se voi tarkoittaa sitä, että minun "vastuullani" olisi sen toisenkin sinkkuus.

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Nimimerkki "Miehen mielipide", anteeksipyyntö hyväksytty. Kiva, että huomasit itsekin kielenkäyttösi olleen törkeää.

Luulin aluksi kommenttisi olleen trolli, joten heitin hymiön vastaukseksi. En voinut ymmärtää, että kukaan vakavissaan väittää, että ihmisiä on eri "tasoisia". Ajatus on niin kaukana omasta ihmiskäsityksestäni kuin vain voi. Minä haluan löytää itselleni sopivan, en "tasoistani", kumppania. (Mitä tasokkaalla tai tasoisella sitten tarkoitetaan, joka tapauksessa Shellin pääjohtaja tai NHL-kiekkoilija ei tällaiselle punavihreällä, kristitylle feministitaiteilijalle varmasti olisi se sopivin. :))

Minä taidan elää onnellisessa kuplassa, jossa en tapaa ihmisiä, joiden käsitys ihmisistä tai sukupuolista sisältäisi moista tasoajattelua. Mutta niin elät kuplassa sinäkin, sillä on valheellista väittää mielipiteesi olevan jotenkin yleistettävissä miesten mielipiteeksi.

Kiitos, kun vähän puhkaisit kuplaani ja sait minut näkemään toisenlaista ajattelua. Ei sillä, että toimintani tai siitä puhuminen sen johdosta muuttuisi, sillä kuten Anna Blue Eyes totesi: Mutta tässä aiheessa itseäni ärsyttää suunnattomasti se ns. vastuu, mitä omasta elämästään yritetään sälyttää toisten niskaan. Ainoa, mitä hyvien käytös tapojen nimissä voi toivoa, on että kaikki kohtelee toisiaan kunnioittavasti. Toivottavasti sinunkin kuplaan pääsi vähän uudenlaista näkökulmaa. 
 

Miehen mielipide (Ei varmistettu)

Kyllä tasot valitettavasti ovat olemassa. Ei ole ihan vähäisiä ne kerrat, kun joku nainen ei ole pystynyt kunnolla suhteeseen kanssani, koska on ollut kiinni jossain ex-panomiehessä. Ei ole myöskään ihan vähäisiä ne kerrat, kun nainen on pettänyt minua jonkun panomiehen kanssa. Eikä ole edes ihan vähäisiä nekään kerrat, että nainen on kohdellut minua niin väärin verrattuna siihen miten nainen on kohdellut panomiehiä, että sitten taas minun puoleltani suhteesta ei ole tullut mitään.

Tasot ovat olemassa, näin miehenä sen ymmärtää varsin kouriintuntuvasti. Jos tasoja ei olisi olemassa, niin naiset eivät kohtelisi minua niin väärin.

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Tasot ovat olemassa sinun kokemusmaailmassani enkä yritä sitä mitätöidä. Minä en niitä näe ja toivon, ettei sinunkaan tarvitsisi. Olen pahoillani, että olet joutunut petetyksi. Olet syystäkin vihainen.

Purkautuminen tänne blogin kommenttikenttään ei kuitenkaan ole kovin toimiva ratkaisu, koska
a) se ei auta sinua. Pettymyksen käsittelyyn apua voi saada sen sijaan esimerkiksi terapeutilta. Myös seurakunnat tarjoavat keskusteluapua erilaisissa kriisitilanteissa. 

b) Minä en ole missään määrin syyllinen sinun kokemuksiisi.Kategorisoit minut sellaiseen lokeroon, johon en kuulu. En ole vastuussa entisten tyttöystäviesi käytöksestä vain sillä perusteella, että olen samaa sukupuolta. 

Anna Blue Eyes

Huikkaan tänne aiheeseen vielä vähäsen. Ensin mainittakoon, että minustakin on kurjaa, että olet kokenut moista. Olen kuitenkin samaa mieltä yllä olevan Mirka Maarian kommentin kanssa.

Mielenkiintoista lisänäkökulmaa omiin (erityisesti sukupuoliin liittyviin) mietteisiin voi saada siitä, että kiepsauttaa niiden mies-/naisasetelmat toisinpäin.

Nyt pohjaan tietysti taas omiin kokemuksiini: En yhtään yllättyisi, mikäli kirjoittaisin vastaavasti kuin sinä tässä, mutta puhuen sukupuolista toisinpäin, ja saisin vastaukseksi, että syy on siinä, etten minä valitse niitä hyviä miehiä. Että ne kunnolliset miehet eivät kohtelisi minua noin.

Sellaista pohdittavaa perjantai-iltaan.

Miehen mielipide (Ei varmistettu)

Jos nainen kirjoittaisi noin, niin silloin syy olisi paljon luultavammin hänessä. Nimittäin nainen valitsee. Ja monet naiset valitsevat valita miehiä, joista ei ole parisuhteeseen, ei ainakaan kyseisen naisen kanssa, koska nainen ei ole kyseisen miehen tasoa. Näissä jutuissa käy yleensä niin, että suhteesta tulee panosuhde, koska kyllä seksi noille miehille kelpaa, vaikka eivät naista kumppaniksi kelpuuttaisikaan.

Tavallisella miehellä ei ole niitä mahdollisuuksia, mitä on tavallisella naisella. Tavallinen mies ei voi tietoisesti valita kiihottavia mutta huonoja kumppaneita, kuten monet tavalliset naiset tuppaavat tekemään.

Anna Blue Eyes

Okei. On siis kurjaa, että sinut ovat valinneet epäkunnolliset naiset.

Miehen mielipide (Ei varmistettu)

Näin on käynyt. Sitähän minä juuri aiemmin sanoin, että tasot ovat olemassa, ja se että saan vain kusipäisiä naisia, johtuu siitä että en ole kovin korkeatasoinen. Ehkä kannattaisi teidän sinkkunaistenkin joskus miettiä vähän mikä on "tasonne", tai siis että millaiseen mieheen on varaa. Voi olla että tulis vähemmän niitä panosuhteita, ja enemmän parisuhteita?

Anna Blue Eyes

Tai stten vaan ollaan niin kuin hyvältä tuntuu. Taidan mennä sillä linjalla edelleen.

Miten olisi, jos niiden 'valintojen' kuuluisi olla molemminpuolisia, eikä siten mitenkään toisen vastuulla? Me nyt ei selkeästi ajatella yhtään samallalailla (mutta se on ihan ok toki). Itselleni esimerkiksi tuollainen ajattelutapa olisi epämiellyttävää, ja varmasti syy jättää juttu siihen, jos se tulisi ilmi treffeillä/tapaillessa.

Miehen mielipide (Ei varmistettu)

Luuletko, että se unelmiesi mies (myös muiden naiden unelmien mies) sanoo kellekään naisille mitään ääneen siitä, että seksi kyllä kelpaa, mutta sitoutua ei viitsi, ei varsinkaan mihinkään pyrkyreihin, jotka luulevat että seksillä voi ostaa itselleen unelmien miehen.

Anna Blue Eyes

En luule, mutta en myöskään tarkoittanut sitä. Tarkoitin sinun ajattelutapaasi ylipäätään, tasoista, valisemisesta, kelpaamisesta.

Miehen mielipide (Ei varmistettu)

Se, mitä unelmiesi mies miettii mielessään treffailemistaan (ja panemistaan) naisista, muttei sano kuitenkaan ääneen mitään, on tämän saman asian toinen ilmenemismuoto. Kääntöpuoli sille, mikä on minun ajattelutapani.

Anna Blue Eyes

Olemmeko lopputuloksena samaa mieltä jostakin; Siitä ettei kumpiakaan, sinun tai kuvailemiesi panomiehien, ajattelutapoja todennäköisesti kannata tuoda ilmi kiinnostaville ihmisille?

Miehen mielipide (Ei varmistettu)

Olemme sinänsä, mutta suhtautuminen realiteetteihin eroaa.

Sinä sanot, että olen mielestäsi epämiellyttävä ja epäseksikäs. Se on minulle ihan ok, koska tiedän sen itsekin; olen joutunut diilaamaan asian kanssa jo niin pitkään, että tosiasiat tulee otettua tosiasioina.

Sen sijaan, sinun on vaikea hyväksyä sitä tosiasiaa, että unelmiesi miehet näkevät sinut vain tarpeidentyydytysvälineenä. Tuon realiteetin vaikutus on sinuun lähinnä se, että pidät viestintuojaa entistä epämiellyttävämpänä.

Nyt en enää ehdi keskustella, täytyy lähteä.

Anna Blue Eyes

Hui, nyt laitoit minulle vähän liikaa sanoja suuhun. En minä tiedä sinua tosielämässä, enkä arvioi sinua siltä osin mitenkään. Minulle vain tuli mieleen, että tällaisten juttujen kuuleminen treffeillä tai tapaillessa olisi epämiellyttävää. On siis käynyt niin, että olen treffeillä kuunnellut vähän saman tyylistä puhetta ja juttu jäi siihen sen takia, ettei tyypin kanssa sitten ollut hyvä fiilis. 

kirshu (Ei varmistettu)

Olet niin oikeassa pohdintojesi kanssa! Me olemme Jumalan luomia seksuaalisiksi ja tunteita omaaviksi ihmisiksi-miksi emme voisi nauttia siitä ja myös olla siten hyviä toisillemme. Ei seksin ainoa tarkoitus ole suvun jatkaminen, sillä tämä maailma ei kestä liikakansoitusta. Eikä Jumala voinut tarkoittaa, että ihmisen tulisi kieltää seksuaalisuuden mieletön voima itsessään. Seksi on luotu ihmisen iloksi syventämään kahden ihmisen keskinäistä yhteenkuuluvuutta ;)

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Kiitos kommentista! Seksissä on tosiaankin valtava voima ja sitä ei saisi keneltäkään kieltää, jos se on vastuullista eikä vahingoita ketään. 

Kommentoi