Tykkäyksen verran todempi

Joskus asiat ovat enemmän totta, jos ne tunnetaan laajasti. Jos esimerkiksi olet ihastunut toiseen ihmiseen, se tuntuu todemmalta, kun olet kertonut siitä ystävällesi. Ja vielä enemmän se on totta, kun olette näyttäytyneet julkisesti yhdessä. Vaikka se olisikin ollut aivan yhtä todellista silloin kuin vasta vain te kaksi tiesitte.

Minä menin naimisiin viime viikonloppuna. Tieto avioliitostamme on ollut väestörekisterissä kuitenkin aikaisintaan eilen, ehkä vasta tänään. Meidät julistettiin aviopuolisoiksi viime perjantaina noin klo 18.20. Jumalan siunauksen suojaan meidät suljettiin pari minuuttia myöhemmin. Mutta millä hetkellä liitostamme tuli todella totta?

Aluksi tapailimme salassa ja vain muutamat ihmiset tiesivät siitä meidän lisäksemme. Oli totta, että olimme yhdessä, mutta vielä todemmalta se tuntui, kun kaikki lähipiirissämme tiesivät. Avioliitto on yhteiskunnassamme juridisesti ylin totuuden aste. Se on yhdessäolon leima, joka menee aina poliisin tietokantaan saakka.

Todellisuus on kuitenkin se, että moni virallistamaton ihmissuhde voi olla lukuisia avioliittoja todempi ja aidompi rehellisyydessään ja syvyydessään. Monen ihmissuhteen päättyminen, sellaisenkin joista kukaan muu ei tiedä, voi satuttaa paljon enemmän kuin poliisin rekisteriin merkitty avioero. Ja onko mikään suhde viime kädessä täysin todellinen, jos toiselle ihmiselle ei ole totuudenmukainen, rehellinen.

Saattaa olla, että aikamme tuntee yhden vielä korkeamman totta olemisen asteen kuin kirkossa tai maistraatissa vannotut valat. Sillä mikä parisuhteen virallistamisen loppusilaus olikaan häiden jälkeisenä aamuna päivittää facebookkiin uusi parisuhdestatus ja jäädä sitten yhdessä odottamaan, että mahdollisimman moni ystävä tykkää.

de3f1dc9d230d4d456419b8e20d41010.jpg

 

 

suhteet rakkaus ystavat-ja-perhe
Kommentit (5)
  1. Paljon onnea minunkin puolestani. ^^ Suurin toden mitta tuntuu kyllä tänä päivänä hupaisasti olemaan tuo facebook. Kun aikanani päivitin statuksen muutaman tovin yhdessä olon jälkeen sinkusta seurustelevaan, oli erään ystävän kommentti osuvasti: ”Se on sitten vihdoin virallista!”

  2. Oi, paljon onnea Nanna!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *