tarjolla klinikka parisuhteelle

 

penguins.jpg

Luvattiin naimisiin menessä (tosiaan silloin joskus 9vuotta sitten) käydä vähintään kerran vuodessa parisuhdekurssilla. Tämä on jäänyt välistä vain noin viimeiset 7vuotta. 

Kuitenkin silloin kun käytiin, niin parasta noissa  jakaminen vertaisten kanssa. Hämmästyttävää oli huomata miten toisilla on ihan samanlaista riitaa ja/tai kysymyksiä kuin meilläkin. Vaikka olin ollut ihan varma, ettei kenellään toisella varmaan tämmöistä. Omiin kompastuskohtiin löytyy ihan uutta perspektiiviä, kun tarkastelee parisuhteen arkea muiden kanssa.

City.fi:ssä voi kirkon parisuhdeklinikalla kurkkia sitä, millaisia ongelmia toisilla löytyy. Siellä parisuhteeseen liittyviin kysymyksiin vastaavat perheneuvojat. Ja hyvin vastaavatkin. Kirjeitä ja vastauksia voi kommentoida myös itse.

”Olemme tunteneet mieheni kanssa viitisen vuotta ja olleet naimisissakin jo usemman vuoden ajan. Minusta kuitenkin tuntuu, että olemme koko ajan yhä erilaisempia, mikä aiheuttaa paljon riitaa arjessamme.” Nainen 27, aloittaa kirjeensä

 Joskus parisuhde kaipaa konkreettisempaa ammattilaisen apua. Monilla paikkakunnilla toimii perheasiain neuvottelukeskuksia (huh mikä sana). Ne ovat nimestään huolimatta parhaita palveluja, joita kirkollisverot tuovat pariskuntien ulottuville.

PS. Minna T. kirjoitti muuten taannoin siitä miten miehen voi saada mukaan pariterapiaan.

suhteet rakkaus mieli uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (1)
  1. Vertaisryhmät on tosi toimivia. Onneksi kynnys hakeutua parisuhdekursseille on varsinkin nuoremmilla ikäpolvilla laskenut. Kurssille kannattaa mennä silloin kun mitään kovin suurta ongelmaa ei -vielä- ole.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *