Tee ekopaastopäätös ja voita Jopo!

banneri_2_0.jpg

Osallistu Jopo-arvontaan tästä.

Paasto, henkisyys ja ympäristökysymykset. Vaikea keksiä mitään trendikkäämpää. En ole ikinä keksinyt miten minkäänlainen paasto hyödyttäisi mitään tai veisi minua lähemmäs Jumalaa. Mutta nyt olen tullut ekopaastouskoon ja odotan jo laskiaistiistaita. Ekopaastossa haastetaan ihmisiä kristillisen pääsiäispaaston ajaksi (5.3 -19.4) kiinnittämään huomioita erityisesti omiin kulutusvalintoihin ja hiilijalanjälkeen (laske oma kulutus täällä)

Motivaationa:

1) Kannattavuus. Säästän rahaa. Säästän luontoa. Kristillisen paaston idea tosin on se, että säästetyllä rahalla autetaan köyhiä.  Säästetyllä luonnolla autetaan tulevia sukupolvia.

2) Ilmastoteko. Kun mun lapset joskus kysyy, että jos te tiesitte ympäristön tilan, niin miksi ette tehneet mitään? Ainakin voin sanoa vähän yrittäneeni.

3) Mukavuus. Kestävät ympäristöratkaisut eivät tarkoita välttämättä luopumista, vaan monesti tuovat myös toimivuutta arkeen. Esimerkiksi led-lamppu syttyy välittömästi (vrt. energialamppu) ja energiatehokas kodinkone on erittäin hiljainen.

4) Pistää kysymään sellaisia perustavanlaatuisia hengellsiä kysymyksiä kuten: Mitä todella tarvitsen? Kenen kustannuksella? Mikä minulle on tärkeää?

5) Coolius. Tiedostava arkimeno on in.

6) Terveys. Yksinkertaisempaan paastoarkeen kuuluu myös kohtuullisemmat ruoka- ja juomavalinnat sekä hyötyliikunta.

7) Itsensä haastaminen. Armoa unohtamatta.

8) Voit voittaa Jopon. (Paitsi, että mä en voi kun olen järjestävässä tahossa, mutta sinä voit!)

9) Julkkiksiakin on mukana- Tomi Takamaa, Anne Kukkohovi ja Satu Taiveaho

Vinkkejä omaa ekopaaston löydät täältä. Itse aion syödä ennemmän kasvisruokaa, säästää sähköä ja lämmintä vettä, kiinnittää huomiota kulutukseeni ja hiljentää tahtia. Saa nähdä miten käy.

Ekopaasto-kampanjan järjestää kirkko ja Suomen ympäristökeskus, sekä ekumeeninen neuvosto. Tule mukaan!

Minna J.

Kommentit (3)
  1. Osallistun Jopon arvontaan tällä kertaa.

  2. Kiitos kilpailusta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *