Voiko yhdessä olla hiljaa?

retriitti_1.jpg

Terveisiä jälleen rippikoulusta. Tänään kokeilimme, miltä tuntuu olla yhdessä hiljaa. Ja tunnustelimme, voiko ylipäätään rippikoulussa kolmenkymmenen nuoren kanssa ajatella, että hiljaisuus voisi hoitaa ja olla hyvä kokemus.

retriitti_3.jpg

Suljimme kännykät, jätimme juttelut ja rauhoituimme. Sanotaan, että sydämen hiljaisuudessa Jumala puhuu. Tarvitsemme hiljaisuutta, jotta kuulisimme, mitä Jumala tahtoo meille sanoa. Pienen hiljaisuuden retriitin aikana vietimme rukoushetkiä, luimme Raamattua itseksemme ja olimme. Jokainen sai vapaasti etsiä itselleen hyvän paikan, jossa istua, levätä tai kulkea.

retriitti_2.jpg

Alkuun ajatukset risteilivät sinne tänne. Mutta sitten hiljaisuus vähitellen kietoi sisäänsä. Ympärillä oli hiljaista, mutta sisällä melkoinen melu. Vei aikaa ennen kuin melu vähän laantui ja ajatukset saivat suuntaa. Samalla huomasi, miten väsynyt oli.

retriitti_4.jpg

Retriitti oli nuorille uusi kokemus.  Toisille hiljaa olo oli vaikeaa. ”Miten ihmeessä pystyn tähän, miten voin olla ilman kännykkää”, kysyi useampi. Moni vietti retriitin sen parhaimman ystävän vieressä, vaikkei mitään puhuttukaan. Toisia hiljaisuus hämmensi. ”Aika meni tosi nopeasti, vaikka luulin, että tää kestää ikuisuuden”, sanoi toinen. Moni ihmetteli, että kaikki kykenivät sitoutumaan hiljaisuuteen. Hiljaisuus myös väsytti. Ja sen jälkeen oli ensimmäistä kertaa koko leirin aikana nälkä.

retriitti_5.jpg

Meluun ei ollut aivan helppo palata. Mutta teki hyvää huomata, että riparilla, elämänvauhdin ja riemun keskellä, voi siis olla myös porukalla hiljaa.

Onko sinulla kokemuksia retriitistä?

suhteet ystavat-ja-perhe mieli syvallista
Kommentit (2)
  1. Kyllä jonain päivänä. Rohkaisen!

    Yhdessä hiljaa oleminen oli vielä jotain ihan erilaista kuin yksin metsässä kävely tai muu sellainen. Kokemus oli kyllä erityinen, ja jätti ison jälken myös minuun. Tokihan riparilla on hartautta jos jonkinlaista, mutta tämä oli silti erilaista.

  2. Kokemusta ei ole retriitistä, mutta usean vuoden ajan se on ollut ajatuksen tasolla mielessä. Ehkäpä olisi mielenkiintoista kokeilla. Sen verran konkreettista asian tiimoilta tapahtunut, että kirjastosta nappasin ”hiljaisuuden retriitit” – esitteen.
    Ehkä jonain päivänä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *